Devils ja Oilers kohtasivat Göteborgissa – Zajac ja Palmieri nautiskelivat avoimien ovien päivistä

NHL / Raportti
Taylor Hallin seura maistui Kyle Palmierille.
New Jersey Devils ja Edmonton Oilers avasivat kautensa Göteborgissa NHL Global Seriesin merkeissä. Marcus Johansson, Adam Larsson ja Oscar Klefbom pääsivät esiintymään kotiyleisönsä eteen, mutta jäivät vaille tehomerkintöjä. Suomalaisten taistossa Sami Vatanen veti pidemmän korren Jesse Puljujärvestä – summerin soidessa taululla komeilivat lukemat 5-2.

Ottelu alkoi vauhdikkaissa merkeissä, kun partasuu Kyle Palmieri iski Devilsin kauden ensimmäisen osuman vain 58 sekunnin pelin jälkeen. Palmieri pääsi purjehtimaan laidalta kunniakujaa maalintekopaikkaan Leon Draisaitlin ollessa askeleen jäljessä. Tilastoja lukuunottamatta saksalaisen kauden aloitus olikin kaikin tavoin vaisu.

Oilers nousi takaisin jaloilleen kapteeni Connor McDavidin kiidettyä yli keskialueen ja tarjoiltua kiekon maalin takaa avopaikkaan Milan Lucicille. Neljännellä minuutilla syntynyt osuma oli varmasti henkisesti tärkeä Lucicille, jonka vaikeudet seurassa viime kaudella olivat ilmeisiä.

Toisen erän aikana Devils lisäsi kaasua ja olikin läpi erän täysin omaa luokkaansa. Jesse Puljujärven otettua estämisjäähyn pääsi Palmieri iskemään illan toisen maalinsa. Suoraan päin Cam Talbotia suuntautunut rannelaukaus painui verkkoon varsin helpon näköisesti.

Vain minuutti edellisestä osumasta Talbot jätti kiekon käsittämättömällä tavalla maalin taakse suoraan Miles Woodille, joka toimitti kiekon maalin eteen. Travis Zajac kiitti, kumarsi ja siirsi Devilsin 3-1-johtoon. Mikko Koskisen Oilers-debyytti ei ollut tässä kohtaa kaukana.

Toisessa päädyssä Keith Kinkaidille erä oli leppoisa. Oilersin ensimmäinen laukaus maalia kohti näki päivänvalon vasta erän 17. minuutilla. Joukkueen pakka oli suurimman osan ajasta täysin levällään ja pelaajien etäisyydet kasvoivat aivan liian suuriksi. Jopa McDavid katosi kuvasta Devilsin rummuttaessa hyökkäyksiä valtavalla temmolla.

Oilers ryhdistäytyi hienoisesti kolmanteen erään tullessaan, mutta Matt Benningin nukahdettua kiekon kanssa pääsi Zajac uittamaan kiekon jo ratkaisevan tuntuisesti ohi Cam Talbotin. Loppuerä kuluikin vailla suurempaa tunteen paloa molempien joukkueiden osalta.

Draisaitlin päästyä pelaamaan ottelun loppuhetkillä McDavidin rinnalle syntyi saksalaisen lavasta heti myös tulosta. Draisaitl päätti yhden harvoista Oilersin suorista hyökkäyksistä vuorenvarmasti saatuaan Milan Lucicilta herkullisen poikittaissyötön. Loppulukemat 5-2 tyhjään maaliin roikotti Stefan Noesen. Vahvan ottelun pelannut Sami Vatanen sai osumaan syöttöpisteen.

Devils laukoi etenkin ottelun alussa paljon. Joukkue hyökkäsi hyvin kaikilla neljällä ketjullaan, mutta erityisesti Nico Hischierin johtama ykkösketju oli alati vaarallinen. Jesper Brattin puuttuminen ei toistaiseksi näkynyt hyökkäyspelissä millään tavalla.

Sami Vatanen puolusti Devilsin ykkösparissa ja kellotti joukkueensa suurimmat minuutit niin tasakentällisin kuin alivoimallakin. Jesse Puljujärven paikka Oilers-miehistössä oli kolmosketjun laidalla. Tilille kertyi yksi laukaus, taklaus ja jäähy sekä reilut 13 peliminuuttia. Keith Kinkaid tarjoili hyökkääjälle avokätisesti kaksi maalipaikkaa, mutta viimeistely jäi tällä kertaa uupumaan. Molemmat suomalaiset olivat mukana joukkueidensa kakkosylivoimaviisikoissa.

Joukkueiden harjoitusotteluiden perusteella näin selkeää dominointia Devilsiltä olisi ollut vaikea odottaa. Punapaidat voittivat alkusyksyn aikana SC Bernin lisäksi ainoastaan Winnipeg Jetsin, kun taas Oilersille Jets aiheutti harjoituskauden ainoan tappion. Edmontonissa runkosarjaviihteestä kotiareenalla ei päästä nauttimaan vielä hetkeen, sillä Oilersin kausi jatkuu kolmella hankalalla vierasottelulla Bruinsia, Rangersia ja Jetsiä vastaan.