Avalanche voitti myös toisen ottelun Tampereella − Makar ja MacKinnon tehomiehinä

NHL / Raportti
Joonas Korpisalo oli tekemättömän paikan edessä kauden ensimmäisessä ottelussaan.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Colorado Avalanche otti johdon jo ensimmäisessä vaihdossa, kun Artturi Lehkonen onnistui maalinteossa. Näin kaikki peleissä pelanneet suomalaiset kenttäpelaajat onnistuivat saamaan nimensä maalisarakkeeseen Tampereen otteluissa. Blue Jackets tuli tasoihin ylivoimalla, kun Boone Jenner ohjasi Zach Werenskin rannelaukauksen maaliin.

Toisen erän alussa Avalanche otti uudestaan johdon, kun Martin Kaut teki kauden ensimmäisen osumansa. Lisää tuli kolmisen minuuttia myöhemmin, kun Cale Makar osui perjantain ottelun tapaan, eikä Avalanchen maalitehtailu jäänyt siihen, vaan Devon Toews onnistui ylivoimahyökkäyksestä tehden lukemiksi jo 4−1.

Kolmannen erän alussa Avalanche teki viidennen maalinsa, ja Alex Newhookin osuma jäikin ottelun viimeiseksi. Yleisölle tarjottiin ottelussa myös tappelu, kun Kurtis MacDermid ja Mathieu Olivier ottivat yhteen toisen erän lopussa. Tilanne sai alkunsa Olivierin taklattua Nathan MacKinnonia.

MacKinnon ja Makar olivat ottelun tehomiehiä, sillä molemmille kirjattiin kolme tehopistettä. Miehet pääsivät ottelun tähdistöön yhdessä Lehkosen kanssa ottelun ykköstähden ollessa Makar.

Ottelu näytti hyvin, missä menee hallitsevan mestarin ja Stanley Cup -voittajakandidaatin sekä NHL:n heikoimpiin kuuluvan joukkueen ero. Blue Jackets pelasi erityisesti puolustussuuntaan huonosti, ja monet vaarallisimmat Avalanchen tilanteet saivat alkunsa heikosta toiminnasta hyökkäyssiniviivalla.

Avalanchen alkukausi ei ole ollut loistokas, mutta kenties nämä pelit voivat olla käännekohta hallitsevalle mestarille. On myös syytä muistaa, että peräti viisi joukkuetta on voittanut Stanley Cupin kaudella, joka on sisältänyt pelejä Euroopassa.

Blue Jacketsillä on paljon tekemistä kauden kääntämiseksi. Pudotuspelipaikka on karkaamassa heti kauden alussa, ja sen jälkeen edessä voikin olla vain hyvien asemien pelaaminen tulevan kesän varaustilaisuutta ajatellen.

Suomalaiset perjantaita pienemmässä roolissa

Kauden ensimmäistä otteluaan pelannut Joonas Korpisalo päästi ensimmäisen laukauksen ohitseen, mutta esitti sen jälkeen muutamia hyviä torjuntoja ottelun ensimmäisessä erässä. Toisen erän alussa Avalanche teki kolme maalia, joista ei voi pääasiallisesti Korpisaloa syyttää, mutta hän ei onnistunut myöskään ottamaan voittavia torjuntoja.

Lehkonen teki ottelun avausmaalin, johon Mikko Rantanen sai kakkossyötön. Avalanchen dominoinnista huolimatta suomalaiset jäivät tällä kertaa hieman pienempään rooliin kuin perjantain ottelussa. Ottelun lukemat olivat sen verran selvät, että Rantanen ja Lehkonenkin selvisivät keskimääräistä pienemmällä kuormituksella.

Patrik Laine ei erottunut heikossa Blue Jackets -ryhmässä juuri millään tavalla. Varsin harvoin hänelle avautui hyviä laukaisupaikkoja, vaikka hän viisi laukausta pelissä kirjauttikin. Tehotilastoon merkittiin -3, mikä oli seurausta siitä, että peli kääntyi varsin nopeasti Avalanchen eduksi Blue Jacketsin ykkösketjun ollessa jäällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle