Vajaamiehinen TUTO raapi tärkeät pisteet - "Olisi ollut kivaa viedä kotiin muutakin kuin hyvä ruoka"

MESTIS / Raportti
Julius Pohjanoksan 34 torjuntaa loivat erinomaisen pohjan ainoastaan kolmella viisikolla pelanneelle TUTOlle.
Kuva © Timo Savela
Kupittaan keskiviikkoilta tarjoili vauhdikkaan jääkiekko-ottelun, josta ei draamaa puuttunut. Hallitseva Mestiksen mestari KeuPa HT kiri päätöserässä kahden maalin takaa kotijoukkue TUTOn rinnalle, mutta kolme pistettä jäivät Atte Mäkisen viime hetken maalilla Turkuun.

Vauhdikas avauserä tarjoili lähinnä vierasjoukkueen näytöstä. Kovalla intensiteetillä alusta asti liikkeellä ollut KeuPa paineisti TUTOn puolustusta ja saikin kotijoukkueen puolustajat välillä näyttämään hölmöiltä harhasyöttöineen.

Kotijoukkueen hahmo oli ehdottomasti avauserässä Julius Pohjanoksa, joka venyi kiekon tielle erässä peräti 14 kertaa. Vaikka KeuPan ratkaisut maalipaikoissa kaipasivat terävyyttä, voi Pohjanoksa olla tyytyväinen avauseräänsä, sillä joukkoon mahtui kasa laatutorjuntoja.

Erän ainoa tilastomerkintä oli isäntäjoukkueen Juho Virtasen kahden minuutin rangaistus. KeuPa pyörittti ylivoimallaan koko kaksi minuuttia TUTOn alueella, mutta maaliin asti pelivälinettä ei onnistuttu toimittamaan.

− Tarkoitus oli, että saadaan hyvä alku ja siinä olisi kyllä pitänyt ainakin yksi maali tehdä, Pohdiskeli KeuPan päävalmentaja Niko Härkönen.

− Ollaan treenattu alkuviikko kovaa ja KeuPa tuli kyllä ekaan erään raikkaammalla jalalla. Pystyttiin kuitenkin pitämään heidät pois huippupaikoilta, kertoi TUTOn pääkäskijä Miika Elomo.

Maalihanat auki kotijoukkueen toimesta

Toinen erä oli huomattavasti tasaisempaa. Kotijoukkue naulasi käytännössä ottelun ensimmäisestä maalipaikastaan avausmaalin, kun kiekko pomppi kultakypärää päässään pitäneelle Matias Lehtoselle, joka veivasi pelivälineen hallitusti ohi Keupa-vahti Samuli Tervon.

KeuPa jatkoi hallintaansa, mutta se ei realisoitunut ykkösluokan maalipaikkoina. KeuPa oli päässyt kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta jo kolmesti, kunnes kotijoukkue sai ensimmäisen tilaisuutensa.

TUTOn toinen maali ei aivan syntynyt ylivoiman puitteissa, kun kello ehti kulua kolme sekuntia joukkueiden tultua täysilukuiseksi. Käytännössä samalla pyörityksellä Joona Tala laukoi ensimmäisen maalinsa Mestiksessä.

− Toinen erä oli kyllä selkeästi meidän, kun saatiin se tempo päälle, Elomo pohti.

Myös KeuPan päävalmentaja Härkönen totesi TUTOn päässeen peliin mukaan kunnolla toisessa erässä.

− Toinen erä oli mielestäni suhteellisen tasainen. Meidän kiekollinen peli meni siinä vähän lepsuksi kieltämättä.

KeuPa kiri rinnalle − jäi ilman palkintoa

Päätöserän alussa vaikutti, ettei KeuPa saa kiriään käyntiin. Valtteri Pihlajamäen pienestä kulmasta lähettämä laukaus yllätti kuitenkin hyvin TUTOn maalilla pelanneen Pohjanoksan ennen erän puoliväliä.

KeuPa sai maalista uutta virtaa ja lopulta tasoitti ottelun, kun pelikellossa oli hieman yli kaksi minuuttia. Sakari Turtiainen laukaus kimpoili epäonnisen TUTO-puolustaja Matias Mattsonin suojuksista kotijoukkueen maaliin.

Jatkoaika näytti jo todennäköiseltä, kunnes TUTOn kapteeni Jere Karlssonin hieno syöttö tavoitti Atte Mäkisen, joka viimeisteli TUTOn 3−2-voittomaalin vain 44 sekuntia ennen päätössummeria. 

− Kolmannessa erässä ei luovutettu ja päästiinkin tasoihin, mutta harmittava oli tuo loppu. Olisi ollut kivaa viedä kotiin muutakin kuin hyvä ruoka, Härkönen veisteli

− Karlssonilta kyllä loistava oivallus siihen voittomaaliin ja todella tärkeä voitto sen myötä. Sen arvoa korostaa se, että ollaan kyllä treenattu alkuviikko kovaa siihen nähden, että miehiä on aika vähän, Elomo iloitsi viitaten samalla TUTOn loukkaantumissumaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle