Liiga-kierros: Kääntääkö JYP vihdoin kurssiaan, onko Kärpät täysin pitelemätön?

LIIGA / Kierrosennakko
20181030, Jyväskylä Liiga JYP vs Sport.
Kuva © Vesa Pöppönen
Torstai-illan kierros tarjoaa kaksi ottelua, joissa nähdään ääripäiden otteita. Oulussa ylivoimainen sarjakärki Kärpät kohtaa häntäpään Jukurit, kun taas pohjamutiin vaipunut JYP yrittää Jyväskylässä kammeta SaiPan kustannuksella pois viimeiseltä sijalta.

Jatkuuko JYPin synkkä putki?

JYP on ollut syyskaudella karmeissa vaikeuksissa eikä paluu peleihin tauon jälkeen luvannut paljoakaan paremmasta. Suistaako SaiPa jyväskyläläiset jo viiden ottelun mittaiseen tappioputkeen?

Illan isäntäjoukkue JYP tipahti keskiviikon kierroksen jälkeen jo jaetulle sarjajumbon paikalle Ässien noustessa tasapisteisiin. Jyväskyläläiset pelasivat samaisella kierroksella HPK:ta vastaan häviten neljättä kertaa peräkkäin.

SaiPalla sen sijaan on kulkenut paremmin: joukkue keikkuu sarjataulukon puolivälin paikkeilla ja tiistain ottelu KalPaa vastaan toi toisen voiton putkeen. 

JYP kaipaa laajalla rintamalla parannusta otteisiinsa, mutta SaiPaa vastaan se ei tule pääsemään helpolla. Helpotusta isäntäjoukkueelle ei anna myöskään edellisillan peli vierailijoiden päästessä otteluun välipäivä allaan.

Tilastot

Edelliset ottelut

JYP

12.03
JYP - Lukko
5 - 4 VL
09.03
Ässät - JYP
4 - 1
08.03
Pelicans - JYP
3 - 0
05.03
JYP - Sport
2 - 3
02.03
HPK - JYP
4 - 2

SaiPa

12.03
Pelicans - SaiPa
3 - 0
09.03
SaiPa - HPK
7 - 0
05.03
SaiPa - Ässät
0 - 3
02.03
Jukurit - SaiPa
5 - 0
01.03
SaiPa - Jukurit
3 - 2 VL

Tulosveto

Jyväskylässä tasainen kamppailu
Viimeisen viidentoista ottelun jaksolla JYP on voittanut vain yhden pelin varsinaisella peliajalla. Jyväskyläläisten suurin tappio on kauden kolmannesta ottelusta, jossa Jukurit haki täyden pistepotin kolmen maalin erolla. Myös SaiPa on pelannut tasaisia otteluita. Myös torstaina on odotettavissa tasainen ottelu, jossa ovat vastakkain vieraissa yskähtelevä SaiPa sekä alavireisesti pelaava JYP. Pientä yllätystä voi hakea SaiPan niukalla voitolla.
1 2
2 3

Jukurit tarjonnee Kärpille sinnikkään vastuksen

Tapparan käsittelyssä nujertunut Jukurit lähtee Ouluun kohtaamaan sarjaa hallitsevaa Kärppiä. Isäntäjoukkueen ei kuitenkaan kannata lähteä iltaan liian luottavaisena, sillä Jukurit on ryhdistäytynyt ennen maaottelutaukoa.

Kärpät aloittaa tauon jälkeisen arkensa vasta torstain ottelussa, mutta vastustajansa Jukurit ehti pelata jo tiistaina häviten Tapparalle selvin lukemin.

Taukoa edeltävä jakso oli molemmille joukkueille suotuisa Kärppien napsiessa viisi ja Jukureiden neljä voittoa putkeen. Vaikka torstain otteluun lähdetäänkin sarjataulukon eri päistä, illasta voi ennustella tasaistakin kamppailua joukkueiden viimeaikaisten otteiden perusteella.

Varsinkin Jukureilla ottelussa on myös panosta, sillä pisteitä napsimalla joukkue nousee 11. sijalta alemman pudotuspeliviivan paremmalle puolelle.

Tilastot

Edelliset ottelut

Kärpät

28.03
Kärpät - Jukurit
2 - 3
26.03
Jukurit - Kärpät
5 - 2
23.03
Kärpät - Jukurit
5 - 2
22.03
Jukurit - Kärpät
1 - 2 JE
20.03
Kärpät - Jukurit
4 - 1

Jukurit

28.03
Kärpät - Jukurit
2 - 3
26.03
Jukurit - Kärpät
5 - 2
23.03
Kärpät - Jukurit
5 - 2
22.03
Jukurit - Kärpät
1 - 2 JE
20.03
Kärpät - Jukurit
4 - 1

Tulosveto

Kärpät ei päästä maaleja
Liigan kärjessä kulkeva Kärpät on hävinnyt edellisestä 16 ottelustaan vain yhden. Kotikentällään oululaiset ovat jääneet pisteittä vain kerran. Jukurien vire on ollut vahvaa, mutta Kärppiä joukkue ei pysty haastamaan. Kärpät on päästänyt vähiten maaleja, eikä joukkue ole joutunut kertaakaan antautumaan enempää kuin kaksi kertaa ottelussa. Jukurien hyökkäysvoima ei riitä Kärppien horjuttamiseen.
4 5
0 1