Kuopiolaiset heittivät koko apinaorkesterin selästään – Finaalisarja Kiekko-Espoota vastaan jatkuu torstaina

Naisten Liiga / Raportti
KalPa venytti finaalisarjan neljänteen otteluun ja toive mestaruudesta elää edelleen.
Pakkovoiton edessä ollut KalPa teki sen mitä piti. Kiekko-Espoo joutui nöyrtymään kolmannessa finaaliottelussa 2–5. Naisten Liigan mestaruuden tavoittelu jatkuu torstaina Kuopiossa.

Naisten Liigan kolmannessa finaaliottelussa KalPa oli selkä seinää vasten Kiekko-Espoon johtaessa sarjaa 2–0. Paras motivaatio on pakko, sillä kuopiolaiset avasivat viimeinkin maalihanansa finaalisarjassa ja tykittivät Kiekko-Espoon Tiia Pajarisen vaihtoon jo ennen ensimmäisen erän puoltaväliä tilanteessa 0–3. Erä päättyi lopulta lukemiin 0–4.

Maalintekijöinä Tanja Niskanen (2), Inka Katajisto ja Elisa Holopainen. Puolet maaleista olivat ylivoimamaaleja ja syntyivät alle puolen minuutin ylivoimapyörityksen jälkeen.

Kiekko-Espoon maalille vaihdettu Erica Jaskari joutui antautumaan toisessa erässä kerran Holopaiselle. Tämäkin maali syntyi ylivoimalla. Espoolaisten tilanne alkoi näyttää huolestuttavalta, mutta Tinja Haukijärvi yllätti Tiina Ranteen ylivoimalla ja avasi sinipaitojen maalihanat. Reilun minuutin kuluttua Nea Katajamäki onnistui kaventamaan tilanteen lukemiin 2–5.

Kolmannen erän alkaessa Pajarinen luisteli takaisin Kiekko-Espoon maalille. Espoolaiset hakivat vimmatusti osumia, mutta kiekkoa ei saatu Ranteen taakse edes ylivoiman aikana. Kolmas erä jäi maalittomaksi, joten KalPa voitti ottelun 5–2.

KalPan voitto tarkoittaa finaalisarjan jatkumista. Neljäs ottelu pelataan Kuopiossa torstaina klo 18.30, jolloin sarja on jälleen katkolla Kiekko-Espoolle.