TUTO kärsi kuudennen peräkkäisen tappion - "On tuskaista, kun pelaat, teet kaikkesi ja silti palkintoa ei tule"

MESTIS / Raportti
RoKin Rasmus Reijola pelasi upean ottelun.
Kuva © Timo Savela
TUTO kärsi jo kuudennen peräkkäisen tappion. RoKi puolestaan nousi voitollaan kiinni pudotuspelipaikkaan.

Ottelussa tiivistyivät TUTOn tämän hetken heikkoudet. Maalipaikkoja ei hyödynnetä ja päästetyt maalit ovat liian halpoja.

− On tuskaista, kun pelaat, teet kaikkesi ja silti palkintoa ei tule. Meidän pitää olla sitkeitä, ja pitkässä jouksussa se kääntyy meidän hyväksi, kun annamme kaikkemme, TUTO-käskijä Miika Elomo tuumi.

RoKi puolestaan taisteli uhrautuvasti läpi ottelun.

− Taisteluun ja ilmeiseen olen tyytyväinen, vaikka se ei ole ollut meille ongelma. Jätkät laittavat itsensä likoon, RoKin päävalmentaja Santeri Immonen avasi.

Salama-alku

TUTO palasi parin viikon tauolta vahvasti, kun Niko Ahoniemi sivakoi jo avausminuutilla kiekon ohi RoKi-vahti Rasmus Reijolan. Kotijoukkue sai tilanteita lisäosumiinkin, mutta sihti ei ollut kohdillaan.

Viidennellä minuutilla RoKi särki turkulaisten hallinnan, kun Turkka Pumpanen tasoitti ottelun ylivoimahyökkäyksestä. Maali sai alkunsa TUTOn kiekonmenetyksestä keskialueella.

− Nämä virheet ovat maksaneet nyt meille kovalla prosentilla viime aikoina. Silti olen tyytyväinen, että päästimme vain kaksi maali, Elomo ilmoitti.

Rovaniemeläiset painelivat vielä johtoon ennen erän puoliväliä. Kotijoukkueen ykköspakki Jere Rouhiainen napautti harhasyötön oman maalin takaa, ja Olli-Matti Järvelä pamautti kiekon ohi Julius Pohjanoksan.

− Meille tuli pari karkeaa virhettä, joista RoKi rokotti. Tämä on kaksiteräinen miekka. Kahdella maalilla on voitossa kiinni, mutta yhdellä tehdyllä et, Elomo kuvaili.

Turkulaisten avauserää ei helpottanut Matt Nickersonin kaksi tyhmää jäähyä. Jälkimmäisestä yhdysvaltalainen töni käytöskympin kahden minuutin rangaistuksen päälle.

TUTO hallitsi, maalit uupuivat

Toisessa erässä turkulaiset kaappasivat pelinhallinnan itselleen, ja pääsi väsyttämään vieraita pitkillä hyökkäyksillä.

Maalintekopaikat olivat kuitenkin vähissä, sillä RoKi-viisikko pysyi tiiviinä. Muutaman huippupaikan TUTO loi, mutta viimeistään tulikuuma Reijola pysäytti maalintekoyritykset.

− Tänään pelimme oli selviytymistä, Immonen kommentoi yllättävänkin negatiivisesti.

Rovaniemeläisten hyökkäyspeli jäi vaisuksi eikä edes ylivoimalla peli lähtenyt rullaamaan. TUTO-koppari Pohjanoksa torjui vain kolme kertaa erän aikana.

RoKi pelasi viisaasti

Päätöserässä RoKi pelasi viisaasti erän puolivälin krouvia lukuun ottamatta. Vieraat pitivät kiekkoa itsellään, myllyttivät pitkiä hyökkäyksiä, häiritsivät mailalla tehokkaasti ja pelasivat puolustuspäässä tiiviisti.

Erän puolivälissä TUTOlle tarjottiin jopa tyhjää maalia, mutta osumia ei syntynyt. Myös Nickersonilla oli vapaa tekopaikka, mutta Reijola venytti patjansa eteen.

− Loimme tarpeeksi paikkoja, mutta kun tekee vain yhden niin harvoin voittaa, Elomo harmitteli tuhlattuja tontteja.

− Tarvitsemme tällaisen maalivahdin tällaiseen suoritukseen. Reijola antoi meille tänään mahdollisuuden voittaa, Immonen kehui.

Viimeisillä minuuteilla TUTO pääsi vielä ylivoimalle, ja loi paikkoja kuudella neljää vastaan. Maalinteon tuska kuitenkin jatkui, ja pisteet lähtivät rovaniemeläisten matkaan.

− Viimeisestä kolmen pisteen voitosta on aikaa, joten tämä antaa luottamusta, Immonen summasi.

RoKi lopettaa vieraskiertueensa huomenna K-Vantaan vieraana. TUTO pelaa seuraavan kerran ensi keskiviikkona.

» Lähetä palautetta toimitukselle