Kiekko-Espoo jätti HIFK:n nollille Naisten Liigan avauksessa

Naisten Liiga / Raportti
Nuori Emilia Vesa oli jatkuvasti haastamassa maalivahti Iina Kuuselaa.
Kuva © Ille Martela
Suosikkina otteluun HIFK:ta vastaan lähtenyt vierasjoukkue Kiekko-Espoo oli ottelussa ylivoimainen. HIFK oli voittanut Kiekko-Espoon harjoituspelissä, mutta ei pystynyt maalintekoon sarja-avauksessa kotonaan Malmilla.

Ottelun alusta asti kävi selväksi kumpi joukkue vie ja kumman tehtäväksi jää puolustaa. Kiekko-Espoo vyörytti hyökkäyksiään kohti HIFK:n maalia, mutta kotijoukkueen tiivis viisikkopuolustus ei päästänyt espoolaisvieraita selkeisiin maalintekopaikkoihin avauserässä.

HIFK pelasi omalla puolustusalueellaan tiiviisti lähellä omaa maaliaan. Ensimmäisen erän näkyvimmät hahmot olivatkin Kiekko-Espoon puolustajat Ella Viitasuo ja Nelli Laitinen. Viitasuo pääsi laukomaan useasti siniviivan sisäpuolelta. Laitinen väläytti erän puolivälissä coast to coast -soolon, johon hän otti vauhdit oman maalin takaa.

HIFK sai ottelussa ensimmäisenä yrittää ylivoimalla. Kertaalleen kahdella yhtä vastaan tilanteen kotijoukkue sai luoduksi, mutta se kaatui heikkoon viimeiseen syöttöön. Yhtäkään laukausta HIFK ei saanut kohti Tiia Pajarisen vartioimaa maalia.

HIFK:n maalivahti Iina Kuusela piti kotijoukkuetta taistelussa mukana sekä numerot nollilla tulostaululla. Vielä ensimmäisen erän viimeisellä sekunnilla Kuusela torjui kilvellä Laitisen rangaistuslaukauksen, joka tuomittiin, kun Kiekko-Espoon Emilia Vesa kaadettiin läpiajossa.

Ottelu ratkesi käytännössä toisessa erässä, jonka Kiekko-Espoo vei ansaitusti 3−0. Ensimmäisen maalin laukoi puolustaja Tea Villilä suoraan pakkipari Viitasuon poikkisyötöstä.

HIFK sai luoduksi toisessa erässä joitakin hyökkäyksiä. Ranskalaispelaaja Clara Rozier erottui työteliäänä. Edelleenkään Pajarinen ei joutunut koville Kiekko-Espoon maalilla.

Kiekko-Espoon kolmosviisikko tehokkaana.
Kuva © Ille Martela

Kiekko-Espoon toinen maali syntyi kolmosviisikon vahvan hyökkäyksen päätteeksi. Maalin teki Nea Katajamäki puolustajaparina pelanneen Reetta Valkjärven ja Ada Erosen syötöistä.

Kiekko-Espoon kolmas maali syntyi onnekkaasti. Erosen syötöksi tarkoitettu siniviivalta maalille lähetetty roikkukiekko pompahti juuri Kuuselan edessä ja meni maaliin.

Ottelun kolmannessa erässä Kiekko-Espoo lisäsi kotijoukkueen tuskaa. Kuortaneelta Espooseen täksi kaudeksi tullut nuori Vesa karkasi alivoimalla läpiajoon ja teki ottelun neljännen maalin.

HIFK otti aikalisän ajassa 47.31. Tästä ei kuitenkan ollut kotijoukkueelle apua. Vain kaksikymmentä sekuntia ehdittiin pelata, kun Laitinen löi viimeisen naulan HIFK:n arkkuun. Hän pääsi hyökkäysalueella nousemaan vasemmasta laidasta, ja laukaus painui verkon perukoille.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin ansaitusti Kiekko-Espoosta Emilia Vesa ja HIFK:sta Iina Kuusela. Torjunnat olivat kotijoukkue ensin mainittuna 48−14.

Ottelun painopiste oli HIFK:n maalilla.
Kuva © Ille Martela

Kiekko-Espoo näytti ottelussa, mikä ero on Naisten Liigan viime kauden kärkijoukkueen ja keskikastin joukkueen välillä. HIFK oli käytännössä aseeton. Hyvä puolustuspeli olisi tarvinnut tuekseen onnistuneita vastahyökkäyksiä, jotta espoolaiset olisivat olleet haastettavissa.

Liikaa johtopäätöksiä avausottelusta ei kannata vielä vetää. Kummallakin joukkueella on vasta lyhyt harjoitusjakso takanaan ja rutkasti aikaa kehittää peliään.

» Lähetä palautetta toimitukselle