Pajarinen nollasi KalPan toistamiseen – Kiekko-Espoo voiton päässä mestaruudesta

Naisten Liiga / Kuvakooste
Kiekko-Espoo otti jo toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen voittamalla KalPan sunnuntaina Kuopiossa pelatussa Naisten Liigan 2. finaalissa maalein 2–0. Viimeisenä lukkona toimi maalivahti Tiia Pajarinen, jolle on kahdessa nyt jo pelatussa finaaliottelussa tilastoitu yhteensä 72 torjuntaa ja 0 päästettyä maalia. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Sarja on ensimmäistä kertaa katkolla Kiekko-Espoolle 3. finaalissa, joka pelataan tänään tiistaina.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Sarjahistorian kaikkien aikojen ensimmäinen finaaliottelu Kuopiossa sai arvokkaan alun, kun joukkueet asettuivat siniviivoille kuuntelemaan Maamme-laulua.
KalPan tavoitteena oli voitto, jolla joukkue tasoittaisi ottelusarjan.
Emännät pääsivät avauserässä muutaman kerran maalintekopaikoille, mutta Tiia Pajarinen poimi marjat talteen.
Espoolaiset eivät omalla puolustusalueellaan liiemmin viihtyneet.
Avauserä mentiin pitkälti vierasjoukkueen komennossa. Ella Viitasuo laukomisvuorossa.
KalPan maalin edustalla oli ajoittain tungosta. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kuitenkin tilanteessa 0–0.
Espoolaispelaajiston hiuksissa saattoi huomata yhden yhteisen elementin – vaatimattomasti kullan sävyisen sellaisen.
KalPa pääsi toisen erän alkupuolella pyörittämään ylivoimaa, mutta Pajarinen mailoineen oli jälleen tiellä.
Irvistys, tai ehkä sittenkin virnistys? ylivoimamylläkän jälkeen. Kiekko päätyi maaliviivan yli vasta, kun peli oli jo vihelletty poikki.
Tällä kertaa ei kilautettu kaverille videotarkkaamoon, vaikka Saila Saari hienovaraisin käsimerkein jotain sen suuntaista yritti vihjaillakin.
Tanja Niskanen laskelmoi kiekon liikesuuntaa.
Ottelun avausmaali syntyi toisen erän lopulla. Kiekko-Espoon ylivoimaosuman viimeisteli Emmi Leinonen.
KalPa-vahti Tiina Ranne sai vieraita konttoriinsa.
Päätöserään lähdettäessä kaikki oli vielä mahdollista ja kiekosta taisteltiin kiivaasti.
Vasta 18-vuotias Sofia Nuutinen on noussut näkyvään rooliin espoolaisjoukkueessa.
Ranne urakoi ottelussa yhteensä 35 torjuntaa.
Ajassa 57:02 syntynyt 2–0-osuma vapautti tunnelmaa vierasleirissä.
Viimeiset minuutit KalPa pelasi kuudella kenttäpelaajalla. Kavennusosuma ei ollut kaukana, mutta Pajarisen patjatorjunta pelasti vieraat takaiskulta.
Loppuhetkillä koko espoolaisviisikko hääri Pajarisen nollapelin takuunaisina.
Kaksi voittoa taskussa on Kiekko-Espoon hyvä jatkaa kohti kolmatta finaaliottelua.