HIFK aloitti maalinteon alivoimalla ja otti avausvoittonsa Naisten Liigan finaalisarjassa

Naisten Liiga / Raportti
Kova taistelu palkittiin ja HIFK kavensi finaalisarjan 2–1:een.
Erikoistilanteet siivittivät Naisten Liigan finaalisarjan kolmatta ottelua. HIFK onnistui maalinteossa kolme kertaa enemmän, mitä kahdessa aiemmassa pelissä yhteensä. HIFK:n voitto Kiekko-Espoosta lukemin 6–3 vesitti espoolaisten kultajuhlat toistaiseksi.

Naisten Liigan finaalisarjan kolmas ottelu pelattiin Espoon Tapiolassa keskiviikkona. Kiekko-Espoolla oli tilaisuus katkaista sarja ja uusia mestaruutensa. HIFK antoi kaikkensa ja loppulukemat 3–6 varmistivat sarjan jatkumisen ainakin yhdellä ottelulla.

Veitsenterällä keikkunut HIFK sai otteluun unelma-aloituksen. Ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen vierasjoukkue johti ottelua jo 2–0. Avausmaalista vastasi Matilda Nilsson alivoimalla.

Neljä minuuttia myöhemmin Julia Liikala lisäsi tulostaululle yhden maalin. Tšekkihyökkääjä Michaela Pejzlova syötti molemmat maalit. Konkari Karoliina Rantamäki sai myös syötön joukkueen toiseen maaliin.

Avauserä oli aiemmista otteluista poiketen "Stadin Gimmojen" hallinnassa. Joukkue pelasi uhrautuvaisesti ja blokkasi espoolaisten vetoja kovalla prosentilla. Kiekko-Espoo oli puolestaan hukassa. Syötöt eivät napsuneet kohdalleen ja erikoistilanteita ei pystytty hyödyntämään.

Erätauon aikana espoolaiset saivat ryhtiä tekemiseensä, mutta HIFK jatkoi omia hyviä otteitaan. Toisessa erässä nähtiin yhteensä neljä maalia, tasapuolisesti kumpikin joukkue teki kaksi. Liikala iski jo illan toisen maalinsa.

Erikoistilannemaaleja nähtiin lisää toisessa erässä, kun Krista Parkkonen iski HIFK:n 3–0-johtoon ylivoimalla. Kiekko-Espoon Elisa Holopainen puolestaan onnistui kaventamaan tilanteen 2–3:een alivoimalla.

Kolmannessa erässä HIFK koki takaiskun Nilssonin loukatessa itsensä laitaväännössä Emmi Rakkolaisen kanssa. Rakkolaiselle tuomittiin tilanteesta 5+20.

Erässä nähtiin myös maaleja. Vierasjoukkue kasvatti johtonsa jo kolmeen maaliin, mutta kotijoukkueen Ella Viitasuo onnistui kaventamaan tilanteen 3–5:een. Kavennuksesta ei ollut hyötyä, sillä Pejzlova iski loppulukemat 3–6 tyhjään maaliin.