Isku Areenassa draamaa koko rahalla – Brad Lambert lopetti HIFK:n Nuorten SM-liigakauden

Muut Sarjat / Kuvakooste
Lahden Isku Areenassa nähtiin eilen illalla draamaa koko rahan edestä, kun Pelicans ja HIFK kohtasivat Nuorten SM-liigan neljännessä puolivälieräottelussa. Vauhdikkaassa ja fyysisessä ottelussa nähtiin kaksi hyväksytysti tehtyä maalia ja kaksi hylättyä maalia. Helsinkiläiset ehtivät jo juhlimaan jatkoaikavoittoa, mutta osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Lopulta ratkaisu venyi aina voittomaalikilpailuun asti, jonka sankariksi nousi Pelicansin vasta 15-vuotias Brad Lambert, joka veivasi voittomaalikilpailun ainoan maalin ja siivitti lahtelaiset välieriin otteluvoitoin 3–1.
Pelicans-laituri Waltteri Merelä jäi laidan ja Einari Luhangan väliin.
Jarkko Pynnönen nappasi Christoffer Sedoffista kiinni ja lähti istumaan 2-minuuttista.
Vähämaalisuudestaan huolimatta ottelusta ei maalipaikkoja puuttunut.
Juho Koivusaari torppasi Juuso Jämsenin selästä laitaan, mutta selvisi ilman jäähyä.
Koko puolivälieräsarja oli tiukkaa vääntöä.
Jämsen sai linjatuomarilta viime hetken vinkit ennen aloitusta.
Aleks Haatasen kahden mailan taktiikka.
Roope Taposella ei ollut mahdollisuutta ehtiä Sakke Hämäläisen laukaukseen mukaan – peli ylivoimalla tasan 1–1.
HIFK:n Elias Ketonen taklaa, kun mahdollisuus on.
Lahtelaiset ehtivät jo juhlimaan 2–1-johtomaalia, mutta videotarkastuksen jälkeen maali tuomittiin kuitenkin korkealla mailalla tehdyksi.
Jarkko Pynnönen jäi Koivusaaren jyrän alle.
Pelicansin Aapo Ahola pääsi vielä varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla kokeilemaan ottelun ratkaisua, mutta tuloksetta.
Jatkoajalla oli taas helsinkiläisten vuoro juhlia turhaan – mahdollinen jatkoaikamaali hylättiin videotarkituksen jälkeen.
Jesse Liuksiala laittoi Konsta Hirvosen katolleen.
Eetu Vyyryläisen ja Elias Ketosen pudotuspelivääntöä.
Einari Luhanka esti Paavo Kilposen pääsyn maalin eteen.
Teemu Engberg karkasi jatkoajalla yksin läpi, mutta Jasper Patrikainen ei ollut yllätettävissä.
Neljän pelatun erän jälkeen oli juomapullolle käyttöä – ja valmistautuminen voittomaalikilpailuun voi alkaa.
Kolmen Pelicans-laukojan jälkeen Taponen oli vielä hymyssä suin...
...sitten neljäntenä Pelicans-laukojana tuli Brad Lambertin vuoro. Lambert veivasi jo pienimuotoiseksi SoMe-hitiksi nousseen maalin ja laittoi kaikki paineet Elias Ulanderin niskaan.