Capitals avasi pudotuspelinsä jatkoerävoitolla Bruinsista − Craig Anderson pelasti päivän ja Tom Wilson alusti voittomaalin

NHL / Raportti
Tom Wilson (43) teki pudotuspelien avausmaalin ja syötti voittomaalin jatkoajalla. Pistetehtailun lomassa kovaotteinen Caps-hyökkääjä esiintyi myös omassa elementissään vastustajan hämmentäjänä.
Kuva © Getty Images
Washington Capitalsin ja Boston Bruinsin ennakkoon tasaväkiseksi arvioitu pudotuspelisarja alkoi pääkaupunkiseuran jatkoerävoitolla lukemin 3–2. Tom Wilson näytti vaihteeksi parempaa puoltaan tekemällä maalin ja järjestämällä Nic Dowdin voittomaalin.

Tarkkailevasti alkanut ottelu heräsi henkiin kuuden minuutin pelin jälkeen. Epäonnen soturi Charlie McAvoy rikkoi laukaisutilanteessa mailansa ja tilanteesta seurasi Capitalsin kolme vastaan kaksi -hyökkäys.

Viikon mittaiselta sairauslomalta palannut T.J. Oshie syötti maalintekopaikkaan Tom Wilsonille, joka antoi mailan laulaa. Kaikista pelaajista juuri Wilson sai näin ollen kunnian tehdä pudotuspelien avausmaalin.

Alityöllistetty veteraani astui kehiin

Ottelu sai dramaattisen käänteen seitsemän minuuttia ennen taukoa. Jake DeBrusk laukoi kohti ja tasapainonsa menettänyt Vitek Vaněček epäonnistui torjunnassa. Tšekkivahti poistui kaukalosta tuskaisen näköisenä.

Runkosarjassa vain neljä ottelua pelannut Craig Anderson asettui tilanteen jälkeen Capitalsin tolppien väliin. Anderson torjui lopulta 21 kertaa, mutta varsinaisiin huipputorjuntoihin veteraanin ei tarvinnut venyä. Capitals-puolustus piti Bruinsin tehohyökkääjät aisoissa.

Toisessa erässä Brenden Dillon palautti Capitalsin johdon ajassa 28:44, ja kolmisen minuuttia ennen taukoa Nick Ritchie ohjasi Bruinsin 2−2-tasoituksen. Kolmas erä ei tuottanut lisämaaleja ja ottelu eteni jatkoerään.

Wilson oli petaamassa voittomaalia Capitalsille

Ensimmäistä jatkoerää oli jäljellä vielä 15 minuuttia, kun Oshie laukoi kohupelaaja Wilsonin syötöstä kohti maalia ja Dowd pääsi mailoineen väliin. Kiekko osui tilanteessa vielä Tuukka Raskiin ja kimposi lopulta verkon perukoille.

Capitalsin avausvoitto irtosi ennen kaikkea hyvin kontrolloidun puolustuksen ansiosta. Ennen kaikkea Brad Marchandia, Patrice Bergeronia ja David Krejciä tuskin huomasi vaaranpaikoissa. David Pastrňák laukoi sydämensä kyllyydestä kuusi kertaa kohti maalia, mutta kiekonmentävää väylää Capitals-maaliin hän ei löytänyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle