NHL-aamuraportti: Lightning ratkaisi Stanley Cupin hallitun esityksen jälkeen, Victor Hedman valittiin pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi

NHL / Raportti
"Se on meidän!" NHL-kausi päättyi Lightningin mestaruusjuhliin.
Kuva © Getty Images

Ottelun alku oli vauhdikasta ja samalla tarkkaa peliä. Kumpikaan joukkue ei päässyt kunnon tekopaikkoihin, ja Tampa Bay Lightningin ensimmäinen ylivoima oli joukkueelta harvinaisen vaisu esitys. Parhaat paikat saivat Tyler Johnson ja Miro Heiskanen, jotka pääsivät yrittämään läheltä.

Erän lopulla John Klingbergin rangaistuksen aikana Brayden Point iski avausmaalin omasta irtokiekostaan. Maalin jälkeenkin hallinta säilyi Lightningilla. Se karvasi ylhäältä, ja Dallas Stars joutui avaamaan liian vaikeilla syötöillä. Vasta aivan erän lopulla Stars sai pari paikkaa pelatessaan ylivoimalla, mutta Lightningin tiivis nelikko oli liian kova pala purtavaksi. Starsin neuvottomuudesta yläkerrassa kertovat hyvin ensimmäisen erän laukaisutilasto (11–4) sekä Lightningin yli kaksi minuuttia pitempi hyökkäysalueaika.

Ottelun luonne ei muuttunut toisessa erässä. Lightning pakotti Starsin puolustuskannalle, ja viherpaidat etsivät kärsivällisesti vastahyökkäystilanteita. Niistäkään ei tahtonut tulla mitään, sillä Lightningin puolustus ei ottanut minkäänlaisia riskejä omalla alueellaan.
Erää ehdittiin pelata seitsemän minuuttia, kun Pat Maroon katkaisi Aleksandr Radulovin avauksen ilmasta, ja avasi nopeasti Lightningin 3–2-hyökkäykseen.

Sen jälkeen Cedric Paquette löysi poikittaissyötöllä Blake Colemanin, joka laukoi suoraan syötöstä 2–0:aan. Melkein heti tämän jälkeen Stars sai ottelun toisen ylivoimamahdollisuuden. Joel Kiviranta sai oman loistopaikkansa, ja samasta tilanteesta Corey Perry otti jäähyn. Se oli Starsin kolmas kaksiminuuttinen reilussa puolessa tunnissa – edellisessä ottelussa se oli ottanut yhden jäähyn sadassa minuutissa.

Erikoistilanteiden jälkeen tilanne normalisoitui, ja Lightningin kontrolli jatkui. Tyler Johnson ohjasi Ryan McDonaghin vedon tolppaan, ja Nikita Kutšerov sai oivan tekopaikan. Kumpikin tilanteista syntyi ilman suurta vaivannäköä. Starsilla ei ollut minkäänlaisia keinoja vastata Lightningin pelitapaan. Erän lopulla Lightning pystyi jopa nostamaan puolustuslinjaansa punaviivan kohdalle, ja Stars näytti vieläkin heikommalta.

Kolmanteen erään tultaessa olivat Starsin ideat yksinkertaisesti lopussa. Lightning ei antanut yhtään tilaa eikä hermoillut silloinkaan, kun Stars pääsi alueelle. Vasta viitisen minuuttia ennen loppua sai Stars pyöritystä Lightningin alueella, mutta aivan liian myöhään. Sen viimeinen oljenkorsi ylivoimallakin valui hiekkaan.

Lightning säilytti hermonsa vielä viimeiset minuutit, ja juhlat saattoivat alkaa. Lukemat 2–0 olivat vain näennäisen tasaväkiset – pelitapahtumiin nähden Lightning olisi voinut tehdä kaksi lisää, mutta eipä sen tarvinnutkaan tehdä enempää kuin riittävästi.

Lightning pelasi viimeiseen asti yhtenäisenä joukkueena, mutta sen menestys henkilöityi Victor Hedmanissa, joka ansaitusti palkittiin pudotuspelien parhaan pelaajan Conn Smythe -pokaalilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle