NHL-aamuraportti: Lightning tarjosi ylivoimaisen peliesityksen, Victor Hedmanilla kolmen tehopisteen ilta

NHL / Raportti
Victor Hedman jatkoi loistavia pudotuspelejään iskemällä tehot 1+2.
Lightning ei jättänyt tehottomalle Starsille sanan sijaa finaalisarjan kolmannessa ottelussa. Steven Stamkos palasi kentille ja onnistui heti maalinteossa. Pisteitä urakalla kasannut Victor Hedman nousi lajilegendojen tuntumaan. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Steven Stamkos palasi tositoimiin seitsemän kuukauden tauon jälkeen. Peliminuutit jäivät vähiin, mutta kapteeni istui vaihtoaitiossa koko ottelun kannustamassa Tampa Bay Lightingin pelaajia loisto-otteisiin finaalisarjan kolmannessa ottelussa. Stamkos pääsi näyttämään myös pelillistä esimerkkiä kaukalossa.

Kuusi ja puoli minuuttia erän alusta Miro Heiskanen käänsi kaatuessaan kiekon keskelle suoraan Nikita Kutšerovin lapaan. Venäläinen pääsi läpiajoon, eikä erehtynyt. Puolitoista minuuttia myöhemmin Victor Hedman lähetti keskialueella pitkän poikittaissyötön, joka napsahti täydellisesti Stamkosin lapaan. Kahdella potkulla yli 200 päivää sivussa peleistä ollut Lightning-kapteeni ohitti vartijansa Esa Lindellin, eteni B-pisteelle ja nosti tarkasti yläkulmaan.

Dallas Starsilla tosin oli tilaisuutensa kaventaa ylivoimalla, mutta vedot suuntautuivat pahki Andrei Vasilevskiin ja Stars tuntui jälleen kaatuvan tehottomuuteen.

Lightningin oman ylivoiman aikana Roope Hintz pääsi yllättävän helposti karvaamaan kiekon, liimaamaan puoleensa kaksi Lightning-pakkia ja syöttämään vartioimattomalle Jason Dickinsonille. Sähäkkä veto, ja peli oli 2–1.

Pelin luonne muuttui. Energinen Stars ryhtyi vyöryttämään hyökkäyksiä kolmen ketjujensa voimin, ja eräänkin avopaikan Jamie Benn muistanee vielä pitkään. Erän lopulla Lightning pääsi väläyttämään oman hyökkäyspelinsä näyttävyyttä, ja Anton Hubodin teki pari isoa torjuntaa pitäen viherpaidat mukana pelissä.

Huuma katkesi erän lopulla Aleksander Radulovin hölmöillessä itsensä kaksiminuuttiselle. Lightningin ylivoima jatkui toisen erän alussa, ja Lightning onnistui kolmannen kerran. Viimeistelijänä toimi Victor Hedman, jolle osuma oli jo pudotuspelien kymmenes, joka oikeuttaa kolmanteen sijaan puolustajien yksien pudotuspelien maaliennätystilastossa. Edellä ovat ainoastaan Paul Coffey (12 maalia keväällä 1985) ja Brian Leetch (11 vuonna 1994).

Nyt otti Lightning kiinni ohjaksista, joista sen ote ei kuunaan kirvonnut. Stars oli neuvoton salamapaitojen aggressiivisen hyökkäys- ja tarkasti organisoidun puolustuspelin edessä. Ensimmäisessä erässä Stars sai 16 laukausta kohti maalia – kahdessa jälkimmäisessä erässä yhteensä seitsemän.

32 minuuttia ottelusta oli pelattu, Lightningin ykkönen rankaisi Starsia huolimattomuudesta, Kutšerov tarjoili, ja Brayden Point viimeisteli viileästi. 4–1-lukemissa oli jo ratkaisun makua. Ja kuin sinettinä Starsin ahdingolle, se hassasi maalia seuranneen ylivoiman.

Tasaviisikoillakin Lightningin peli muistutti ylivoimaa uskonsa menettänyttä Starsia vastaan, ja minuutti ennen taukoa Ondřej Palát tuikkasi 5–1:een.

Jake Oettinger vaihdettiin Starsin maalille kolmannen erän ajaksi. Vaihto ei sanottavasti parantanut Starsin pelin laatua, vaan eipä Oettingerin taakse kuitenkaan maaleja tehty.

Kolmannen erän kahdeksannella minuutilla Lightningin pelaajat sähläsivät Miro Heiskasen vedon maaliin, mutta se kävi enää kädenlämpöisestä lohdutuksesta Starsille. Lopussa turhautuminen henkilöityi Joe Pavelskiin, joka niittasi poikittaisella mailalla Barclay Goodrow'n keskialueella täysin tarpeettomasti.

Lightning siirtyi ottelusarjassa piikkipaikalle. Starsilla on paljon tehtävää saadakseen vastustajan pelillisen etumatkan kiinni.