NHL-aamuraportti: Puolustustaan terävöittänyt Lightning tasoitti otteluvoitot

NHL / Raportti
Brayden Point on toipunut vaivoistaan ja iski paluuottelussaan heti maalin.
Kuva © Getty Images
Vahva alkusysäys, hyvä alivoimapeli ja tarkka puolustaminen olivat Lightningin voiton resepti finaalisarjan toisessa ottelussa. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Brayden Pointin paluu tositoimiin piristi silmin nähden Tampa Bay Lightningin peliä. Salamapaidat hallitsi avauserää mielin määrin, ja Point itse vei näyttävällä yksilösuorituksella Lightningin 1–0-johtoon. Ondřej Palát lisäsi johtoa komean ylivoimakuvion päätteeksi, ja alle minuuttia myöhemmin Kevin Shattenkirkin laukaus löysi ruuhkan läpi tiensä verkon perukoille.

Tilanne oli 3-0, eikä Dallas Stars päässyt lainkaan peliin mukaan. Parhaan paikkansa se sai erän lopulla pelatessaan ylivoimalla, mutta Andrei Vasilevski oli järkkymätön.

Ottelun toinen erä oli pitkälti jäähyjen rikkomaa. Starsille tarjoutui parikin tilaisuutta kaventaa, mutta sen pakkopelin rakentelu tyrehtyi alkutekijöihinsä Lightningin aktiivisen karvauspelin vuoksi. Tasaviisikoilla Lightning oli kaikessa Starsia edellä. Se ei vain onnistunut viimeistelemään järjestämistään paikoista, ja erän jälkipuolella alkoi Stars vihdoin ja viimein saada juonen päästä kiinni. Andrew Cogliano pääsi yksin läpi, ja Mattias Jarnmarkin veto avopaikasta viuhui harakoille.

Viitisen minuuttia ennen taukoa Palatille tuomittiin hieman erikoisesti huitomisjäähy tilanteessa, jossa häntä itseään rikottiin. Starsin neljäs ylivoimatilanne tuotti viimein tulosta. Heti ensimmäisestä tilanteesta Joe Pavelski ohjasi maalin edestä John Klingbergin lähettämän vedon maaliin. Pari minuuttia myöhemmin Pavelski oli vähällä onnistua uudelleen, ja jälleen Vasilevski veti läpiajotilanteesta pidemmän korren.

Otteet alkoivat koventua ja tunteet alkoivat kuumeta. Ryan McDonagh taklasi avojäällä Blake Comeau'ta niin rajusti, että tämä joutui jättämään kaukalon. Samasta hyökkäyksestä Pat Maroon ajoi päin Anton Hudobinia kaksiminuuttisen arvoisesti. Tilanne vaikutti jo rauenneen, kunnes Cedric Paquetten ja Corey Perryn tiukka sananvaihto johti yleiseen kähinöintiin, johon osallistuivat likimain kaikki jäällä olleet pelaajat.

Päätöserässä Lightning pyrki tiivistämään puolustustaan, mutta samalla se menetti kontrollin Starsille. Erän viidennellä minuutilla Stars pääsi hyökkäämään kolmella kahta vastaan. Aleksander Radulov siirsi siniviivalta laitaan Klingbergille, joka pääsi kaikessa rauhassa etenemään ja syöttämään maalin eteen. Shattenkirkin hövelisti puolustama Janmark sai ohjata kavennuksen käytännössä tyhjään maaliin.

Lightning havahtui takaiskusta ja pyrki hankkimaan otteen takaisin. Sen aggressiivinen hyökkäysalueen karvaus kulutti aikaa ja sai Starsin hermostumaan ja tekemään hätiköityjä ratkaisuja. Stars puski toistuvasti Lightning-puolustuksen tilkitsemään siniviivaan saamatta aikaan oikeastaan yhtään kontrolloitua hyökkäystä.

Viimeisen minuutin 6-5-pyörityksessä Jamie Benn sai Stars parhaan paikan maalin edestä, mutta veto kohdistui suoraan pahki Vasilevskiin. Stars viimeinen loppurynnistys jäi puolitiehen, ja näin ottelusarjaa jatketaan tasatilanteesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle