HPK emännöi Latvian maajoukkuetta – Līga Miljone voittomaalikilpailun ainoa onnistuja

Naisten Liiga / Kuvakooste
Latvian naisten maajoukkue aloitti harjoitusottelujen täyttämän viikonloppunsa Hämeenlinnasta. Vajaalukuinen HPK pelasi lauantai-illan ottelun vain kolmella hyökkäysketjulla ja oli lainannut riveihinsä viisi pelaajaa akatemiajoukkueestaan. Tasaväkisen kamppailun maalit tehtiin ensimmäisessä erässä ja lopullista ratkaisua jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailussa, jossa maalivahdit loistivat.
Kuva © Julia Suuriniemi
Latvia pääsi kokeilemaan ylivoimaa heti ottelun alkuun kotijoukkueen Alisa Skogin ottaessa kahden minuutin kampitusrangaistuksen.
Ronja Pätsin maalilla riittikin ruuhkaa. Lukemat taululla pysyivät kuitenkin nollissa.
HPK:n Anna Zíkován terävä laukaus pääsi ohi Latvian Līga Miljonesta matkallaan kohti maalia.
Ensimmäisen maalin taiteili kuitenkin kotijoukkueen Vanessa Viitala ajassa 5:49, syöttäjinä Saimi Lehto ja Jutta Stoltenberg.
Latvian tasoitus tuli alle kaksi minuuttia myöhemmin: Līga Miljone pääsi Linda Rullen syötöstä karkaamaan maalintekoon.
Puolustuspeli oli tiukkaa. Maalipaikkoja ei irronnut helposti kummallekaan joukkueelle.
Akatemian riveistä HPK:n kokoonpanoon illaksi noussut Aada Ketola laukomassa. HPK pelasi harjoitusottelun kolmella hyökkäysketjulla ja mukana oli viisi pelaajaa Naisten Mestistä pelaavasta HPK Naiset Akatemia -joukkueesta.
Latvian Līga Miljone pääsi karkaamaan läpiajoon vielä ensimmäisen erän lopussa, mutta tasalukemat piti.
Göteborg HC:sta HPK:n riveihin viime kuussa liittynyt Anna Zíková laukomassa. Toinen erä päättyi kuitenkin samoissa 1–1-lukemissa.
Myös HPK:n manageri Jorma Hassinen oli seuraamassa ottelua katsomon puolella.
Kristiāna Apsīte piti silmänsä kiekossa. Pelin torjuntalukemiksi latvialaisvahdille tuli kaikkiaan 29 laukausta kun kotijoukkueen Ronja Pätsi torjui ottelun aikana vain 13 laukausta.
Baiba Kurme oli päästä yksin läpiajoon vielä kolmannen erän päätteeksi, mutta Anna Zíková ehti väliin. Jatkoaikaa ei pelattu, joten peli eteni suoraan voittomaalikilpailuun.
Jutta Stoltenbergin yritys pysähtyi Kristiāna Apsīteen. Maalivahti torjui myös muut kotijoukkueen yritykset.
Pätsi onnistui pitämään verkkonsa tyhjänä yhtä yritystä lukuunottamatta.
Voittomaalikilpailun ainoa onnistuja oli Latvian Līga Miljone, joka onnistui kikkailemaan kiekon Pätsin taakse.