KalPa kultajahtiin, HIFK pronssitaistoon – Naisten Liigan viimeiset pudotuspelipaikat ratkottiin pitkän kaavan mukaan

Naisten Liiga / Kuvakooste
Naisten Liigan toinen finaalijoukkue ratkesi keskiviikkona Kuopiossa, kun KalPa ja HIFK kohtasivat viidennessä ja ratkaisevassa välierässä. Ottelusarjassa jo 0–2 häviöllä ollut kuopiolaisjoukkue nousi sillasta ja eteni finaalipeleihin voittamalla vauhdikkaan viimeisen osaottelun maalein 3–1. Mitalipelit käynnistyvät tänään lauantaina: KalPa aloittaa finaalisarjan Kiekko-Espoon vieraana ja HIFK kohtaa kotonaan Ilveksen yksiosaisessa pronssiottelussa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Ottelusarjan 0–2-takamatkalta tasoihin kirinyt KalPa valmistautui taistelemaan finaalipaikasta.
Nälkäinen HIFK kävi hyökkäykseen heti ottelun alussa.
Myös KalPan peli pääsi vauhtiin ja avauserässä tilanteita nähtiinkin tasaiseen tahtiin kaukalon molemmissa päissä.
Karoliina Rantamäki pääsi maalipaikoille, mutta KalPa-vahti Tiina Ranne veti tilanteessa pitemmän korren.
Iina Kuuselan vartioimalla HIFK-maalilla olivat tolpat kovilla.
Venyttelyä jääkoneen kanssa – Clara Rozierin erätaukorutiiniin kuului kehonhuoltoa.
Kakkoserässä alkoi tapahtua: ensin kapteeni Emma Ritari laukoi ottelun avausmaalin alivoimalla Saila Saaren syötöstä...
...ja muutamaa minuuttia myöhemmin Saari itse onnistui ylivoimalla vieden kotijoukkueen jo 2–0-johtoon.
Vierasaitiossa hiottiin kuumeisesti suunnitelmia.
Erän lopulla tapahtui keskialueella pelaajien raju yhteentörmäys. Tanja Niskanen sai kovan tärskyn lisäksi myös kahden minuutin rangaistuksen sääntöjen vastaisesta taklauksesta.
HIFK laittoi painetta KalPan puolustukselle.
Ylivoimayritykset pysähtyivät kuitenkin viime kädessä Ranteeseen.
KalPa lähti päätöserään puolustamaan johtoasemaansa.
HIFK:n kavennusosuma syntyi vihdoin ylivoimalla, kun otteluaikaa oli jäljellä vajaat kahdeksan minuuttia.
Maali maistui makealta.
Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Elisa Holopainen heilutti jälleen verkkoa ja kuopiolaiset karkasivat uudelleen kahden maalin johtoon.
Helsinkiläisten jäähyily tarjosi kotijoukkueelle mahdollisuuden kasvattaa karkumatkaa.
Osat vaihtuivat vielä KalPan saatua rangaistuksen. Kuusela seurasi ottelun viimeiset minuutit vaihtoaition puolelta, kun HIFK haki kavennusta kahden kenttäpelaajan ylivoimalla.
Lähellä kavennusosuma olikin, mutta päätuomarille maali ei kelvannut. Tilanteesta suoritettiin myös pitkänpuoleinen videotarkistus.
Kun tarkistuksen tuomio – ei maalia – annettiin ajassa 59:44, ratkesi väki KalPan vaihtoaitiossa jo villiin tuuletukseen.
HIFK:n penkillä oli loppusummerin soitua hiljaisempaa. Joukkueen yltäminen pronssiotteluun heti toisella liigakaudellaan ei vielä tässä vaiheessa ollut päällimmäisenä mielessä.
Kuopiolaisten leirissä finaalipaikkaa juhlittiin tunteikkaasti.