Liiga-kierros: Tulisin ottelu nähdään Ilveksen ja TPS:n välillä

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Timo Savela
Torstai-iltana pelataan kahden ottelun Liiga-kierros. Yhden joukkueen on mahdollista saada ensimmäinen kolmen pisteen kotivoitto tällä kaudella.

Hakametsässä luvassa tulinen taistelu sarjan kakkospaikasta

Ilveksen edellinen ottelu oli yhtä maalijuhlaa. Tiistaina pelatussa vierasottelussa KalPaa vastaan Ilves ohitti maalivahdin yhteensä kuusi kertaa ja voitti ottelun ylivoimaisesti. Ottelun tähtenä hääri Joose Antonen, joka onnistui hattutempun teossa.

Illan ottelun avaintekijät Ilveksen osalta ovat vahva luistelu sekä onnistuminen maalien teossa leveällä rintamalla.  

TPS pelasi edellisen viikon aikana kolme ottelua ja rankka pelitahti alkoi näkyä viikon viimeisessä ottelussa lauantaina. Taistellen he ottivat voiton JYPistä. Nyt joukkue on saanut levätä muutaman päivän. 

Hyökkäyspelissä TPS onnistuu tekemään pitkiä pyörityksiä, mutta viime pelissä Kaapo Kakkoa tarvittiin sytyttämään joukkue maalipaikkojen saamiseksi. Puolustus pelaa tiiviisti keskialueen, mutta lauantain ottelussa väsymyksen takia tuli useampia vastahyökkäyksiä. 

Kakon pelikunto on vielä epävarmaa sormille tulleen iskun takia. Poissaolo olisi suuri menetys joukkueelle.

Tilastot

Edelliset ottelut

Ilves

27.03
KalPa - Ilves
4 - 2
25.03
Ilves - KalPa
3 - 2 JE
23.03
KalPa - Ilves
1 - 0 JE
21.03
Ilves - KalPa
3 - 4 JE
12.03
TPS - Ilves
1 - 6

TPS

28.03
Tappara - TPS
26.03
TPS - Tappara
2 - 1 JE
23.03
Tappara - TPS
4 - 0
22.03
TPS - Tappara
4 - 2
20.03
Tappara - TPS
4 - 1

Tulosveto

Tasainen kärkikamppailu
Ilveksen ja TPS:n kamppailussa jaetaan pisteitä tasaisen kärkipään joukkueille. Ilveksen kotiotteluiden trendi on ollut tasaisuus ja samankaltainen pelaaminen on koskenut myös TPS:n vieraspelaamista. Tässä kärkipään joukkueiden kohtaamisessa voidaan hakea hieman runsasmaalisempaa näytöstä, mutta ero ei kasvane kovin isoksi.
2 3 4
2 3

JYP haluaa katkaista tappioputkensa Lukon kustannuksella

JYP on neljän ottelun tappioputkessa, johon on varmasti vaikuttanut ailahtelevaiset otteet pelien sisällä. Avainpelaajilla on henkinen lukko, joka vaikeuttaa maalintekoa.

Huomionarvoista on se, että JYP ei ole onnistunut saamaan kertaakaan kolmen pisteen voittoa kuluvalla kaudella kotihallissa.

Kauden ensimmäinen ottelu Lukkoa vastaan Raumalla päättyi Lukon voittoon. JYP jäi selvästi altavastaajaksi, sillä Lukon kiekottelu ja huolellinen puolustuspelaaminen johdattivat ottelun kulkua.

Lukon alkukausi on ollut ailahtelevainen, voitoista häviöihin ja toisin päin. Kahdessa viimeisimmässä ottelussaan Lukko on onnistunut viimeistelyssä, vastustajan verkkoihin on tehty yhteensä kymmenen maalia.

Kaikki ennustukset viittaavat siihen, että Lukko jatkaa maalitehtailuaan JYPin ihmetellessä maalittomuuttaan. 

Tilastot

Edelliset ottelut

JYP

12.03
JYP - Lukko
5 - 4 VL
09.03
Ässät - JYP
4 - 1
08.03
Pelicans - JYP
3 - 0
05.03
JYP - Sport
2 - 3
02.03
HPK - JYP
4 - 2

Lukko

18.03
Lukko - TPS
3 - 5
16.03
TPS - Lukko
2 - 1
15.03
Lukko - TPS
3 - 2 JE
12.03
JYP - Lukko
5 - 4 VL
09.03
Lukko - TPS
1 - 2

Tulosveto

Alisuorittajien torstaiehtoo
JYPin ja Lukon alkukaudet eivät ole olleet odotuksien mukaisia. Jyväskyläläiset majailevat vankasti sarjan häntäpäästä, mutta raumalaiset ovat toipuneet jo sen verran, että ovat hilanneet itsensä kamppailuun paikasta kymmenen parhaan joukkoon. Lukon karavaani on matkustellut yön yli Lappeenrannasta Jyväskylään, mutta JYP pääsee otteluun tuoreena. Kummankin joukkueen suoritustaso on kuitenkin alkukauden aikana ollut ailahteleva ja arvoituksellinen, ja pelien sisälläkin on nähty merkittäviä eroja suorittamisessa. JYPille tarjoituu hyvä sauma katkaista neljän ottelun mittaiseksi venynyt tappioputkensa epävakaasti pelanneen Lukko-karavaanin kustannuksella. Huomioitavaa kuitenkin on, että JYP ei ole voittanut varsinaisella peliajalla ottelua yli kuukauteen.
3 4
2 3