NHL-aamuraportti: Islanders kavensi idän finaalisarjan otteluvoitot viihdyttävässä kiekkotrillerissä

NHL / Raportti
Brock Nelson kosti edellisessä ottelussa kokemansa tylyn kohtelun iskemällä voittomaalin Lightningin verkkoon.
Kuva © Getty Images
Itäisen konferenssin finaalisarjan kolmas ottelu tarjosi kiekkoviihdettä koko rahan edestä. Islanders osoitti sisukkuutensa ja kavensi ottelusarjan värikkäiden vaiheiden jälkeen. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

New York Islanders ei ollut varsinaisesti pakkovoiton edessä muttei liioin saanut hävitäkään. Niinpä se lähti itselleen poikkeukselliseen aggressiiviseen hyökkäyspeliin saadakseen nopean avausmaalin. Tampa Bay Lightning vastasi samalla mitalla, ja avauserästä tuli vauhdikas ja näyttävä jääkiekkonäytös, ja erän henki jäi päälle koko ottelun ajaksi.

Kumpikin joukkue laukoi hanakasti, ja sitä myöten maalivahdit Semjon Varlamov ja Andrei Vasilevski verttyivät vahvaan torjuntavireeseen. Seitsemän minuuttia ennen taukoa Islanders sai palkintonsa hurjan pyörityksen jälkeen. Mathew Barzal hassasi ensin avopaikan, mutta jälkitilanteesta Cal Clutterbuck nosti kiekon yläpömpeliin. Barzal missasi uuden tilaisuuden läpiajosta vain reilua minuuttia myöhemmin. Kiekko karkasi rystyltä viime hetkellä.

Lightning pääsi tasoihin ajassa 17:31. Yanni Gourde näki Mihail Sergatšov liikkeen B-pisteeltä, tarjoili, ja venäläinen ajoi kenenkään häiritsemättä maalille ja nosti ylänurkkaan.

Ottelun luonne ei sanottavasti muuttunut toisessa erässä. Lightning vetäytyi aavistuksen verran Islandersin jatkaessa hyökkäilyä.

Erän jälkipuolella sinipaitojen kolmoskenttä pelasi taidokkaan kuvion ja järjesti paikan Adam Pelechille, joka viimeisteli tarkalla laukauksella Islandersin johto-osuman. Maali oli Pelechille pudotuspelien ensimmäinen. Pari minuuttia myöhemmin Anthony Beauvillier lisäsi Islandersin johtoa tuikkaamalla Brock Nelsonin syötön perille kahden Lightning-pakin välistä.

Lightning ei takaiskuista hämmentynyt. Se otti nyt vuorostaan otteen pelistä ja ryhtyi painostamaan Islandersin hyökkäyspäässä. Varlamov kesti paineen, ja sai välillä lisäapuja tolpista ja ennen kaikkea omilta puolustajiltaan.

Heti kolmannen erän alkuhetkillä Islanders sai muistutuksen kurittomuudestaan. Jordan Eberlen jäähyillessä pääsi Ondřej Palát ohjaamaan kiekon maaliin hienon ylivoimakuvion päätteeksi. Melkein heti perään Islanders hukkasi oman ylivoimamahdollisuutensa.

Peli jatkui aaltoilevana, ja maaleja olisi voinut syntyä kumpaankin päähän useita. Sen sijaan ainoastaan yksi onnistui, kun Tyler Johnson ohjasi Erik Černákin noston alakulmaan. Islanders on kauden mittaan tunnettu takaa-ajojoukkueena, mutta johtoasemassa se ei tuntunut osaavan pelata menestyksekkäästi.

Ottelua oli jäljellä kahdeksan minuuttia, mutta sen tempo ei osoittanut hyytymisen merkkejä. Seuraavaksi palkittiin Islandersin kärsivällisyys, kun Brock Nelsonin veto painui verkon perukoille. Anthony Cirelli oli vähällä tasoittaa vain minuuttia myöhemmin, mutta Varlamov oli tilanteessa hereillä ja hyvin sijoittuneena.

Ratkaisu syntyi 36 sekuntia ennen päätössummeria Jean-Gabriel Pageaun päästessä heittämään kiekon läpiajosta tyhjiin. Maalijuhlat muuttuivat tympeäksi nujakoinniksi, kun maaliin johtaneen ratkaisevan virheen tehneen Nikita Kutšerovin kuppi meni nurin, ja miehet selvittivät välinsä väkivalloin.

Hieno ottelu sai ankean päätöksen Barclay Goodrow'n ja Matt Martinin ryhtyessä varsinaisille nyrkkihippasille, ja muut kentällä viime hetket viettäneet pelaajat kävivät loppuun asti vähemmän mieltäylentäviä sananvaihtoja keskenään.

Juttua muokattu 12.9. klo 15:10. Pageau'ta läpiajossa rikkonut Lightning-pelaaja ei ollut Shattenkirk vaan Nikita Kutšerov.

» Lähetä palautetta toimitukselle