Sebastian Aho johdatti Hurricanesin voittoon − kuumassa pudotuspeliavauksessa mainio suomalaispanos

NHL / Raportti
Aho johti Hurricanesin marssia.
Kuva © Getty Images
Carolina Hurricanes ja New York Rangers pelasivat NHL:n pudotuspelien ensimmäisen ottelun Torontossa. Kiihkeistä kenttätapahtumista paistoi läpi, että edellisistä tosipeleistä oli vierähtänyt kuukausia.

NHL jatkui pitkän tauon jälkeen, kun pudotuspelit alkoivat Carolina Hurricanesin ja New York Rangersin välisellä ottelulla. Paras viidestä -muotoisilla sarjoilla pelattava karsintakierros roihahti käyntiin kuumalla kamppailullla.

Carolina Hurricanesin suomalaistrio oli heti ensimmäisessä pudotuspelissä pelipäällä ja Sebastian Aho oli joukkueensa ykköstähti iskiessään tehot 1+1 3−2-voittokamppailussa. Myös Teuvo Teräväinen ja Sami Vatanen pääsivät ottelussa tehopisteille.

Molemmat joukkueet tulivat otteluun kovalla ryminällä, eikä taklauksia säästelty - pelkästään avauserässä nähtiin liki 30 niittiä. Myös hanskat putosivat alkuminuuteilla, kun kokenut Justin Williams otti mittaa Ryan Stromesta.

Jos avauserässä joukkueet keskittyivät päästelemään pahimmat tauon aiheuttamat höyryt ulos, löysivät molemmat toisessa erässä enemmän pelillisiä elementtejään. Rangers näytti päästävän Hurricanesin karkuun, mutta Mika Zibanejadin ohjaama kavennus vei pelin 2−1-tilanteessa kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä myös Rangersin suomalaisnimi Kaapo Kakko pääsi näyttämään osaamistaan, kun hän pääsi muutamaan otteeseen kokeilemaan Hurricanes-maalilla torjuneen Petr Mrazekin virettä.

Ratkaisun makua otteluun tuli, kun jälleen yksi Hurricanesin lukuisista ylivoimamahdollisuuksista avasi pyörityksen päätteeksi Martin Necasille vetopaikan. Kiekko muutti vielä suuntaa Rangers-pakki Marc Staalin jalasta, ja Hurricanes siirtyi jälleen kahden maalin karkumatkalle.

Vaikka Staal vielä kavensi viime minuuteilla alivoimalla 3−2:een, ei Rangers onnistunut nousemaan rinnalle. Hurricanes nappasi ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan ja tarvitsee näin ollen enää kaksi voittoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle