Jukurit ja Sport kamppailevat otteluruuhkassa, Jake Newtonin avausottelu Raumalla?

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Lukon yhdeksän ottelun voittoputken katkaissut TPS saa Turussa vieraakseen Vaasan Sportin. Lukko sen sijaan toivottaa JYPin ja mahdollisesti seuran uuden hankinnan Jake Newtonin tervetulleeksi Raumalle. Lahden Isku Areenalla Pelicans saa vastaansa eilen niukasti Tapparalle hävinneen Mikkelin Jukurit.

Seuraa Heitä

Oliwer Kaski #67 |

Puolustaja

Otso Rantakari on Liigan toiseksi eniten laukova puolustaja 190 laukauksellaan. 239 laukausta 36 otteluun on Oliwer Kaskilta käsittämätön laukausmäärä, mikä on samalla eniten koko Liigassa. Pistesaldo näihin otteluihin näyttää mainiota 6+15 lukemaa, pisteen verran enemmän kuin joukkuekaveri Mikko Kousalla. Kaski pelaa itseään näillä otteilla urallaan seuraavalle tasolle.

Janne Tavi #40 | Karlskoga

Laitahyökkääjä

Joukkueen ykkösketjussa pelaava Tavi viimeisteli viimein kauden ensimmäisen maalisa Tapaninpäivän tansseissa HPK:ta vastaan. Tätä maalia onkin seurannut mainio vire, sillä Tavi on tehoillut viiteen viimeiseen peliinsä tehot 2+3. Kokeneelta Liiga-pelaajalta kaivataan tänäänkin onnistumisia kun Jukurit kamppailee tiukasti pudotuspelipaikasta.

Tarmo Reunanen #11 |

Puolustaja

Suurelle yleisölle tuntemattomampi 1998-ikäluokkaa edustava New York Rangersin 4.kierroksen varaus pelaa Lukossa läpimurtokautta. Joukkueen menestyksekkään joulukuun aikana miehen keskimääräinen peliaika oli ottelua kohden miltei 23 minuuttia, kuudessa viimeisimmässä peräti 25 minuuttin luokkaa. Joulukuun tehotilasto näytti miehellä komeaa lukemaa +8.

David Tomášek #8 | Sparta Praha

Keskushyökkääjä

Missä menet? Lokakuun komeetta summasi joulukuulle ainoastaan kaksi syöttöpistettä. Jotta JYP pääsee takaisin omalle tasolleen, tulee Tomasekin nostaa pelitasonsa takaisin syksyn tasolle. Joukkue tarvitsee hänen kiekollisia taitojaan nyt enemmän kuin koskaan tällä kaudella.

Petrus Palmu #52 | TPS

Laitahyökkääjä

Petrus Palmu on tuorein kiinnitys TPS:n tämän kauden hyökkäykseen. Palmun vastuu Vancouver Canucksin Utica Cometsissa jäi vähäiseksi. Hyökkääjä siirtyi Palloseuraan loppukauden mittaisella lainasopimuksella. Palmu on pelannut oivallisesti Oula Palveen kanssa. Hän on viimeistellyt viiteen pelaamaansa peliin TPS-paidassa tehot 2+3.

Niklas Nevalainen #57 |

Puolustaja

Vaasan Sportissa pelaa monta mielenkiintoista nuorta pelaajaa. Liigan joulukuun pelaajaksi valitun Tony Sundin sijaan otetaan tarkkailuun Niklas Nevalainen. NCAA-mestaruuden yhdessä Kalle Kossilan kanssa voittanut kiekollinen puolustaja on iskenyt joulukuusta tähän hetkeen tehot 3+5. Esimerkiksi eilisessä Ilves-pelissä Nevalainen nautti yli 23 minuutin peliajasta tehoin 0+2, tehosaldon ollessa +3.

Raumalaiset ovat Liigan kuumimpia, JYPillä on eroa pudotuspeliviivaan miltei 10 pistettä

Lukko tähyää pitkälle kevääseen nykyisellä jääkiekollaan. JYPillä on käynnissä vaikea jakso, kun joukkue on voittanut viimeisestä kymmenestä pelistään vain kolme.

Rauman Lukon joulukuinen voittoputki kesti kaikkiaan yhdeksän ottelua. Pekka Virran valmentama joukkue kaatui viime lauantaina saappaat jalassa, kun TPS:n Rasmus Tirronen ja voittomaalin iskenyt Lauri Pajuniemi toivat turkulaisille kotiin vietäviksi kolme pistettä.

Voittoputken näkyvimpiä yksittäisiä pelaajia olivat 4+7 tehot iskenyt Justin Danforth, 5+3 tehnyt Arttu Ilomäki sekä kokeneet Toni Koivisto (4+3) ja Janne Keränen (3+6).

Lukko on vaikeasti voitettava joukkue ja JYPillä on kova haaste tuoda pisteitä takaisin Jyväskylään.

Jyväskyläläiset ottivat tärkeät kolme pistettä viime lauantaina sarjajumbo Ässistä. On haastavaa sanoa, mikä JYPin pelissä on vialla. Katsottaessa joukkueen kokoonpanoa maustettuna Jake Newtonilla, on vaikea ymmärtää sarjasijoitusta.

JYP hankki viime kaudella Newtonin Kouvolan KooKoosta 16.2.2018 pelattuun Lukko-JYP-otteluun. Tämä ottelu päättyi lopulta vierasjoukkueen juhliin lukemiin 0-4, kun Eetu Laurikainen torjui maalillaan nollapelin.

Oscar Eklund ei jatka JYP-paidassa Jake Newtonin liityttyä joukkueeseen.

Viimeiset kokoonpanot selviävät yleensä puolen päivän aikaan tai hetki ennen ottelua.

Tilastot

Edelliset ottelut

Lukko

18.03
Lukko - TPS
3 - 5
16.03
TPS - Lukko
2 - 1
15.03
Lukko - TPS
3 - 2 JE
12.03
JYP - Lukko
5 - 4 VL
09.03
Lukko - TPS
1 - 2

JYP

12.03
JYP - Lukko
5 - 4 VL
09.03
Ässät - JYP
4 - 1
08.03
Pelicans - JYP
3 - 0
05.03
JYP - Sport
2 - 3
02.03
HPK - JYP
4 - 2

Tulosveto

Vahvavireinen Lukko ei kompastu kotona
Edellisessä ottelussaan Lukko joutui yhdeksän peräkkäisen voiton jälkeen taipumaan TPS:lle kotonaan niukasti 3-2-lukemin. Heikon kauden pelanneesta JYPistä ei kuitenkaan ole tällä hetkellä haastamaan raumalaisia vieraskentällä. Lukko korjaa voiton kotiin, vaikka voittomarginaali ei välttämättä nouse tässä ottelussa järin isoksi peilaten joukkueiden viimeisimpien otteluiden hyökkäystehokkuutta.
3 4
1 2

Kovavireiset joukkueet vastakkain

Kuntopuntarin kärkikahinoissa olevat Pelicans ja Jukurit iskevät tänään yhteen Lahdessa

Pekka Kangasalustan valmentama Jukurit on kärsinyt otteluruuhkasta. Yhdeksästä edellisestä Liiga-kierroksesta joukkue on ollut mukana peräti kahdeksassa.

Mikkeliläisryhmä on tästä huolimatta herännyt tosissaan kamppailemaan pudotuspelipaikasta. Jukurit on lihottanut pistemääräänsä kuudessa edellisessä pelissä 10 pisteellä 18 saatavilla olevasta, vaikka joukkue kärsi keskiviikkona karvaan maalin tappion Tapparalle.

Jokainen piste on tärkeä tiukassa Liigan keskikastissa, jossa muutaman pisteen menetys voi maksaa jopa viisi sarjasijoitusta.

Torstaina mikkeliläiset saavat vastaansa suoraa pudotuspelipaikkaa kärkkyvän Pelicansin. Lahtelaiset ovat voittaneet viidestä viimeisestä ottelustaan peräti neljä, mikä sijoittaa joukkueen kuntopuntarien kärkikahinoihin. Kaksi edellistä ottelua Lahdessa ovat päättyneet joukkueiden välillä varsinaisen peliajan jälkeen 0−0-lukemiin.

Aleksi Mustonen saattaa palata kokoonpanoon jo tähän otteluun. Jukureiden Janne Ritamäki on myös lähellä pelikuntoa.

Viimeiset kokoonpanot selviävät yleensä puolen päivän aikaan tai hetki ennen ottelua.

Tilastot

Edelliset ottelut

Pelicans

13.04
Pelicans - Kärpät
2 - 1 JE
12.04
Kärpät - Pelicans
1 - 0
09.04
Pelicans - Kärpät
1 - 0
06.04
Kärpät - Pelicans
3 - 5
05.04
Pelicans - Kärpät
2 - 1

Jukurit

30.03
Jukurit - Kärpät
3 - 4 JE
28.03
Kärpät - Jukurit
2 - 3
26.03
Jukurit - Kärpät
5 - 2
23.03
Kärpät - Jukurit
5 - 2
22.03
Jukurit - Kärpät
1 - 2 JE

Tällä kaudella

Tulosveto

Edellinen maaliton tasapeli voidaan unohtaa
Syyskuussa Pelicans ja Jukurit pelasivat Lahdessa harvinaisemman maalittoman tasapelin, jonka jälkeen jatkoajalla lisäpisteen korjasi vierasjoukkue Jukurit. Asetelmat ovat samat kuin tuossakin ottelussa: Pelicans on ennakkosuosikki ja Jukurit haastaja, vaikka Jukurit onkin onnistunut kaatamaan Pelicansin tällä kaudella kahdesti. Eilen keskiviikkona Jukurit johti Tapparaa aina toisen erän lopulle saakka, kunnes hävitti kahden maalin johtonsa. Jukurit tulee kiusamaan Pelicansia jälleen vieraskentällä, mutta hyviä otteita viime peleissä esittänyt lahtelaisnippu on mikkeliläisvieraille liikaa. Pelicansilla on myös lepoetu, sillä se pelasi edellisen ottelunsa tapaninpäivänä.
4 5
1 2

Jatkuvatko Sportin maalijuhlat Turussa?

Avainpelaajien loukkaantumisista kärsivä TPS saa torstai-illalle vieraaksi Vaasan Sportin. Sport kellisti eilen Tampereella vastustajansa jälleen jatkoajalla, TPS sen sijaan haki kovaviereiseltä Rauman Lukolta vieraspisteet viime viikonloppuna.

Lähtökohdat huomioon ottaen turkulaisyleisölle on tarjolla torstaina upea kiekkoilta, kun 13 maalia viimeiseen kolmeen peliin iskenyt Sport saapuu Turkuhalliin.

Kotijoukkue TPS on voittanut kahdeksasta viimeisestä ottelustaan kuusi ja on vankoin ottein kiinni runkosarjan kärkisijoissa. Ero sarjajohtaja Kärppiin on ennen torstai-iltaa 11 pistettä, sarjakolmosen Tapparaan ja TPS:n erottaa 12 pistettä.

Sport on kivunnut ahtaassa keskikastissa jo sijalle kahdeksan. Erot ovat kuitenkin pieniä.

Vaasalaiset ovat hankkineet tärkeitä pisteitä etenkin jatkoajoilla. Ari-Pekka Pajuluoman valmentama joukkue on voittanut kymmenestä viimeisestä jatkoajalle menneestä ottelusta peräti kahdeksan.

Joukkueiden kauden aikaisemmat kohtaamiset ovat päätyneet molemmat jatkoajalle, josta kumpikin on kertaalleen selviytynyt voittajana. Sport kärsii otteluruuhkasta. Tämä on vaasalaisten viides ottelu kahdeksaan päivään.

Ilari Filppula sekä alle 20-vuotiaiden kisoista kotiutunut Olli Kaskinen saattavat palata kaukaloihin jo tänään. Vierailija Sportilta sivussa on ainakin pelikiellossa oleva Colby Robak.

Viimeiset kokoonpanot selviävät yleensä puolen päivän aikaan tai hetki ennen ottelua.

Tilastot

Edelliset ottelut

TPS

30.03
TPS - Tappara
4 - 5 JE
28.03
Tappara - TPS
5 - 2
26.03
TPS - Tappara
2 - 1 JE
23.03
Tappara - TPS
4 - 0
22.03
TPS - Tappara
4 - 2

Sport

17.03
Sport - KalPa
2 - 4
15.03
KalPa - Sport
4 - 1
12.03
Sport - Ässät
3 - 2
09.03
Sport - HIFK
1 - 4
07.03
Lukko - Sport
4 - 3 JA

Tällä kaudella

Pitsiturnaus

03.08.
TPS - Sport
2 - 0

runkosarja

Tulosveto

Tekeekö Sport sen taas?
Sport harrastaa maalitalkoita ja Sport nousee tasoihin viimeisessä erässä. Tämä kaava on toistunut jo monen monta kertaa tällä kaudella. Viimeksi eilen vaasalaiset nousivat vieraissa Ilvestä vastaan kolmen maalin takaa tasoihin viimeisellä viidellä minuutilla ja voitti ottelun jatkoajalla. Kotijoukkue TPS on tässä ottelussa ehdoton ennakkosuosikki, mutta kotkapaitoja ei tällä kaudella voi laskea ulos missään vaiheessa. Maaleja nähtäneen reippaammin, mutta ero ei tälläkään kertaa kasvane suureksi.
3 4
3 4