NHL-aamuraportti: Golden Knightsin hyökkäysvyöry kilpistyi Hudobiniin, Radulovin äkkikuolemamaali toi voiton Starsille

NHL / Raportti
Jamie Benn onnittelee ansaitusti Anton Hudobinia loistavasta maalivahtityöskentelystä.
Kuva © Getty Images
Huippuottelun pelannut Anton Hudobin torjui 38 kertaa antaen Starsille mahdollisuuden ottaa sarjassa etulyöntäasema. Aleksandr Radulov vastasi huutoon jatkoaikaosumallaan. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Läntisen konferenssin kolmannesta pudotuspeliottelusta kehkeytyi Vegas Golden Knights vastaan Anton Hudobin -kaksintaistelu, jonka ratkaisu oli pitkän kaavan mukainen.

Kummallakin joukkueella oli hyvät mahdollisuudet mennä johtoon ottelun alkuminuuteilla. Tempo säilyi kiivaana koko erän, ja erityisesti Hudobin Dallas Starsin maalilla sai venyä monta kertaa huippuesityksiin. Golden Knightsin hyvää tiiviistä puolustuspelaamista kuvastaa tilastotieto, että Stars sai ensimmäisessä erässä aikaan vain neljä laukausta kohti maalia.

Toisen erän kuluessa alkoi pelin painopiste siirtyä Robin Lehnerin maalille. Stars sai parhaan paikkansa miesmuistiin erän kolmannella minuutilla, kun Miro Heiskasen oivallinen läpisyöttö tavoitti Joel Kivirannan, ja tämä oli vähällä viimeistellä pudotuspelien neljännen maalinsa.

Denis Gurjanov, Jason Dickinson ja Esa Lindell missasivat omat tilaisuutensa. Toisessa päässä Mark Stone koetteli Stars-maalin ylähirren kestävyyttä, ja erän lopulla William Karlsson pääsi yksin läpi vailla tulosta.

15 sekuntia ennen taukoa varsin epätasaisen ja hapuilevan ottelun pelannut Jamie Oleksiak nappasi Heiskasen syötön kiinni, irtaantui läpiajoon ja ujutti taitavasti 1–0:en. Starsin lähes kahdeksan erää kestänyt maaliton ajanjakso päättyi siihen.

Kolmannen erän alussa Stars kaivoi verta nenästään tarjoamalla Golden Knightsille minuutin verran kahden miehen ylivoimaa. Shea Theodoren komea laukaus ylänurkkaan tasoitti pelin.

Nelisen minuuttia myöhemmin keskialueen kamppailussa kiekko ajautui puolittain onnekkaasti Jamie Bennille, jonka tarkka kiskaisu painui Lehnerin alta maaliin. Viisi minuuttia lisää, ja peli oli jälleen tasan. Alex Tuchin veto otti kimmokkeen maalin edessä partioineesta Mark Stonesta ja korkea roikkukimmoke löysi tiensä verkon perukoille.
Rick Bowness haastoi tilanteen maalivahdin häirintänä, ja kun päätös maalista pysyi voimassa, joutui Stars selvittämään jälleen uuden alivoiman. Golden Knightsin pyöritys oli näyttävää ja vaarallista, ja Hudobin sai tehdä kaikkensa asemien säilyttämiseksi.

Stars selvisi, mutta paine sen alueella säilyi. Pelkästään päätöserässä venäläiskoppari otti kiinni 16 Golden Knightsin laukausta – Stars laukoi koko varsinaisella peliajalla yhteensä 22 kertaa. Ottelu oli vastoin logiikkaa vähällä ratketa Starsille, kun viimeisellä sekunnilla Lehner joutui pelastamaan joukkueensa Bennin saatua kuin vahingossa loistopaikan.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain puoli minuuttia, kun siihen asti hyvin tehokkaasti pimennetty Aleksandr Radulov käytti ottelun ainoan varsinaisen tekopaikkansa hyödyksi. Tarkka ja luja rannelaukaus upposi takayläkulmaan tolppaa hipoen.

» Lähetä palautetta toimitukselle