Ketterälle historiallinen finaalipaikka TUTO-vyörystä huolimatta − "TUTO tinttasi sirkuksen päälle"

MESTIS / Raportti
Aku Kestilän alivoimamaali jäi voitto-osumaksi.
Kuva © Jaakko Stenroos
Imatran Ketterä eteni Mestiksen finaaleihin, kun TUTO kaatui neljännessä ottelussa lukemin 2−3. Turkulaisilla ei ollut pelissä onnikaan matkassa.

TUTO pelasi maanantaina välieräsarjan parhaan pelinsä. Turkulaiset hallitsivat pelin kokonaiskuvaa, mutta tehoja eikä tuuriakaan löytynyt. Ketterän maalikehikkoihin kiekko napsahti kolme kertaa ja kerran imatralaisvahti Karolus Kaarlehdon mailan tuppiin.

− Tänään TUTO oli todella hyvä. Olimme hyviä ensimmäiset 30 minuuttia, mutta sen jälkeen TUTO tinttasi sirkuksen päälle, Ketterä-käskijä Maso Lehtonen jakoi tunnustusta.

Ketterä puolestaan taisteli uhrautuvasti ja Kaarlehto oli tulikuuma maalillaan. Edelliseen lauseeseen kiteytyy koko ottelusarja. 

− Sarjan lopputulos ei kerro mitään. Me olimme onnekkaampia, ja teimme vähemmän ratkaisevia virheitä. Olimme myös tehokkaampia, Lehtonen kiteytti.

− Ensimmäisessä pelissä Ketterä oli parempi, mutta sen jälkeen oli tasaista. Jätimme kaiken kentälle ja olen ylpeä nipusta, TUTO-luotsi Miika Elomo muotoili.

Molemmilla joukkueilla oli kokoonpanossa puutteita neljänteen välieräotteluun. TUTOlta puuttui Lassi Kokkala, Timi Lahtinen, Henry Mäntylä sekä Mikke Levo, ja Ketterä menetti 17-vuotiaan Matias Mäntykiven alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkueleirille.

Avauserässä TUTO aloitti hallitsevana osapuolena ja sai useita maalipaikkoja varsinkin ylivoimalla. Ketterä-vahti Kaarlehdolla oli täysi työ pitää maali puhtaana.

Imatralaiset pääsivät peliin mukaan erän puolivälissä, kun turkulaisten kultakypärä Sami Salminen antoi harhasyötön keskialueella, jonka seurauksena Ketterä sai ensimmäisen maalipaikkansa. Tämän jälkeen kotijoukkueen ote herpaantui, sillä ensin Matt Nickerson otti 2+10-minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta ja Atte Mäkinen heti perään väkivaltaisuusrangaistuksen.

Ketterä hyödynsi kahden miehen ylivoimansa, kun kultakypärä Joona Jääskeläinen tinttasi kiekon verkkoon. Kolme minuuttia avausmaalin jälkeen Jesse Juntheikki tuplasi vieraiden johdon kolmella yhtä vastaan -hyökkäyksestä.

Laukaussadetta

TUTO sai toisessa erässä jälleen hyvän vaihteen päälle ja lukuisia maalipaikkoja syntyi imatralaisten päätyyn. Ennen erän puoliväliä turkulaiset pääsivät ylivoimallakin huippupaikkaan, mutta välittömästi tämän jälkeen Ketterän Aku Kestilä livahti läpiajoon ja iski lukemiksi 3−0.

− Meillä oli haasteita toisessa erässä. Kolmannessa pystyimme kuitenkin puolustamaan keskustaa todella hyvin, Lehtonen avasi. 

Kotijoukkueen Niko Ahoniemi latasi perään kavennuksen juuri, kun Ketterä oli tullut täysilukuiseksi. TUTOn avausmaalista lähtien turkulaiset rummuttivat vieraiden päätyyn ja nousi yhden maalin päähän Matias Mattsonin upealla ylänurkkakudilla.

Ketterän rooliksi erässä jäi puolustaminen sekä TUTOn laukaussateesta selviäminen. Kotijoukkue laukoi 36 kertaa erän aikana.

− Kaarlehto oli tänään "man of the match", Lehtonen ylisti.

Päätöserässä maaleja ei nähty, vaikka turkulaisilla oli tusinoittain paikkoja. Näin Ketterä eteni ensimmäistä kertaa historiansa aikana Mestiksen finaaleihin. 

− Harmi yleisölle, että tämä päättyi näin lyhyeen, Lehtonen analysoi sarjan viihdyttävyyttä. 

− Puhallamme ulos ja raavimme joukot vielä kerran kasaan, ja tuodaan pronssi Turkuun, Elomo päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle