KeuPa lisäsi TUTOn ahdinkoa ennen taukoa - "Ilme oli parempi kuin viime peleissä vieraissa"

MESTIS / Raportti
Joni Piipponen oli tänään kentän kuningas.
Kuva © Timo Savela
TUTOn tappioputki venyi jo viiden ottelun mittaiseksi, kun KeuPa vei kaksi pistettä Kupittaalta lukemin 3−4.

KeuPa oli lopulta vahvempi jatkoajalla, kun Joni Piipponen latasi hatun täyteen läpiajosta vain kuusi sekuntia ennen peliajan loppua.

Ennen ratkaisua KeuPan kultakypärä Jesse Pelamo pääsi suihkuun, kun kiekkotaituri vippasi kiekon TUTOn verkkoon selvästi pillin vihellyksen jälkeen. Pelamolle tuomittiin kymmenen minuutin käytösrangaistus.

− Peli oli tänään aika tasainen, ja molemmilla oli omat momentuminsa, KeuPa-käskijä Niko Härkönen tiivisti.

Keuruulaiset menettivät johtoasemansa viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Atte Mäkisen lauottua pelin tasoihin. 

− Viime kerralla täällä olimme myös päätöserässä johdossa, ja TUTO tuli tasoihin ja ohi minuuttia ennen loppua. Nyt saimme puolustettua ja jatkoajalla onnistuimme, Härkönen muotoili.

Turkulaiset olivat möhliä ottelun jo päätöserän puolivälissä, kun kultakypärä Lassi Kokkala hyppäsi askiin ennen kuin vaihtomies oli kerennyt aitioon. Seurauksena KeuPan ylivoima.

Alivoimalla kaksi TUTO-pelaajaa menetti mailansa, ja vieraiden Juuso Mörsky latasi johtomaalin yläkulmaan siipimiehen paikalta. 

− Olihan siinä maalipaikkoja molemmilla. Ilme oli parempi kuin viime peleissä vieraissa, ja tänään se riitti jatkoajalle, TUTO-luotsi Miika Elomo analysoi.

Piipposen miehellä maalivainu kohdillaan

Avauserän hahmona oli KeuPan Piipponen, joka heilutti TUTOn verkkoa kahteen kertaan maalin edestä. Turkulaiset eivät olleet hädässä puolustuspäässä, mutta parista virheestä keuruulaiset ja Piipponen rokottivat tehokkaasti.

− Maalineduspelaaminen oli meillä teemana ottelussa. Omalla maalille emme olleet ihan niin vahvoja kuin olisi pitänyt. Hyökkäyspään maalineduspelaaminen oli hyvää, Härkönen avasi.

− Maalit tulivat meidän karkeista virheistä. Jos menetän sinulle kiekon, niin yleensä maalin edessä on tilaa, Elomo kertoi oman näkemyksensä päästetyistä maaleista.

Piipposen maalien välissä myös TUTO iski kahdesti. Ensin Mikke Levo heitti kiekon maalille, joka meni ruuhkan läpi KeuPa-vahti Teemu Hölsän taakse. Erän puolivälin jälkeen Juho Virtanen iski isäntien toisen maalin, jossa kiekko oleili hetken Hölsän varusteissa ja lirui maaliin.

Keuruulaiset saivat jalat liikkeelle

Toisessa erässä KeuPa otti ohjat käsiinsä, kun vieraat palasivat kopista energisenä ja liukkailla jaloilla jäälle. Tästä aiheutui TUTOlle pitkiä vaihtoja pitkän vaihtomatkan vuoksi, ja KeuPa pääsi myllyttämään hyökkäyksiä.

Keuruulaisilla oli useita huippumaalipaikkoja, ja he olivat ensimmäisinä paluukiekoissa toistuvasti. Verkot eivät heiluneet erinomaisia koppeja napanneen Julius Pohjanoksan ansiosta.

TUTOn maalipaikat syntyivät kaukolaukauksista, sillä vieraiden veräjänvartija Hölsä tiputteli helppoja kiekkoja eteensä.

KeuPan ja TUTOn osalta maajoukkuetauko alkoi tänään. KeuPa pelaa seuraavan kerran 13. helmikuuta ja TUTO 15. päivä.

» Lähetä palautetta toimitukselle