NHL-aamuraportti: Sitkeä Islanders taisteli pakkovoiton pitkän kaavan mukaan

NHL / Raportti
Semjov Varlamov oli Islandersin tukipilari joukkueen kaventaessa ottelusarjan. Venäläismolari torjui 36 Lightning-vetoa, ja joukossa on aimo annos paraatipelastuksia.
Kuva © Getty Images
Islanders osoitti taistelutahtonsa kampeamalla väkisin voittoon Itäisen konferenssin finaalisarjan viidennessä ottelussa. Ratkaisua piti odottaa toiseen jatkoerään asti. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Tampa Bay Lightning lähti hakemaan ensimmäistä kolmesta ottelupallostaan, mutta sai tuta New York Islandersin sinnikkyyden.

Avauserässä pelin kulku ja voimasuhteet vaihtelivat kummankin eduksi. Islanders pyrki aluksi kontrolloimaan, mutta Lightning sai alkuvyörytyksen hyydytettyä. Erän kuluessa ote siirtyi vähitellen Lightningille ja Islanders tyytyi etsimään paikkoja vastahyökkäyksiin. Yhdessä niistä Islandersin ykkösketju laati näyttävän kuvion, ja Ryan Pulock laukoi pienestä etukulman aukosta sisään Anders Leen blokatessa Andrei Vasilevskin näkyvyyden.

Toisen erän alussa Victor Hedman toi hirmulämärillään Lightningin tasoihin. Maali oli vahvasti esiintyneelle ruotsalaispuolustajalle pudotuspelien kahdeksas, ja täten suurin puolustajan maalimäärä pudotuspeleissä sitten kevään 1994 ja Brian Leetchin.

Erän jatko oli tavallaan käänteiskuva ottelun alkuvaiheista. Islanders alkoi määrittää pelin rytmitystä ja piti yllä kovaa tempoa. Jon Cooper osasi odottaa sitä. Lightning tiivisti puolustustaan ja etsi vuorostaan aukkoja Islandersin linjasta. Sellainen tavallaan löytyikin, mutta Cedric Paquetten ja Carter Verhaeghen yhteistyönä syntynyt maali hylättiin ensin mainitun oltua metrikaupalla paitsiossa.

Erän puolivälissä Lightning sai harmaita hiuksia Nikita Kutšerovin nilkuttaessa tuskaisena kentältä. Venäläistähti jatkoi ottelua huomattavasti totuttua pienemmällä peliajalla.

Lightningin meno hyytyi hetkellisesti erän jälkipuolella, mutta joukkue piristyi jälleen selvitettyään alivoiman hallitun esityksen jälkeen. Lightning sai vielä pari vaarallista paikkaa, mutta päätöserään lähdettiin tasatilanteesta.

Kolmas erä alkoi Islandersin ylivoimalla, ja jälleen joukkue sortui helmasyntiinsä mielikuvituksettomaan hyökkäyspeliin ja tehottomuuteen. Se ei saanut pakkopeliä toimimaan lainkaan eikä ainuttakaan vetoa kohti maalia.

Erikoistilanteen jälkeen momentum oli hetken aikaa Lightningilla, mutta Islanders selvisi haasteesta. Valkopaidat hakivat jääräpäisesti suoraviivaisia ratkaisuja, jotka Lightning-puolustus luki helposti. Erän jälkipuolella Islanders pääsi kuitenkin lähemmäs paikkoja ja pelin avautuessa sen puolustus kävi haavoittuvammaksi. Parhaan paikan sai Ondřej Palát kolme minuuttia ennen loppua, mutta kiekko kimposi Pulockin blokista viidenteen kerrokseen.

Puolitoista minuuttia ennen loppua Anthony Beauvillier otti kohtalokkaalta vaikuttaneen neljän minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta. Islanders selvisi jälleen yhdestä kurimuksesta.

Jatkoaika eteni tasaväkisesti puolelta toiselle aaltoillen. Lightning pääsi lähelle mutta ajautui toistuvasti liian pieneen tilaan, Islandersin hyökkääjät joutuivat laukomaan kaukaa.
Parhaan paikan sai Kutšerov toisen jatkoerän neljännellä minuutilla. Lightningin finaalipaikka jäi ainakin sillä kertaa senteistä kiinni.

Myös Leo Komarovilla, Anthony Cirellillä ja Palatilla oli omat paikkansa. Lopulta sankariksi nousi toisessa jatkoerässä ajassa 93:30 Islandersin Jordan Eberle, joka viimeisteli viileästi Anders Leen loistopassista. Lightning oli pudottanut ensimmäisen ottelupallonsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle