HIFK tasoitti ottelusarjan – Naisten Liigan kultamitaleista taistellaan sunnuntaina Tapiolassa

Naisten Liiga / Raportti
HIFK tasoitti finaalisarjan Kiekko-Espoota vastaan.
HIFK vei nimiinsä Naisten Liigan finaalisarjan neljännen ottelun. 4–1-voitto Kiekko-Espoosta takasi ottelusarjan tasoituksen ja sen, että mestaruus ratkeaa huomenna Tapiolassa.

Naisten Liigan finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin lauantaina Pirkkolassa. Mestaruus oli katkolla Kiekko-Espoolle, mutta HIFK kaivoi pakkovoiton itselleen. Ottelu päättyi helsinkiläisten voittoon lukemin 4–1.

Lauantain finaaliottelu alkoi vauhdikkaissa ja tasaisissa merkeissä. Ottelun avausmaali syntyi 12. peliminuutin jälkeen. Kiekko-Espoo onnistui hyödyntämään ensimmäisen ylivoimansa, kun HIFK:n Julia Liikala ei saanut pidettyä Tea Villilää poissa pahanteosta.

Johtoasema ei kuitenkaan kestänyt erän loppuun asti. Edellisessä ottelussa loukkaantunut Matilda Nilsson näytti olevan pelikunnossa ja hän vei kiekon väkisin Kiekko-Espoon Tiia Pajarisen ohi vain reilu minuutti ennen erän loppumista.

HIFK aloitti toisen erän samalla tavalla kuin lopetti ensimmäisen. Liikala iski kotijoukkueen maalin johtoon vain 25 sekuntia erän alkamisen jälkeen. Muita maaleja erässä ei enää nähty, mutta jäähyjä sitäkin enemmän. Viisi jäähyä tarkoitti viittä erikoistilannetta, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut hyödyntämään tarjottua ylivoimaa.

Kotijoukkue siirtyi kolmannessa erässä kahden maalin johtoon. Edelliset minuutit Kiekko-Espoo oli painostanut ja hakenut kovasti tasoitusmaalia. HIFK pääsi kuitenkin muutamalla nopealla syötöllä nousemaan hyökkäyspäätyyn ja Michaela Pejzlova iski kiekon verkkoon Liikalan tarjoamasta syötöstä. Kiekko-Espoo haki kavennusosumaa ilman maalivahtia, mutta Pejzlova viimeisteli illan toisen osumansa tyhjään maaliin.

Finaalisarja ratkeaa sunnuntaina Tapiolassa klo 16 alkaen.