Liiga-kierros: Suurten kamppailu kotiedusta käy kiihkeimmillään – Lauri Korpikoski palaa TPS-paitaan

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Timo Savela
Keskiviikon viiden liigaottelun kierroksella pelataan jokaisella paikkakunnalla kovilla panoksilla. Onnistuvatko Ässät, KalPa ja Jukurit sekoittamaan pudotuspelijoukkueiden pakkaa? Helsingissä ja Turussa katsojille on tarjolla mahtiottelut. Lisäksi otetaan tarkkailuun nippu illalla pelaavia pelaajia Juhamatti Aaltosesta Anttoni Honkaan.

Seuraa Heitä

Kyle Quincey #27 |

Puolustaja

NHL-konkarin vaivat ovat toivottavasti ohi ja pelaaja pystyy pelaamaan jokaisen pelitilanteen haluamallaan kovuudella. Valmentaja Pikkarainen antaa luottopuolustajalleen paljon peliaikaa, joten kotiyleisö saattaa päästä todistamaan miten järkäle pysäyttää tänään Pelicansin tähtihyökkääjät.

Mikko Kousa #44 | Düsseldorfer EG

Puolustaja

Koko Liigan parhaimpiin puolustajiin lukeutuva Kousa teki joulutauon jälkeisissä kymmenessä ottelussa tehot 0+1. Ne olivat kiekolliselle puolustajalle tehopisteiden valossa vaikeaa aikaa, vaikka lahtelaiset voittivatkin tammikuun yhdeksästä pelistään peräti seitsemän. Helmikuu muutti tilanteen ja Kousa on palannut tasolleen tehden pelaamissaan seitsemässä ottelussa tehot 4+7.

Harri Kainulainen #64 | Lukko

Keskushyökkääjä

Jykeviä laukauksia oikealta puolelta tehtaileva Kainulainen on osoittautunut Jukureille oivalliseksi lainapelaajaksi. HPK:n sopimusmies on tehnyt pelaamissaan kuudessa ottelussa tehot 2+2. Yhteispeli kultakypärä Asplundin ja Roineen ketjussa toimii ja siirto Mikkeliin näyttää kehittävän 22-vuotiasta Kainulaista enemmän kun mies varmaan itsekään arvasi.

Jere Seppälä #16 |

Puolustaja

Moni muistaa nuoren Seppälän Espoon Bluesin ajoilta, jolloin pelaajassa oli paljon potentiaalia. Hän pelasi Bluesin varakapteenina jo 22-vuoden iässä. Espoosta Seppälä siirtyi Porin Ässiin. Kaksi ensimmäistä kautta Ässissä menivät hyvin, mutta tämä kolmas kausi on ollut 26 vuoden ikään päässeelle Seppälälle vaikea. Kausi jatkuu kuitenkin pudotuspeleihin SaiPan riveissä, jossa puolustajalla on mahdollisuus näyttää samoja kiekollisia taitojaan, joita hän esitti Liigassa kausien 2015–2017 välillä.

Nolan Yonkman #43 |

Puolustaja

Viimeisiä jyväskyläläisten otteluita seuranneet ovat hieraisseet silmiään. 199-senttinen ja 112-kiloinen Yonkman on pelannut ylivoimassa maskimiehen roolia. Maalia hän ei ole vielä tehnyt, mutta onkohan Dufva jälleen keksinyt jotakin millä yllättää muut keväällä?

Tommi Jokinen #42 | Nottingham

Laitahyökkääjä

Jokinen on nostanut tasoaan viimeisissä peleissä. KalPan kapteeni on tehnyt viimeiseen kolmeen otteluun tehot 2+1. Hän teki kauden 15 maalinsa ylivoimalla viime lauantaina Turun Palloseuraa vastaan. Ottelun voitolla KalPa katkaisi kuuden ottelun pituisen tappioputkensa.

Lenni Killinen #22 | Björklöven

Laitahyökkääjä

Killinen kuuluu Otto Kivenmäen ohella Ässien vahvaan 2000-syntyneiden ikäluokkaan. Killinen on saanut tällä kaudella tärkeää kokemusta miesten Liigasta ja ensi kaudella voidaan odottaa nuorelta pelaajalta jälleen hieman enemmän. Killinen on Carolina Hurricanesin neljännen kierroksen varaus viime kesältä.

Teemu Suhonen #4 |

Puolustaja

Jukureista hankittu Suhonen on juuri se, mitä Tappara tarvitsee kevään ratkaisupeleihin. Hän tuo vasemman puolen kätisyydellään lisää eri variaatioita ylivoimapeliin ja tekee tasakentällisinkin harvemmin virheitä. Suhonen pelasi vielä kaudella 2015-2016 Mestistä, eikä seuraava kausikaan luvannut vielä paljoa. Nyt hän on kaikesta huolimatta 30-vuotiaana mestarikandidaatti Tampereen Tapparan tärkeimpiä puolustajia.

Lucas Ekeståhl Jonsson #61 | Rögle

Puolustaja

Lucas Ekeståhl Jonsson kuuluu TPS:n viime pelien alisuorittajiin. Kiekollisen puolustajan pistetilasto helmikuulta näyttää yhtä syöttöä. On merkillistä, miten monta alisuoriutujaa turkulaisten joukkueessa pelaa, mutta joukkue on silti runkosarjassa vakaasti kärkikolmikossa. Liigaa seuraavat tietävät mihin kiekollinen puolustaja Ekeståhl Jonsson parhaimmillaan pystyy, mutta hänestä, kuten monesta muistakin TPS:n alisuoriutuvasta runkopelaajasta täytyy saada paras irti jo tänään Lukko vastaan.

Lassi Lehtinen #30 | MoDo

Maalivahti

Lassi Lehtinen on viime pelien otteillaan ottanut raumalaisten ykköstorjujan vetovastuun. Lehtinen torjui Lukolle tärkeät voitot esimerkiksi JYPistä ja helmikuun klassikosta, jossa Oulun Kärpät kaatuivat Raumalla numeroin 8-1. Pekka Virta voi luottaa nuorten maailmanmestariin pudotuspeleissäkin.

Juhamatti Aaltosen paluu Stadiin – Pelicansilla vastassa Liigan kuumin ykkösketju

Helsingin IFK lähtee alkavaan keskiviikkoillan otteluun neljän ottelun voittoputkessa. Joukkue on viimekautiseen tapaan nostamassa tasoaan juuri oikealla hetkellä. Kauden vaikeista ajoista huolimatta helsinkiläiset ovat pelanneet vahvasti kotiottelut. 14 viimeisestä kotiottelusta vastustaja on kyennyt lähtemään Nordenskiöldinkadulta vain kaksi kertaa voittajana.

Vierailija Lahden Pelicans on hävinnyt viimeisestä seitsemästä vieraspelistään peräti kuusi. Ailahtelevasta pelistä huolimatta viimeisin 27.2. pelattu vierasottelu Turussa tuotti Juhamatti Aaltosen maalien johdolla upean 3–6-vierasvoiton. Lahtelaiset ovat voittaneet helsinkiläiset kauden kaikissa kolmessa ottelussa maalierolla 12–7. Illan yhdessä viihdyttävimmistä otteluista voittajalla on mahdollista tarrautua kolme pistettä lähemmäs pudotuspelien kotietua.

Kotijoukkue IFK on saanut loukkaantumislistansa jo miltei tyhjäksi. Viimeisimpänä paluun petopaitojen paitaan teki tärkeä luottopuolustaja Kyle Quincey. Pitkäaikaispotilaista sivussa ovat vielä aivotärähdyksestä kärsivä nuori tähti Niklas Nordgren, Joe Finley ja loppukauden sivussa oleva Thomas Nykopp. Lauantaina sivussa olleella Teemu Erosella ei pitäisi olla taustalla pahempia vaivoja ja mies palannee kokoonpanoon tällä viikolla.

Tähtihyökkääjä Erik Thorell pelaa vahvaa jaksoa. Viimeiseen kuuteen otteluun karlstadilainen on viimeistellyt tehot 5+4, myös ruotsalaisen teholukema on komea +7. Liigan tämän hetken yhtä tehokkainta ykkösketjua täydentävät Thorellin ohella sarjan monipuolisimpiin keskushyökkääjiin kuuluva Juhani Tyrväinen sekä juuri kevään ratkaisupeleissä huippuvireeseen useimmiten yltävä kiekkotaituri Joonas Rask.

