Ilves eteni päättäväisesti toiseen välierävoittoon Kärpistä

Muut Sarjat / Raportti
Ilves jätti Kärpät nollille kolmannessa välieräottelussa.
Ilves vei Naisten Liigassa Kärppiä vastaan pelatun kolmannen välieräkohtaamisen nimiinsä lopulta selvin numeroin 4–0. Finaalipaikka on katkolla tupsukorville sunnuntaina Oulussa.

Vierailija Kärpät aloitti ottelun rohkeasti Ilvestä haastaen, mutta tulosta ei kuitenkaan tullut. Kärppäpelaajat kiersivät kyllä Ilveksen puolustajia tyrkkien kiekkoa pystyyn ja ohi, mutta huippuvaarallisia maalipaikkoja vieraat eivät saaneet luotua. Anni Keisalalle riitti peruspeli Ilveksen maalilla.

Jäähypilli soi nyt ahkerammin kuin aiemmissa kohtaamisissa. Kärpät pyöritti ylivoimaa varmasti, mutta yhtä poikittaissyöttökuviota valmiimpaa ei tullut. Jäähyjä alkoi tulla myös Kärpille, ja vieraat joutuivat pelaamaan lähes minuutin kolmella viittä vastaan. Ensimmäinen erä päättyi kuitenkin maalittomana.

Toisessa erässä ote kääntyi vahvemmin Ilvekselle. Kotijoukkue katkoi Kärppien syötöt ja pakotti oululaiset puolustuspeliin. Ilves iski kaksi maalia Kärppien puolustuspelin virheistä ja lähti kolmanteen erään kuskin paikalla.

Kolmannessa erässä Kärpät joutui yhä enemmän puolustamaan omassa päädyssä. Vieraiden syötöt eivät enää löytäneet omia pelaajia, vaan Ilves sai käännettyä pelin jatkuvasti Kärppien päätyyn. Kärppäpuolustus joutui peruuttelemaan Ilveksen hyökkäysten edeltä.

Hiukan erän puolivälin jälkeen Linda Välimäki polkaisi harppuunahyökkäykseen, lämäri läheltä yllätti kärppävahti Johanna Oksmanin ja peli oli jo 3–0. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ilves viimeisteli vielä loppunumeroiksi 4–0, kun kiekko tipahti Oksmanin torjunnasta tolpan juureen maalin sisälle.

– Ei oltu tänään parhaimmillaan, myöntää Kärppien päävalmentaja Mira Kuisma.

– Vähän joka asiassa oltiin jäljessä. Kaksi aikaisempaa peliä kuitenkin ollut hyvää peliä meiltä ja pelaajat tietää sen myös, niin hyvin luottavainen olo huomiseen.

Otteluvoitot ovat Ilvekselle nyt 2–1. Neljäs välieräottelu pelataan heti sunnuntaina iltapäivällä Raksilassa, jolloin Ilveksellä on mahdollisuus ratkaista finaalipaikka itselleen.

Muokattu 9.3.2019 klo 19:00: Lisätty Mira Kuisman kommentit.