Lukkarilan, Pištěkován ja Salosen maalit takasivat TPS:lle historiallisen runsasmaalisen voiton Kiekko-Espoosta

Naisten Liiga / Kuvakooste
TPS iski kahdeksan maalia Naisten Liigan hallitsevan mestarin verkkoon Kupittaalla pelatussa ottelussa. Turkulaiset marssivat tappioasemassa kummallekin erätauolle, mutta joukkue pommitti espoolaisten maalivahdin vaihtoon kolmannessa erässä. Lopputulos 8–5 on siitä poikkeuksellinen, että espoolaiset ovat edellisen kerran päästäneet vähintään yhtä monta maalia kaudella 2015–16, kun joukkue hävisi Jyväskylässä JYPille maalein 10–2.
Kiekko-Espoo saapui TPS:n vieraaksi Kupittaalle.
Espoolaiset hymyilivät jo alkuminuuteilla. Janina Aro ohitti Tea Koljosen ylivoimalla.
Ensimmäinen erä oli turkulaisille vaikea. Pauliina Salonen tasoitti kuitenkin pelin erän puolivälissä.
Kiekko-Espoo pääsi kuitenkin erätauolle hyvissä fiiliksissä. Ylivoima oli tälläkin kertaa valttia.
Jää kuntoon ja toinen erä käyntiin.
Jäähyily kävi kalliiksi myös toisessa erässä. Henni Virtasen jäähyä ehti kulua seitsemän sekuntia, kun Salonen tasoitti pelin.
Ines Lukkarila ohjasi Emmi Mourujärven viivalaukauksen ohi Tiia Pajarisen. Tämäkin maali syntyi ylivoimalla.
Muutama minuutti lisää pelikelloon ja kiekko oli maalissa toisessa kenttäpäädyssä. Aron toinen osuma syntyi myös ylivoimalla.
TPS:n johto suli ensin Aron tasoitukseen. Kiekko-Espoo pääsi myös toiselle erätauolle johdossa, kun Lisette Täks iski kiekon maaliin toisen erän lopuksi.
TPS:n ahdinko kasvoi kolmannen erän alussa. Ada Erosen viivalaukaus vilahti maaliin.
Tolpat pelastivat Koljosen kerran jos toisen.
Kiekko-Espoon hallinta päättyi kolmannessa erässä. Tereza Pištěková iski paluukiekon ohi Pajarisen.
TPS:n ykkösketju oli liekeissä.
Salonen iski kolmannen maalinsa paluukiekosta.
Susanna Viitala heilutti verkkoa alle minuutti Salosen tasoitusosumasta. Tämäkin maali syntyi ylivoimalla.
Maalivahdin vaihto ei auttanut espoolaisia. Lukkarila iski TPS:n kahden maalin johtoon.
Kiekko-Espoo haki kavennusta ilman maalivahtia.
Maali nähtiin kuitenkin toisessa kenttäpäädyssä, kun Lukkarila laukoi kiekon tyhjään maaliin.
TPS juhli voittoa hallitsevasta mestarista railakkaasti.