TUTOn voittoputki venyi seitsemään otteluun - "Ihmettelen, miten paljon tuomarit kuuntelivat TUTOn mölötystä"

MESTIS / Raportti
TUTOn Niko Ahoniemi oli hyvässä pelivireessä perjantai-iltana.
Kuva © Timo Savela
TUTO otti kotivoiton, kun SaPKo kaatui Kupittaalla lukemin 4−3. Tuomaritoiminta herätti jälleen puhetta hallilla.

Ottelussa oli ratkaisun makua jo päätöserän puolivälissä, kun TUTO-miehistön keskittyminen herpaantui hetkeksi tuomaritoiminnan takia. Herpaantumisen aikana SaPKo iski kaksi maalia ja eteni loppuminuuteille 2−3-johdossa.

− Ihmettelen, miten paljon tuomarit kuuntelivat TUTOn mölötystä. Sitten tämmöset nickersonit käy meidän huoltajalle sanomassa, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen hämmästeli.

− Parista karkeasta meidän virheestä tuli SaPKon pari maalia. Tuomarilinja oli tasapuolinen, TUTO-käskijä Miika Elomo summasi tyynesti.

TUTO kuitenkin punnersi herpaantumisen housuihinsa, ja työmyyrä Niko Ahoniemi runnoi ylivoimalla pelin tasoihin ja jatkoajalle, jossa Miro Mäkinen iski voittomaalin.

− Olimme voiton syrjässä kiinni, ja vähän kyseenalainen jäähy, josta TUTO tasoitti. Meilläkin oli jatkoajalla läpiajo, Räsänen summasi.

Ottelussa sekava alku

Avauserä Kupittaalla oli erittäin sekava, sillä peli oli roiskimista molemmilta joukkueilta. Peli aaltoili lähinnä siniviivojen välissä eikä kumpikaan joukkue päässyt maalipaikoille.

Sekavuutta sekä rikkonaisuutta lisäsivät viisi jäähyä, joista neljä tuli TUTOlle. SaPKon ylivoima oli vaatimatonta siirtelyä, jota kotijoukkueen Timi Lahtinen nöyryytti kuskaamalla puoli minuuttia kiekkoa vieraiden päädyssä.

− Olimme bussijaloilla koko pelin, emmmekä päässeet omaan normaaliin liikkeeseen. Ylivoimassa sakkasi oikeastaan kaikki, Räsänen avasi joukkueensa ongelmia. 

− Alivoimamme on ollut koko kauden hyvää, mutta tänään se oli timanttista, Elomo hehkutti.

Kotijoukkueelle huolta aiheutti myös Eetu Elon loukkaantuminen alkuminuuteilla, kun hyökkääjä kaatui taklauksesta ja nilkutti pukusuojiin. Elo ei palannut kentälle eikä Elomolla ollut hänen tilasta tietoa pelin jälkeen.

Vähäisistä maalipaikoista huolimatta savonlinnalaiset iskivät erän alkupuoliskolla avausmaalin, joka oli kuin Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kisojen puolivälierästä. TUTOn Mikke Levon maila katkesi viivalämärissä, ja SaPKo pääsi vastaiskuun. Matias Rauvola syötti Tomi Laaksolle, jonka sutaisu lirui onnekkaasti maaliin.

Peli tasoihin, taso ei silti noussut

TUTO tuli tehokkaasti erätauolta toiseen erään, kun joukkue tasoitti ottelun ajassa 22.22 hienolla maalilla. Kiekko sahasi vastahyökkäyksessä koko turkulaisketjun Nico Friman-Lassi Kokkala-Sami Salminen lävitse, ja Salminen viimeisteli tasoituksen täysin tyhjään maaliin.

Maali ei auttanut kotijoukkuetta, vaan SaPKo rynnisti pitkiä pätkiä turkulaispäädyssä. Savonlinnalaiset eivät kuitenkaan onnistuneet luomaan maalintekopaikkoja, ja Julius Pohjanoksan TUTO-maalilla ei tarvinnut venyä huipputorjuntoihin.

Voitto oli TUTOlle jo seitsemäs peräkkäinen.

− Pelaajat luottavat toisiinsa, ja hyvä nöyryys joukkueessa palkitaan tällä hetkellä, Elomo valaisi hurjaa virettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle