Helsingissä juhlitaan pronssimitalia 14 vuoden tauon jälkeen – HIFK voitti Ilveksen tiukassa taistossa 2–1

Naisten Liiga / Raportti
Helsingissä juhlitaan mitaleja 14 vuoden tauon jälkeen.
HIFK voitti pronssiset mitalit Naisten Liigassa kaudella 2020-2021. Edellisen kerran Helsingissä on juhlittu mitaleita keväällä 2007, vastassa oli silloinkin Ilves ja kotijoukkue kulki nimellä IHK. Joukkueet kohtasivat tuolloinkin pronssiottelussa.

Naisten Liigassa on jaettu ensimmäiset mitalit kaudella 2020-2021. HIFK:n ja Ilveksen välisessä tiukassa kamppailussa kotijoukkue HIFK vei lopulta pronssimitalit itselleen lukemin 2–1. Edellisistä mitaleista on ennättänyt kulua jo 14 vuotta ja silloin joukkue oli nimeltään IHK. Hauska sattuma on se, että keväällä 2007 helsinkiläiset kohtasivat pronssiottelussa myös Tampereen Ilveksen, kuten myös tällä kaudella.

Voiton lisäksi ottelu oli merkittävä kotijoukkueen hyökkääjä Fanny Jaloselle. Kyseessä oli nimittäin Jalosen peliuran viimeinen ottelu ja uran päättäminen mitaliin on aina hienoa.

Pronssiottelu alkoi vauhdikkaasti HIFK:n Karoliina Rantamäen viedessä kotijoukkueen 1–0-johtoon ennen kuin erää oli ennättänyt kulua edes puolta minuuttia. Ilves sisuuntui tästä ja Emilia Varpula tasoitti pelin vajaan parin minuutin jälkeen. Kotijoukkue nousi ottelun johtoon pari minuuttia ennen erän loppumista, kun Miressa Mäkelä sai ujutettua kiekon Ilves-vahti Anni Keisalan taakse.

Ylivoimaa tarjottiin erän aikana kummallekin joukkueelle, mutta erikoistilanteiden aikana lukemat eivät muuttuneet taululla. Tasaviisikoin pelatessa Ilves oli hienoisesti niskan päällä koko kentän pelissä, HIFK puolestaan oli vahvempi hyökkäyspäässä tasakentällisin.

Toinen erä oli vauhdikasta kiekkoa päästä päähän. Hyviä ja vaarallisia tilanteita nähtiin molempien maalien edustalla, mutta kiekko ei päässyt ohittamaan Keisalaa tai Iina Kuuselaa. Erässä ei myöskään saatu yhtään tilastomerkintää, molemmat joukkueet pysyivät pois jäähypenkiltä ja kiekko pysyi pois maalin perukoilta.

HIFK:n Mikaela Saukkonen sai erän aikana luotua yhden kotijoukkueen vaarallisimmista tilanteista, mutta Keisalan varmat torjunnat pelastivat Ilveksen lisätappiolta. Vihellyksen jälkeen kävi pieni vaaran paikka Saukkosen menetettyä tasapainonsa ja kaaduttua Keisalan selän päälle. Tilanteesta selvittiin ilman loukkaantumisia ja ottelu jatkui yhtä kiivaana kuin aikaisemmin.

Ilves haki viimeisessä erässä vimmatusti tasoitusta ja erän puolivälin jälkeen peli oli suurimmaksi osaksi tupsukorvien hyökkäyspäädyssä. Viimeiset pari minuuttia tasoitusta haettiin kuudella kenttäpelaajalla, mutta maalit jäivät tekemättä ja ottelu päättyi ensimmäisen erän lukemiin 2–1.