Vasta ensi kesänä varausikään tuleva Anton Lundell saa nauttia vastuusta varmasti myös seuraavissa otteluissa. Lundell, Jasse Ikonen ja esimerkiksi Aleksi Laakso kuuluuvat pelaajiin, joiden vastuu on kasvanut Ari-Pekka Selinin lähdön jälkeen. Jarno Pikkaraisen aloitettua päävalmentajapestinsä esimerkiksi Tommi Santalan vastuu ja peliaika ovat sen sijaan kaventuneet merkittävästi. Viime viikonlopun peleissä Lukkoa ja Ilvestä vastaan joukkueen ikänestorin peliaika oli keskimäärin vain 13 minuuttia ottelua kohden, kun se vielä tammikuussa oli 18 minuutin luokkaa.

Vierailijoiden Juhamatti Aaltonen on viimeistellyt kuudessa pelaamassaan ottelussa tehot 6+3. Pelicansin joukkueessa ei edes Aaltonen saa ilmaiseksi peliaikaa, vaan paikka tulee joka ilta ansaita. Viimeisissä peleissä kiekkotaituria onkin ollut ilo seurata, sillä mies karvaa kiekot omasta päästä asti ja lähtee heti vastahyökkäykseen. Ylivoimahyökkäyksessä kukaan ei tiedä mitä taituri keksii tehdä kiekolla. Tästä esimerkkinä mainittakoon Aaltosen kauden viides maali viikko sitten TPS-maalivahti Rasmus Tirrosen selän taakse. Hynek Zohornan ollessa poissa Iin mies kantaa Pelicansin hyökkäyspäässä tärkeää roolia.

Viime pelien onnistujiksi vierailijoilta voidaan laskea montakin pelaajaa Aaltosen lisäksi. Esimerkkipelaaja Jesse Saarinen, mielipuolista kautta pelaava Oliwer Kaski, viime ottelussa hattutempun iskeneen, jäähyttömyyteen tottuneen, Antti Tyrväisen sekä jo nyt NHL-kaukaloita kolkutteleva nuorten maailmanmestari Jesse Ylönen. Mainitsemisen arvoinen pelaaja on myös nelosketjussa kovia tehoja iskevä 20-vuotias Artturi Toivola. Ketjukaveri Severi Lahtinen kaipaa sen sijaan lisää tasaisuutta otteisiinsa. Tällä hetkellä laiturilla menee hyvä jakso, mutta sitä edelsi pitkä kuivakausi.

Pelicans tarvitsee lisää onnistujia alaketjuista. Niko Kivelällä on esimerkiksi allaan kahdeksan ottelun pituinen kuiva kausi. Joukkueen varakapteeni ja maalintekijä Jesse Mankinen on myös alisuorittanut miltei koko tämän vuoden. Hän on ohittanut viimeisessä 18 ottelussa maalivahdin vain kerran. Maalivahti Juho Olkinuoralta vaaditaan myös paluuta tammikuun huippuvireeseen. Alkukauden komeetta Jakub Skarek on päässyt pelaamaan tämän vuoden peleissä vain viidesti. Säästeleekö valmennus nuorta tšekkiä pudotuspeleihin?

Tilastot

Edelliset ottelut

HIFK

28.03
Pelicans - HIFK
0 - 3
26.03
HIFK - Pelicans
2 - 1 JE
23.03
Pelicans - HIFK
3 - 2 JE
22.03
HIFK - Pelicans
1 - 4
20.03
Pelicans - HIFK
4 - 2

Pelicans

28.03
Pelicans - HIFK
0 - 3
26.03
HIFK - Pelicans
2 - 1 JE
23.03
Pelicans - HIFK
3 - 2 JE
22.03
HIFK - Pelicans
1 - 4
20.03
Pelicans - HIFK
4 - 2

Tulosveto

Erittäin tasaista Helsingissä
Ottelussa kohtaa kaksi joukkuetta, jotka ovat peräkkäin sarjataulukossa ennen illan ottelua. Nämä joukkueet vääntävät myös kotiedusta puolivälieriin ja kohtaavat suurella todennäköisyydellä myös puolivälierissä. Pelicans on ollut väkevä kotijoukkue, mutta vieraissa otteet eivät ole olleet yhtä vakuuttavia. Neljän ottelun voittoputkessa viilettävä HIFK onnistuu kaatamaan lahtelaiset kotonaan.
4 5
3 4

