Havanan hattutemppu siivitti Kärppien naiset voittoon Lukosta

Naisten Liiga / Kuvakooste
Lauantaina pelatussa Kärppien ja Lukon kauden ensikohtaamisessa ei maaleja säästelty. Lukemiin 9–3 päättyneen ottelun tähdeksi nousi emäntien Oona Havana, joka taiteili maaleja reilun hattutempullisen verran.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Pelipäivän erikoisuus: ottelu jouduttiin siirtämään päähallin jääongelmien vuoksi hyvin lyhyellä varoitusajalla viereiseen harjoitushalliin. Lukko ei ollut viimehetken muutoksista moksiskaan, vaan lähti liikkeelle reippaalla jalalla.
Ottelua ehti kulua vain vajaat neljä minuuttia, kun Kärppien maaliverkko jo heilui avausmaalin merkiksi.
Lukko puolusti sinnikkäästi.
Ajassa 14:47 Nea Kaukola vei vieraat jo kahden maalin karkumatkalle.
Takaa-ajoasetelma herätti Kärpät taisteluun avauserän loppuminuuteilla. Ensimmäiselle erätauolle poistuttiin lopulta kotijoukkueen 3–2-johdossa.
Lukon paras pistenainen ottelussa oli Nea Kaukola (1+1). Ida Karjalaisella (kokonaistehot 1+4) puolestaan oli näppinsä pelissä yli puolessa pelin kärppämaaleista.
Yhden ilo, toisen pettymys. Lukkovahti Johanna Niemi ei yhtynyt Kärppien 4–2-osuman juhlintaan.
Toisen erän puolivälissä tilanne oli jo 6–2 oululaisten eduksi. Lukko vaihtoi maalivahtia ja jäälle Niemen tilalle luisteli Katriina Saarenmaa.
Pelikatkoilla vitkastelijat laitettiin nopeasti ruotuun.
Tuore kärppäkapteeni Suvi Käyhkö oli iloisella mielellä.
Kotijoukkueen puolustusalueelle ei niin vain mentykään.
Puolustaja Heli Allinen on uusi kasvo oululaisjoukkueessa. Edelliskaudella Allinen pelasi vielä HPK Kiekkonaisten riveissä.
Muuri oli vahva myös raumalaisten maalin edustalla.
Lopulta kiekon mentävä tila kuitenkin löytyi.
Kärppien tehoketju Havana-Nousiainen-Karjalainen tuuletti 8–3-maalia, joka oli samalla Havanan kolmas osuma ottelussa.
Kiekosta taisteltiin loppuun asti.
Hattutemppu ja joukkueelle kauden avausvoitto - Oona Havanalla oli ottelun jälkeen hymy herkässä.