Oilersin tehokas runkosarja päättyi tappioon, Thatcher Demko loisti Canucksin maalilla

NHL / Raportti
Matthew Highmore oli ottelun suurin onnistuja kahdella maalillaan.
Edmonton Oilers lähtee pudotuspelitaipaleelle tappio niskassaan. Thatcher Demko ja pienen profiilin pelaaja Matthew Highmore olivat illan suurimmat sankarit.

Vancouver Canucks aloitti ottelun pirteästi ja Edmonton Oilers -vahti Mikko Koskinen joutui venymään ottelun alkupuolella pariinkin kertaan kiekon eteen. Oilers ei paikoilla juhlinut, mutta sai silti maalitilin avattua 13 minuutin pelin jälkeen. Adam Larsson sai kiekon otolliseen sektoriin ja hurja lämäri painui verkkoon.

Maali jäi erän ainoaksi ja pelin anti oli toistaiseksi vaisu. Canucks ei päässyt mihinkään ja vastaavasti Oilers-tähtiä Connor McDavidia ja Leon Draisaitlia ei näkynyt missään. Canucksin tasoitus syntyi hieman nolosti alivoimalla. Tanner Pearson pääsi vauhdin ansiosta tunkeutumaan alueelle ja Bo Horvat ehti mukaan hyökkäykseen. Tuloksena oikein ajoitettu syöttö ja napakka ohjaus maaliin. Ironista kyllä, Oilersin ylivoima ei johtanut mihinkään − ei edes kunnollisiin maalintekopaikkoihin.

Canucks-leveyshyökkääjä astui esiin

Erän vanhetessa ote alkoi siirtyä Canucksille, ja Koskinen nosti osakkeitaan tärkeillä torjunnoillaan. Erän loppupuolella Tyler Myers otti kaksi peräkkäistä jäähyä, ja tällä kertaa Oilersin pakkopeli pyöri aiempaa toimivammin. Vain maali jäi puuttumaan, kiitos Thatcher Demkon pelastusten. Tauolle lähdettiin 1–1-tilanteesta.

Ympäripyöreä kolmas erä eteni vailla kohokohtia puoleen väliin asti, kunnes Matthew Highmore pääsi yllättämään Koskisen vieden Canucksin ensimmäistä kertaa johtoon. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Travis Boyd teki melkein identtisen maalin ja Canucks johti 3–1. Neljä minuuttia tästä ja Highmore iski jälleen. Canucksin leveyshyökkääjän maali jäi ottelun viimeiseksi.

Oilers päätti runkosarjansa tappioon ja lähtee valmistautumaan pudotuspelimittelöihin Winnipeg Jetsiä vastaan. Canucksilla on jäljellä vielä kolme panoksetonta runkosarjaottelua, joissa vastaan asettuu Calgary Flames.