SaiPa taistelee Mikkelissä suorasta pudotuspelipaikasta – Anttoni Honka on tullut takaisin

SaiPa ja Jukurit ovat kohdanneet toisensa kauden aikana kolme kertaa, joista kotijoukkue on poistunut aina voittajana. Vierailija SaiPa pelaa tärkeistä pisteistä, joukkueen kamppaillessa suorasta pudotuspelipaikasta. Lappeenrantalaiset kaipaavat alisuoriutuvilta pelaajilta tasonostoa. Kotijoukkue Jukurit ei anna sarjatilanteestaan huolimatta kenellekään ilmaisia pisteitä, vaan joukkue pelaa vastuullista kiekkoa kaasu pohjassa alusta loppuun saakka.

Jukurit ovat olleet ulkona pudotuspelikamppailusta jo jonkun aikaa. Joukkue on pelannut kuitenkin sisukkaasti, eikä se ole missään vaiheessa näyttänyt luovuttavan. Kahdessa viimeisessä kotiottelussaan Jukurit on venyttänyt jatkoajalle esimerkiksi runkosarjan kärkijoukkueet Lahden Pelicansin ja Turun Palloseuran. Jukurit on jokaiselle joukkueelle tällä hetkellä inhottava vastus.

Joukkueen tuoreimpiin pelaajahankintoihin kuuluvien Kristian Tanuksen, Harri Kainulaisen ja Anttoni Hongan otteita on ollut ilo seurata kaukalossa. Etenkin nuorten maailmanmestarin ja CHL-voittaja Hongan kiekollinen taituruus on ihastuttanut mikkeliläisyleisöä. Päävalmentaja Pekka Kangasalusta on luottanut alun vaikeuksista huolimatta 18-vuotiaaseen jyväskyläläiseen. Honka on pelannut Jukureissa nyt seitsemän ottelua tehoin 2+2, ja jääaikaa on tullut viimeisissä viidessä ottelussa keskimäärin 19 minuutin verran. Nuori pelaaja on saamassa kadotettua itseluottamustaan takaisin Jukureiden takalinjoilla.

Jos ja kun Jukurit haluaa tosissaan tavoitella kauden viimeisistä otteluista voittoja, tulee joukkueen kokeneiden pelaajien Miika Roineen, Turo Asplundin ja taitavan Vadim Pereskokovin johdolla nostaa tasoaan hyökkäyspäässä. Kolmikko on summannut viimeiseen neljään otteluun yhden syöttöpisteen.

SaiPan taso on ailahdellut viime kuukausien aikana. Joukkue pelasi tammikuun lopusta helmikuun puoleenväliin kymmenen ottelun jakson, jossa se voitti kahdeksan ottelua ja kärsi vain yhden suoran kolmen pisteen tappion. Viimeisestä viidessä ottelusta joukkue on pystynyt ottamaan vain yhden voiton. Lappeenrantalaisten maaliero näissä otteluissa on murheellinen 8–17. Mikäli joukkue aikoo edetä keväällä pitkälle, se ei voi hävitä Tapparalle 5–0 tai Kärpille 2–5.

Tasonnostoa kaivataan etenkin joukkueen oman pään pelaamiselta. Frans Tuohimaa on Liigan parhaimpia maalivahteja, mutta hänkään ei voi torjua joka ilta yksin voittoja. Ennen kautta SaiPan puolustus oli hieman kysymysmerkillinen, mutta uudet pelaajat Eerik Autio ja Robin Salo ovat ansainneet täysin pelipaikkansa. Kiekollista puolustuspeliä johtavat 42 ottelussa 22 pistettä tehnyt Brenden Kichton sekä uransa parasta jaksoa tällä hetkellä pelaava Kalle Maalahti. Jokin yhteispelaamisessa kuitenkin sakkaa, sillä Vladimir Denisov ja Ässistä hankittu Jere Seppälä muodostavat liigatasolle nimellisesti oikein hyvän pelaavan kuusikon.

