NHL-aamuraportti: Stars kesti Golden Knightsin painostuksen ja otti kiinnityksen Stanley Cup -finaalipaikkaan

NHL / Raportti
Nyt ovat hyvät neuvot kalliit. Golden Knights on ajautunut lännen finaaleissa selkä seinää vasten.
Kuva © Getty Images
Loisto-otteita esittänyt Anton Hudobin ja voittomaalin iskenyt Jamie Benn olivat Starsin sankareita joukkueen ottaessa Läntisen konferenssin finaalisarjassa kolmannen voittonsa. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Ottelun alussa Vegas Golden Knights asettui kuskin paikalle. Se määritti ottelun rytmin, painosti ja laukoi aktiivisesti, tosin vaarallisia tekopaikkoja ei juuri siunautunut. Dallas Stars oli pitkään alakynnessä, mutta säilytti hermonsa, mistä erityiskiitos avauserässä 13 torjuntaa ottaneelle Anton Hudobinille.

Toisessa erässä Golden Knights jatkoi jauhamistaan, eikä Stars saanut millään peliään uomiinsa. Mark Stone oli jo senttien päässä avausmaalista, Paul Stastny veti tolppaan ja Max Pacioretty missasi avopaikan. Hudobinin maali pysyi säpissä kuin noiduttuna.

Oli kuitenkin selvää, ettei pelkkä viivyttävä puolustustaistelu voinut jatkua enää pitkään. Golden Knightsin kärsivällisyys ja aktiivisuus palkittiin ajassa 27:44, jolloin Alec Martinezin tarkka one-timer rikkoi kuparisen.

Stars oli saanut aikaan 28 peliminuutissa vain kuusi laukausta kohti maalia, eikä päässyt minnekään, vaikka yritti avata peliään tappioasemassa. Golden Knights ei luopunut kiekkokontrollistaan. Tasoitus syntyi Starsin oikeastaan ensimmäisestä ja ainoasta paikasta. Aleksandr Radulov toi kiekon ylös ja Andrew Cogliano karvasi sen Joe Pavelskille, jonka rystynostosta kiekko kimposi Nate Schmidtin mailasta yläilmoihin ja löysi laskeutumisalustan Golden Knightsin maalista.

Maalin jälkeen Starsin peli piristyi, ja ottelun voimasuhteet alkoivat vähitellen tasoittua. Toisen erän viimeisellä minuutilla Stars hyödynsi ylivoiman, ja Jamie Benn viimeisteli 2–1:een.

Kolmannen erän alussa kummallakin joukkueella oli erinomaiset tilaisuutensa. Lähimmäksi pääsi illan epäonnen soturi Pacioretty, jonka tarkka B-pisteen laukaus kilahti tolppaan. Golden Knights alkoi päästä uudelleen niskan päälle. Se pakotti Starsin pelaajat virheisiin, ja pääsi erän jälkipuolella pelaamaan minuutin verran 5–3-ylivoimaa. Stars selvisi haasteesta, ja sillä oli onnistumisen jälkeen henkinen yliote ottelun loppuminuuttien ajan.

Lukemat säilyivät ennallaan loppuun asti, ja Starsilla on nyt kolme ottelupalloa aikaa lunastaa paikkansa Stanley Cup -finaaleihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle