TUTOn juhlaottelu oli yhtä juhlaa - Juho Virtanen illan sankarina

Turussa vietettiin 90-vuotista juhlaottelua.
TUTO Hockeyn ja Imatran Ketterän välisessä sunnuntai-illan kamppailussa juhlittiin niin katsomossa kuin kentälläkin, kun kotijoukkue TUTO vietti 90-vuotis juhlaottelua. Kamppailu päättyi lopulta kotijoukkueen makeaan 4-2 voittoon.

Katso videokooste

Ottelun avauserässä nähtiin kummaltakin varovaista ja hienostunutta pelaamista. Juhlaottelun humussa kumpikaan ei lähtenyt ottamaan tahtipuikkoa, vaan tyytyivät seuraamaan kaverin esityksiä. Ensimmäiseen 20-minuuttiseen ei nähty kummaltakaan juurikaan maalipaikkoja ja maaleilla torjuneet Julius Pohjanoksa sekä Santeri Lipiäinen pääsivät kummatkin puolen tusinalla torjuntoja.

− Ihan hyvä erä meiltä, vauhdikasta lätkää vaikka seremonioita olikin alkuun. Täytyy parantaa hyökkäyspelaamista ja saada pidempiä hyökkäyksiä aikaan, jotta saadaan meidän hyrrä pyörimään. Kommmentoi Henry Karjalainen Ruudun haastattelussa.

Alkupalat vieraille - pääruoka kotijoukkueelle

Toiseen erään kumpikin joukkue oli jättänyt pukusuojiin valkoisen silkkihansikkaat ja jääkiekkoa alettiin pelaamaan aina viimeiseen potkuun asti. Erän alku oli imatralaisten hallintaa ja ottelun avausmaali nähtiinkin ajassa 22:24, kun Karjalainen jätti Petter Forsberg tyyppisen jättösyötön Rasmus Hämäläiselle, joka sai iskeä kiekon tyhjään maaliin ohi Pohjanoksan.

Lisää kylmää suihkua juhlaporukalle antoi Ketterän puolustaja Saku Forsblom, joka laukoi kiekon siniviivalta ruuhkan läpi Ketterän maaliin.

Ottelun käännekohta nähtiin ennen ottelun puoliväliä, kun Ketterä joutui vaihtamaan hetkeksi maalivahtia. Maalilla ollut Lipiäisen luistin otti osumaa ja korjaustöitä jouduttiin jatkamaan vaihtoaitiossa näin ollen maalille laitettiin Samuli Tervo.

Tervo joutuikin samantien todelliseen pommitukseen, kun kotijoukkue nosti hyökkäyspainetta. Paras paikka siunaantui Eetu Elolle, joka pääsi nokikkain Tervon kanssa jääden kuitenkin ilman palkintoa. Noin kolmen minuutin visiitin jälkeen Lipiäinen otti paikkansa tolppien välissä takaisin.

Tämän jälkeen nähtiin reiluun kolmeen ja puoleen minuuttiin todellinen sininen vyöry. Ensin Juho Virtanen pääsi B-pisteiden välistä laukomaan TUTOn maalin päähän ja vain puoli minuuttia tästä Oskari Siiki löi isännät tasoihin.

Toisen erän hurjan rynnistyksen päätti Virtanen, joka iski vielä illan toisen osumansa "Messimäisellä" ohjauksella.

Mikko Laine sai huudattaa yli 2000-päistä yleisöä kolmannessa erässä.
Kuva © Saimi Airaksinen

Hyökkäys on paras puolustus

Ottelun päätöserässä ei nähty imatralaisilta sen suurempaa takaa-ajoa, vaan todella hermostunutta pelaamista. Erän alkuun Matias Mäntykiven ottama kahden minuutin rangaistus korkeasta mailasta oli viimeinen niitti, kun Mikko Laine sivalsi isännät rannelaukauksella jo kahden maalin karkumatkalle.

Ketterän kavennusmaali oli enemmän kuin lähellä noin kolme minuuttia ennen loppua, kun Arttu Rämölle avautui tyhjä maali. Jostain kuitenkin Pohjanoksa venyi vielä tilanteeseen ottaen tärkeät kaksi torjuntaa putkeen.

Lopulta Forsblomin ottama kahden minuutin kampitus jäähy tiesi sitä, että 90-vuotista taivaltaan juhlinut TUTO sai illasta lahjaksi myös kolme tärkeää sarjapistettä. Voitto myös nosti turkulaiset runkosarjassa sijalle viisi.

− Hyvä fiilis ennen peliä, tiedettiin että tulee porukkaan halliin. Oli huono startti peliin. Meiltä nousujohteinen peli, ensimmäinen ylivoimamaali oli käännekohta ja loppu kamppailu olikin sitten meidän hallintaa. Kommentoi TUTOn paidassa 1+1 tehot iskenyt Laine.

− Hyvä kolmekymppinen, pitkä viikko alla. Tehtiin asioita niin kuin oltiin sovittu, sitten se tipahti se meidän pelitaso siinä. Ei päästy enää ikinä takaisin sille tasolle. Nöyryys unohtui ja luultiin liikoja itsestämme, tämä on oppia meille. Kevät on vasta edessä ja pidetään huoli, että saadaan tästäkin edes jotakin matkaan mukaan. Kommentoi Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen.

− Energiaa oli paljon, mutta ensimmäinen erä oltiin ihan telineissä. Varsinkin ensimmäiseen kymppiin ei saatu kiekkokontrollia. Toisessa erässä alettiin sitten taistelemaan ja lyötiin tarvittavat maalit. Hieman jännitystä oli selkeästi nuorimmilla pelaajilla, kun näin paljon yleisö oli katsomossa. Kommentoi TUTOn päävalmentaja Antti Virtanen.

Joukkueet jatkavat kamppailujaan keskiviikkona, kun TUTO isännöi Kokkolan Hermestä. Ketterä matkustaa Heinolaan Peliittojen vieraaksi.