HIFK:n hurja kiri finaalisarjassa ei riittänyt – Kiekko-Espoolle kultaa Naisten Liigassa

Naisten Liiga / Raportti
Elisa Holopainen ja Nelli Laitinen onnistuivat kaksi kertaa maalinteossa ratkaisevassa finaalissa.
Kiekko-Espoo on Suomen mestari kaudella 2021–2022. HIFK taipui ratkaisevassa Naisten Liigan finaaliottelussa Tapiolassa lukemin 8–3.

Naisten Liigan kultamitalien kohtalo ratkottiin sunnuntaina Tapiolassa viidennessä finaaliottelussa. Kiekko-Espoo onnistui keräämään joukkonsa kahden tappion jälkeen ja voitti mestaruuden näytöstyylillä. Loppusummeri soi tilanteessa 8–3.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, eikä kumpikaan joukkue lähtenyt varomaan. Maalinteon aloitti HIFK:n Matilda Nilsson hienolla yksilösuorituksella ajassa 03.20. Michaela Pejzlova meinasi viedä vierasjoukkueen jo 2–0-johtoon vähän tämän jälkeen, mutta kiekko kilahti ylärimaan.

Intensiteettiä erästä ei puuttunut. Kiekko-Espoon Elisa Holopainen otti 2+10 selästä taklaamisesta, kun hän laitakahinan jälkeen tönäisi HIFK:n Karoliina Rantamäen jään pintaan. Kotijoukkue selvitti alivoiman ja onnistui erän lopussa tasoittamaan tilanteen 1–1:een. Nelli Laitisen ensimmäinen veto suuntautui tolppaan, mutta seuraava löysi tiensä ohi Iina Kuuselan

Kiekko-Espoon Anni-Elina Montonen iski kotijoukkueen 2–1-johtoon toisessa erässä. Kahdessa edellisessä kohtaamisessa Kiekko-Espoo ei johtanut peliä kertaakaan. Kotijoukkue sai johtoasemasta lisää virtaa ja loi useita vaarallisia tilanteita.

Maaleja ei kuitenkaan nähty lisää ennen kuin erän loppupuolella. HIFK:n Krista Parkkonen esti Kiekko-Espoon Tinja-Mariia Haukijärveä ulosajon arvoisesti. Viiden minuutin ylivoiman aikana kotijoukkue kasvatti johtoaan kahdella maalilla Nea Katajamäen ja Elisa Holopaisen onnistuttua maalinteossa.

Kolmas erä alkoi tasavajaalla, sillä Parkkosen viiden minuutin jäähyä oli vielä hieman jäljellä ja Kiekko-Espoon Julia Zielinska otti jäähyn 17 sekuntia ennen toisen erän loppumista. Tasavajaa ei kuitenkaan muuttanut tulosta.

Kiekko-Espoo lisäsi johtoaan Holopaisen ottelun toisella maalilla. Maali syntyi ylivoimalla. Joukkuetoveri Laitinen onnistui myös iskemään vielä toisen maalin otteluun.

Athena Locatelli ja Rantamäki onnistuivat tekemään joukkueelle vielä kavennusmaalit. Kiri ei kuitenkaan riittänyt, kun Emilia Vesa iski kiekon kaksi kertaa tyhjään maaliin viimeistellen loppulukemat 8–3.