Leijonat lähtee tosikoitokseen Ruotsia vastaan – Jalonen: "Löysimme muutaman hyvän iskunpaikan"

MAAJOUKKUE / Ennakko
Jukka Jalonen vastaamassa median kysymyksiin aamujäiden jälkeen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Suomi ja Ruotsi kohtaavat tänään MM-kisojen puolivälierässä Košicessa. Ottelun voittaja matkustaa Bratislavaan mitalipeleihin, häviäjä kotiin.

Ruotsin NHL-miesten määrästä ja Suomen altavastaaja-asemasta on puhuttu paljon. Ruotsalaisessa mediassa voittoa on pidetty lähes varmana. Päävalmentaja Jukka Jalonen ei kuitenkaan usko, että Ruotsin joukkue hairahtuisi ylimielisyyteen.

– Uskon, että nöyrä joukkue tulee vastaan. He tietävät, että jos he eivät pelaa hyvin, he häviävät. Ei kukaan tällä tasolla ole niin tyhmä, että alkaa aliarvioimaan hyvin pelannutta joukkuetta, Jalonen sanoo pelipäivänä.

Sekä Suomella että Ruotsilla on se tilanne, ettei suuriin muutoksiin pelissä ja pelitavassa ole enää mahdollisuutta. Jalonen sanookin, että puolivälierä on yksi niistä otteluista, joita vastaan on harjoiteltu pitkään. Esimerkiksi kokoonpanomuutoksia ei Suomen joukkue ole tällä kertaa tehnyt – ensimmäistä kertaa koko turnauksessa. Suomi lähtee toteuttamaan omaa, tuttua pelitapaansa Ruotsia vastaan.

– Ei tässä vaiheessa vedetä kania hatusta.

Jalonen kuitenkin kertoo, että tarkka videotarkastelu on paljastanut uusia puutteita Ruotsin pelistä.

– Löysimme sieltä muutaman hyvän iskunpaikan. Jos pääsemme hyödyntämään niitä, mahdollisuus voittaa paranee. Heillä on juttunsa, joissa he eivät ole olleet hyviä, eivätkä he pysty sitä muuttamaan yhdessä tai kahdessa yössä. Tietyt asiat eivät ole kunnossa.

Pienten iskunpaikkojen löytäminen ei välttämättä kuitenkaan vielä muuta mitään. Ruotsin ehdoton vahvuus on sen hyökkäyspeli, jossa puolustajatkin ovat yleensä hyvin aggressiivisia ja aktiivisia.

– Siellä [Ruotsin joukkueessa] on kovia vahvuuksia, joiden ansioista he ovat monta peliä voittaneet. Voivat voittaa vaikka tänäänkin, Jalonen muistutti lopuksi.

Suomen ja Ruotsin välisessa ottelussa kiekko putoaa jäähän torstaina kello 21:15 Suomen aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle