Turussa Lahtiset iskivät viisi maalia - TUTO päihitti LeKin kärkikamppailussa

MESTIS / Raportti
Voitto ei tullut TUTOlle helpoimman kautta.
Kuva © Timo Savela
Mestis-kierroksen kärkikamppailu oli draamaa täynnä, kun kotijoukkue TUTO menetti neljän maalin johtonsa, mutta punnersi 7−4-voittoon LeKistä. Vieraiden Niko Lahtinen iski kaksi maalia, ja kotijoukkueen Timi Lahtinen kypärätempun.

− TUTO pääsi halvalla 4−0-johtoon. Sen jälkeen osoitimme luonnetta, LeKi-käskijä Miikka Kuusela selvensi.

TUTO oli avauserässä parempi osapuoli, vaikka LeKikin pysyi hyvin pelissä mukana. Lempääläisten avauspelissä syötöt eivät napsuneet kohdilleen, ja hyökkääminen meni yksilöiden surffailuksi.

Turkulaisten syöttöpeli oli laadukkaampaa, mistä osoituksena Lassi Kokkalan ketjun luoma avausmaali. Kokkala tarjosi hyökkäysalueella lätyn kentän poikki, Sami Salminen jatkoi suoraan syötöstä Otto Mäkiselle, joka viimeisteli upean kuvion päätteeksi tyhjään maaliin.

− Tiedostimme, että tänään on kärkikamppailu kyseessä. Avauserässä jokaisella jätkällä oli ajatus pelissä niin yksilö kuin viisikkotasolla, TUTO-luotsi Miika Elomo avasi hyvää erää.

TUTO lisäsi johdon kahteen maaliin, kun Eetu Salmela pommitti upeasti ensimmäisen Mestis-maalinsa siniviivalta yläkulmaan.

LeKi pääsi erän lopussa jauhamaan kahden miehen ylivoimaa puoli minuuttia, mutta vaaratilanteita ei syntynyt.

TUTOn tehohetki ja romahdus

Lempääläläiset paransivat huomattavasti peliään toiseen erään ja LeKi pyöritti peliä koko erän. TUTO oli koko ajan potkun jäljessä, ja vaihdot venyivät mammuttimaisiksi pitkän vaihtomatkan vuoksi.

Ennen erän puoliväliä vieraille sattui puolen minuutin synkkä hetki, jossa kotijoukkue karkasi kuin varkain 4−0-johtoon. Ensin Timi Lahtinen viimeisteli LeKin Santeri Arousvan karmean harhasyötön jälkeen. 29 sekuntia myöhemmin Miro Mäkinen purjehti lempääläläispuolustuksen keskeltä, ja tinttasi kiekon yläkulmaan.

Tässä vaiheessa LeKi-vahti Kimmo Rautiaiselle riitti, ja 22-vuotias Arttu Kulmala korvasi hänet.

− Isossa kuvassa meillä soi omissa aivan liikaa, ja ne ovat halpoja maaleja, Kuusela puhisi.

Vieraat eivät masentuneet maaleista vaan jatkoivat dominointia. Niko Lahtinen avasi LeKin maalitilin täysin vapaasti maalin edestä, Patrik Puistola ujutti läpiajosta Julius Pohjanoksan patjojen välistä lukemat 4−2:een, ja Lahtinen iski vielä shokeeraavan pukukoppimaalin neljä sekuntia ennen erän loppua.

− Kun olemme johtoasemassa, meidän pitää pelata kärsivällisesti ja pelata peli pois. Jos johtaa neljällä maalilla, viidettä ei tarvitse tehdä, Elomo kommentoi TUTOn romahdusta.

LeKi tasoihin, mutta TUTO kokosi rivinsä

Päätöserän alku näytti, että TUTO pysyisi paremmin kiekossa. LeKin Ville Virtanen iski kuitenkin pelin tasoihin turkulaisten merkkausvirheestä, kun erä oli vanhennut kolme minuuttia.

Erän puolivälissä vieraiden Santeri Vuoti pääsi läpiajoon, mutta Pohjanoksa torjui yrityksen. TUTO käänsi pelin välittömästi toiseen päätyyn ja Timi Lahtinen iski illan toisella maalillaan turkulaiset 5−4-johtoon.

− Meillä oli ensin oma läpiajo, ja siitä TUTOlle vastahyökkäys sekä maali. Lopputulos on karu meidän kannalta, Kuusela manasi.

Lopullisen niitin otteluun iski Juho Mäkelä kolme minuuttia ennen ottelun loppua, kun kultakypärä sutaisi pienestä kulmasta helposti ohi Kulmalan. TUTOn Lahtinen iski hatullisensa täyteen ja loppulukemat 7−4 tyhjään maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle