Pelicansin pitkä putki poikki – kuritti HIFK:ta tennislukemin Nuorten SM-liigan puolivälierissä

Muut Sarjat / Kuvakooste
Lahden Pelicansin A-nuoret tasoittivat puolivälieräsarjan tilanteeksi 1–1 vakuuttavalla 6–0-voitolla Helsingin IFK:sta. Pelicans katkaisi samalla 12 ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputkensa. Kotijoukkue tuntui olevan luistimen piirron HIFK:ta edellä alusta asti, eikä vierailla tuntunut onnistuvan oikein mikään. Pelicansin tehonuorina häärivät Sakke Hämäläinen (1+3), Samuel Salonen (2+0), sekä kaksi ylivoimamaalia komeilla laukauksilla niitannut puolustaja Aapo Ahola (2+1).
Vierasjoukkue tuntui olevan pelissä muutaman luistimenpiirron verran isäntiä jäljessä heti alusta alkaen.
Pelicans-maalilta ei ylimääräistä tilaa löytynyt.
Santtu Kinnunen esti Terry Andin aikeet.
Juuso Jämsen pelasi kiekkoa kaatuessaankin.
Elias Ketonen niittasi Kinnusen laitaan.
Sakke Hämäläinen (kesk.) viimeisteli 2–0-maalin komealla ylivoimakudilla.
HIFK:n Christoffer Sedoff'in laukaus ei löytänyt tietään maaliin.
Pelicansin Samuel Salonen karkasi läpiajoon, mutta lennokas yritys ei tuottanut tulosta.
Aleks Haatanen ehti ensimmäisenä onnittelemaan Aapo Aholaa tämän 3–0-ylivoimamaalin johdosta.
HIFK-vahti Henrik Tikkanen seurasi Pelicansin seuraavaa ylivoimapyöritystä.
Ahola tälläsi puolsutajan paikalta toisen ylivoimamaalinsa kahden minuutin sisään.
Valotaululle katselu ei ymmärrettävästi aiheuttanut riemun kiljahduksia IFK-leirissä.
Juuso Arola niittasi Ketosta keskialueella.
Joona Lehtinen ja Miika Herrala irtokiekkotaistelussa.
Samuel Salonen kirosi pisteettömyyttään leikkimielisesti ennen kolmannen erän alkua Pelicansin kakkosvahdille – purnaus kannatti, 5–0-maali syntyi hieman ennen kolmannen erän puoliväliä.
Salonen osui kolmannessa erässä vielä toisenkin kerran, neljä minuuttia ennen ottelun loppua – 6–0-maaliakin kelpaa tuulettaa kunnolla.
Nopeat fistbumpit voiton jälkeen ja ajatukset kohti seuraavaa peliä. Puolivälieräsarja jatkuu 1–1-tilanteesta jo tänään sunnuntaina klo 16 Elisa Areenalla, Helsingissä.