Joukkueen hyökkääjissä on useita alisuorittajia. Viime kaudella läpimurron tehneet Topi Nättisen pistesaldo näyttää tämän vuoden otteluissa kahta syöttöpistettä. Tutulla ketjukaverilla Jonatan Tanuksella ei mene sen paremmin, 15 minuutin peliaikakeskiarvolla pelaava hyökkääjä on onnistunut tekemään 13 viime otteluun vain yhden maalin. Nättisen -21 ja Tanuksen -17 ovat koko Liigan huonoimpia teholukemia. Joukkueen parhaimpiin pelaajiin lukeutuva Tyler Morley on tehnyt maalin viimeksi tammikuussa. Entä mikä on esimerkiksi Mikael Kurosen rooli tässä joukkueessa?

Pirteästi viime otteluissa pelanneet hyökkääjät Micke Saari, David Goodwin ja Ahti Oksanen tarvitsevat taustatukea etenkin edellä mainituilta alisuoriutujilta. SaiPa tarvitsee kevään ratkaisupeleihin kokoonpanoonsa takaisin nuorten maailmanmestari Santeri Virtasen sekä nuoren ratkaisijan Emil Oksasen.

Tilastot

Edelliset ottelut

Jukurit

28.03
Kärpät - Jukurit
2 - 3
26.03
Jukurit - Kärpät
5 - 2
23.03
Kärpät - Jukurit
5 - 2
22.03
Jukurit - Kärpät
1 - 2 JE
20.03
Kärpät - Jukurit
4 - 1

SaiPa

12.03
Pelicans - SaiPa
3 - 0
09.03
SaiPa - HPK
7 - 0
05.03
SaiPa - Ässät
0 - 3
02.03
Jukurit - SaiPa
5 - 0
01.03
SaiPa - Jukurit
3 - 2 VL

Tällä kaudella

Tulosveto

Jukurit kiusaa SaiPaa
SaiPa tarvitsisi enää jatkoaikavoiton sinetöidäkseen lopullisesti pudotuspelipaikkansa. Viimeiseen kuuteen otteluun mikään joukkue ei ole kuitenkaan poistunut Mikkelistä täyden pistepotin kanssa, eikä tässä onnistu SaiPakaan. Paineettomasti pelaava Jukurit vie ottelun vähintään jatkoajalle, eikä olisi mahdottomuus, että heikosti viime aikoina esiintynyt SaiPa kaatuisi jo varsinaisella peliajalla.
2 3
1 2

Vain todellinen ihme vie JYPiltä enää pudotuspelipaikan – Sami Kapasen KalPalla vaikea jakso

JYP ja KalPa ovat kohdanneet toisensa runkosarjan aikana viisi kertaa, joista jyväskyläläiset ovat onnistuneet voittamaan kolme ottelua. Pelit ovat olleet yhtä lukuun ottamatta kuitenkin hyvin tiukkoja, kun jopa kolme niistä on venynyt jatkoajalle. Joukkueiden viimeisessä keskinäisessä pelissä KalPalla on mahdollisuus tasoittaa voitot, mutta helpolla Risto Dufvan JYPiä ei Jyväskylässä kaadeta.

JYP on ottamassa sen mikä sille kuuluu, näin voitaneen sanoa, kun joukkue on tarttunut vahvalla otteella viimeiseen pudotuspelipaikkaan kevään pudotuspeleissä. Tällä pelaajamateriaalilla ja Dufvan osaamisella jyväskyläläiset voivat tehdä kauden ratkaisevalla hetkellä mitä tahansa. Tämä on mahdollisesti myös monen kokeneen pelaajan viimeinen kausi.

JYPin puolustus on rautainen, mutta vielä haavoittuvainen. Maalissa pelaava Eetu Laurikainen on poistettu kauden aikana ottelun pelaavasta kokoonpanosta viime tingassa, salaako valmennusjohto hänen kohdallaan jotakin? Liigan parhaimpiin maalivahteihin lukeutuva Laurikainen on JYPin kevään tärkeimpiä otteluita ajatellen Dufvalle hyvin tärkeä pelaaja.

Joukkue sai onnekseen tärkeän puolustajan Juuso Vainion takaisin kokoonpanoon muutama kierros sitten. Kiekollinen puolustaja Mikko Mäenpää sai myös viime viikolla vihdoin avattua maalihanansa, mikä lupaa hyvää kevään tärkeisiin peleihin. Kokeneen Mikko Kuukan vastuu on jäänyt vähiin viime otteluissa. Dufvan JYP on pelannut tunnetusti tiivistä puolustuspeliä, miltä se on monessa pelissä näyttänytkin, mutta esimerkiksi Pelicans ja Lukko tekivät viime viikolla jyväskyläläisille yhteensä 13 maalia.

Hyökkääjistä Jarkko Immonen pelaa käsittämätöntä jaksoa. Vuoden 2011 maailmanmestari on iskenyt kymmeneen otteluun peräti 13 pistettä. Kokeneet Immonen, Jani Tuppurainen ja Eric Perrin ovat olleet viime peleissä JYPin hyökkäyksen suunnannäyttäjiä. Nuori Jerry Turkulainen pelaa myös vahvaa loppukautta. Kevään ratkaisupelejä ajatellen joukkueella on vielä käyttämättä David Tomasekin, Julius Nättisen sekä kokeneiden Ossi Louhivaaran ja Juha-Pekka Hytösen ratkaisupotentiaali.

KalPan tiukka taistelu pudotuspelipaikasta näyttää päättyneen. Joukkueen loppukausi vaikuttaa vielä päättyvän murheellisesti. Edellisestä 11 ottelusta joukkue on voittanut ainoastaan kaksi. Sami Kapasen valmentama joukkue on monen muun liigaseuran tapaan kärsinyt avainpelaajiensa loukkaantumisista. Kai Kantola on pelannut viimeksi joulukuussa, kokenut Balazs Sebok on ollut myös poissa kohta kaksi kuukautta. Nuori Joni Ikonen on tällä hetkellä myös poissa kokoonpanosta.

Joukkue reagoi tilanteeseen hankkimalla esimerkiksi Ilkka Pikkaraisen, jonka paluu Liigaan on ollut mainio. KalPasta jää lopulta ilmoille paljon mittaamatonta potentiaalia. Valmennus odotti varmasti enemmän esimerkiksi Cade Fairchildilta, Ari Gröndahlilta ja Alexander Ruuttulta viimeisissä kymmenessä pelissä. Sen sijaan Alexandre Texier on pelannut ilmiömäisen loppukauden. Maalivahti Denis Godla on joutunut jopa varsin haastavaan tilanteeseen kun toinen maalivahti Jonathan Iilahti loukkaantui. Godla ei ole saanut juurikaan levätä, vaan on on pelannut tähän mennessä peräti 45:ssä KalPan ottelussa.

KalPa pelaa tänään kunniastaan, eikä se varmasti anna vastustajilleen mitään ilmaiseksi. Joukkueella on edelleen teoreettinen mahdollisuus pudotuspeleihin, mutta se edellyttää kotijoukkue JYPiltä neljän ottelun tappioputkea.

Tilastot

Edelliset ottelut

JYP

12.03
JYP - Lukko
5 - 4 VL
09.03
Ässät - JYP
4 - 1
08.03
Pelicans - JYP
3 - 0
05.03
JYP - Sport
2 - 3
02.03
HPK - JYP
4 - 2

KalPa

29.03
Ilves - KalPa
27.03
KalPa - Ilves
4 - 2
25.03
Ilves - KalPa
3 - 2 JE
23.03
KalPa - Ilves
1 - 0 JE
21.03
Ilves - KalPa
3 - 4 JE

Tulosveto

JYP varmistelee pudotuspelipaikkaansa
Vaikka KalPa onnistuikin kotonaan kaatamaan TPS:n viime lauantaina, ei sillä ole enää asiaa pudotuspeleihin. JYPillä sen sijaan on vielä teoreettinen mahdollisuus pullahtaa kymmenen parhaan joukon ulkopuolelle, mutta voitto tekisi kevään jatkumisesta Jyväskylässä lähes varmaa. JYP onnistuukin selättämään tässä ottelussa panoksetta pelaavan KalPan.
3 4
0 1

Tapparalle kelpaa vain kolme pistettä Ässistä – Tomas Zaborsky heräämässä

Tampereen Tappara ja Porin Ässät ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Tappara on voittanut kaikki ottelut yhteensä maalierolla 10–2. Joukkue lähtee myös alkavaan Hakametsässä pelattavaan otteluun suursuosikkina.

Jukka Rautakorven joukkue on yskähdellyt aivan viimeisemmissä peleissä. Joukkue voitti kotonaan Jukurit viime lauantaina 2–0, mutta sitä edelsivät tappiot JYPille ja Sportille. Tappioista huolimatta Tapparalla ei ole mitään suoranaista hätää ajatellen kevään pudotuspelejä.

Maalinsuulla Christian Heljanko on parantanut merkittävästi otteitaan ja Niklas Bäckström on osoittanut olevansa edelleenkin voittava maalivahti liigatasolla. Puolustajista etenkin Veli-Matti Vittasmäki on parantanut otteitaan huomattavasti kauden alusta. Vittasmäki on viimeistellyt kuuteen viime otteluun puolustavalle puolustajalle kelvolliset tehot 3+2.

Joukkueesta on hankala hakea suoranaisia alisuoriutujia. Tamperelaisten suoritustaso on ollut koko kauden ajan niin tasaista, että onnistumiset jakaantuvat tasaisesti kaikkiin ketjuihin. Tietyiltä yksilöiltä odotetaan varmasti parempaa. Valmennus odottaa esimerkiksi varmasti kokeneelta Antti Erkinjuntilta enemmän kevään ratkaisupeleissä. Muille joukkueille myrskyvaroituksen tuo sen sijaan Tomas Zaborskyn onnistumiset runkosarjan lopussa. Slovakki on viimeistellyt neljään viimeiseen otteluun neljä maalia ja antanut yhden maaliin johtaneen syötön. Kapteeni Kristian Kuusela johdattaa Tapparan pudotuspeleihin yhtenä Oulun Kärppien ykköshaastajista. Tämäniltaisesta Ässät-ottelusta tamperelaisille kelpaa vain kolmen pisteen voitto.

Ässät voitti upean Satakunnan derbyn viime lauantaina, jossa se katkaisi samalla viiden ottelun tappioputkensa. Viime peleissä joukkueen onnistujiin on kuulunut nuori Otto Kivenmäki. 18-vuotias Kivenmäki on tehnyt 29 otteluun jo 13 pistettä. Kultakypärä Peter Tiivola sai myös 22.2. pelatussa pelissä Pelicansia vastaan vihdoin onnistumisen, kun hän iski porilaisille kaksi maalia. Onnistumiset ovat jatkuneet ja tehoja on kertynyt neljään viime peliin jo 4+2. Ässien onnistumiset ovat kuitenkin joukkueena jääneet viime aikoina vähiin ja joukkueella on täysi työ tuoda pisteitä Poriin.

Tilastot

Edelliset ottelut

Tappara

28.03
Tappara - TPS
5 - 2
26.03
TPS - Tappara
2 - 1 JE
23.03
Tappara - TPS
4 - 0
22.03
TPS - Tappara
4 - 2
20.03
Tappara - TPS
4 - 1

Ässät

12.03
Sport - Ässät
3 - 2
09.03
Ässät - JYP
4 - 1
06.03
Jukurit - Ässät
4 - 1
05.03
SaiPa - Ässät
0 - 3
02.03
KooKoo - Ässät
4 - 1

Tulosveto

Tappara tavoittelee kakkossijaa
Satakunnan derbyssä lauantaina Ässät onnistui yllättämään Lukon kirimällä raumalaisten kolmen maalin johdon umpeen. Tämä jää kuitenkin yksittäiseksi suonenvedoksi, sillä vieraspelissä Tampereella porilaisilla ei ole pienintäkään palaa voittaa ottelua. Ottelu kääntyy Tapparan reiluksi voitoksi.
3 4 5
0 1

TPS astelee ärsytettynä kotikaukaloonsa Lauri Korpikosken paluuottelussa

Turun Palloseura saa tänään vieraita Raumalta. Lukko ja TPS ovat kohdanneet runkosarjassa tähän mennessä viisi kertaa, joista raumalaiset ovat voittaneet kaksi ja turkulaiset kolme ottelua. Joukkueiden keskinäisissä otteluissa on nähty paljon maaleja ja maaliero on TPS:n hyväksi tällä hetkellä 16–14. 

Kotijoukkue TPS saa tähän otteluun mukaan kapteeni Lauri Korpikosken. NHL-konkari on kärsinyt kauden aikana vakavista vaivoista, mutta pelaaja on nyt toivottavasti täydessä iskussa ja valmis hurmaamaan edesottamuksillaan koko liigayhteisön. TPS on ollut viime peleissä otteluruuhkassa ja joukkue lähtee tämän iltaiseenkin kotiotteluun eilen pelanneena.

Kaapo Kakko on tehnyt kahdeksaan viime otteluun otteluruuhkasta huolimatta tehot 8+2. Keskushyökkääjä Oula Palve on pelannut myös oivallisesti yhdessä nuoren turkulaisen kanssa. Joukkueen muu hyökkäys saa Korpikosken paluun tehostamana toivottavasti koneensa käyntiin.

Parempia edesottamuksia odotetaan etenkin Ilari Filppulalta, joka on kerännyt viimeiseen viiteen otteluun vain yhden maaliin johtaneen syötön. Mailataiturin teholukema näissä otteluissa näyttää -4:ää. Alisuoriutujiksi voidaan laskea myös kiekollinen puolustaja Santeri Lukka, jonka viimeisin tehopiste on joulukuulta. Turkulaisilla on kuitenkin luja ote runkosarjan kotiedusta, mutta se ei tule ilmaiseksi. Otteluruuhkasta huolimatta, joukkueen tulee pystyä parempaan, muuten voi tulla ikäviä yllätyksiä.

Vierasjoukkue Lukko menetti viime lauantaina Satakunnan derbyssä 0–3-johtonsa Ässiä vastaan. Se hävisi ottelun lopulta voittomaalilaukausten jälkeen 5–4. Joukkue on TPS:n tapaan nauttinut tammikuun lopun ja helmikuun voittoputkista, mutta on nyt kahden ottelun tappioputkessa. Lukko taistelee huipputasaisessa ryhmässä pudotuspelien kotiedusta.

Joukkueen ja samalla koko Liigan parhaimpiin pelaajiin lukeutuva Justin Danforth solmi seuran kanssa myös ensi vuoden kattavan jatkosopimuksen. Danforth on ollut viime peleissä kovassa tehovireessä, kun 12 viime otteluun kanadalainen on viimeistellyt pisteet 5+10. Yhteispeli toimii etenkin ketjukaveri Brandon DeFazion kanssa.

Suurelle yleisölle tuntemattomampi Eetu Koivistoinen pelaa Lukko-paidassa elämänsä kevättä. Seitsemään otteluun EJK-kasvatti on tehnyt vakuuttavat kymmenen tehopistettä. 23-vuotias Koivistoinen on käynyt Espoon Bluesin junioripolun ennen siirtoa Kirkkonummen ja Keuruun kautta Raumalle.

Pekka Virran valmentama ryhmä on vaikeasti voitettava keväällä. Lukko lähteekin pudotuspeleihin yhtenä mustista hevosista. Ratkaisuvoimaa löytyy myös alemmista kentistä ja joukkueessa on myös paljon taitavia nuoria puolustajia. Esimerkiksi Ville Heinolalle tai Tarmo Reunaselle kokenut Janne Niskala voi testamentata legendaarisen Raumanmeren rannikkotykkinsä.

Tilastot

Edelliset ottelut

TPS

28.03
Tappara - TPS
5 - 2
26.03
TPS - Tappara
2 - 1 JE
23.03
Tappara - TPS
4 - 0
22.03
TPS - Tappara
4 - 2
20.03
Tappara - TPS
4 - 1

Lukko

18.03
Lukko - TPS
3 - 5
16.03
TPS - Lukko
2 - 1
15.03
Lukko - TPS
3 - 2 JE
12.03
JYP - Lukko
5 - 4 VL
09.03
Lukko - TPS
1 - 2

Tällä kaudella

Pitsiturnaus

03.08.
Lukko - TPS
2 - 5

harjoitusottelut

09.08.
TPS - Lukko
5 - 2

runkosarja

01.12.
Lukko - TPS
5 - 2
29.12.
Lukko - TPS
2 - 3
16.02.
Lukko - TPS
2 - 5

Tulosveto

TPS vierasjaloilla kotipeliin
TPS vieraili eilen Hämeenlinnassa ja hävisi lukemin 4-2. Vierasjoukkue Lukko sai sen sijaan lepäillä eilisen päivän ja pääsee tuoreemmalla jalalla jäälle. Kummatkin joukkueet ovat pelanneet viime aikoina varsin ailahtelevasti, joten lopputuloksen kannalta turkulaisten eilinen vierasreissu voi olla jopa avaintekijä. Lukko hakee vierasvoiton Turusta ja helpottaa oloaan tukalan tasaisessa keskikastissa.
1 2
3 4