Ketterä−TUTO-sarjassa hermokuri säilyi viimeiselle sekunnille saakka − Imatralaisille jo toinen kiinnitys

MESTIS / Raportti
TUTOn Mikke Levo suivaantui ottelun viimeisellä sekunnilla.
Kuva © Jaakko Stenroos
Imatran Ketterä otti jo toisen voiton Mestiksen välierissä, kun TUTO kaatui kotonaan lukemin 1−2. Ketterä tylsytti terän turkulaisten pelistä vahvalla neljän ketjun rumballa.

Sarjan toinen kohtaaminen oli siisti jääkiekko-ottelu aivan viimeiselle sekunnille saakka. Silloin TUTOn Mikke Levolla meni hermot, kun puolustaja veti kohti Ketterän Henry Karjalaista. Karjalainen taklasi tämän jälkeen Levoa, josta turkulainen suivaantui ja kaatoi imatralaishyökkääjän jäähän ilman kypärää. 

Ketterä pääsi päätöserään maalin johdossa ja pelasi erittäin vakuuttavasti. Vieraat myllyttivät pitkiä hyökkäyksiä TUTO-päädyssä ja pelasivat pois kotijoukkueen hyökkäykset.

− Voitto täällä on hemmetin kova suoritus, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen summasi.

Ottelun ratkaisuhetkillä turkulaisten jalat olivat jo hapoilla eikä riittävää potkua hyökkäyspäätyyn löytynyt. Ketterän Karolus Kaarlehdolle kertyi päätöserässä vain yksi torjunta.

− Tämä oli huikea pudotuspeli. Kaarlehto piti tänään Ketterää pelissä mukana. Emme saaneet kiinnitystä, mutta pelin taso oli hyvä, TUTO-käskijä Miika Elomo kertoi oman näkemyksensä ottelusta.

TUTO yhden ketjun varassa

Avauskymppi Kupittaalla oli huolimatonta kiekkoa molemmilta joukkueilta, kun läpiajoja ja avopaikkoja avautui molempiin päihin. Maalivahdit Kaarlehto ja TUTOn päädyssä Julius Pohjanoksa pitivät lukemat nollissa upeilla torjunnoilla.

− Tänään mentiin päästä päähän, ja peli olisi voinut kääntyä kummalle vaan, Lehtonen arvioi.

Erän toinen puolisko oli imatralaisten vyörytystä, sillä Ketterä pyöritti peliä raikkaalla jalalla turkulaisten päädyssä neljän kentän voimin. Ainoastaan TUTOn ketju Miro Mäkinen-Atte Mäkinen-Nico Friman pysyi liikkeessä mukana, ja punnersi vaarallisia maalipaikkoja.

Vieraat iskivät ottelun avausmaalin ajassa 10.49, kun Konsta Mesikämmen pyörähti vapaasti maalinedustalle ja lakaisi kiekon jäätä pitkin verkkoon.

Ketterä ei viihtynyt tasatilanteessa

Toisessa erässä kotijoukkue paransi peliään huomattavasti, ja kiekonhallinta oli TUTOlla. Hallinta ei kuitenkaan näkynyt maalipaikkojen määrässä, sillä laukaukset tulivat pääasiassa oikeasta laidasta.

Turkulaiset saivat erässä kuusi minuuttia ylivoimaa, mutta se oli surkeaa. Osaltaan tähän vaikutti Ketterän aktiivinen alivoima.

TUTO tasoitti pelin ottelun puolivälin paikkeilla, kun Mäkisen veljekset järjestivät tyhjän maalin Frimanille. Atte karvasi kiekon maalin takaa, Miro passasi takakulmalle, josta pitkältä sairauslomalta palannut Friman napautti kiekon häkkiin.

− Kaikki tietää, että hän on valtava vahvistus meille, Elomo suitsutti Frimania. 

Tasatilanne kesti alle neljä minuuttia, sillä imatralaiset jyräsivät ylivoimalla johtoon. 17-vuotias häkkipää Matias Mäntykivi heitti upean lätyn turkulaisten neliön läpi ja Aku Kestilä pommitti voittomaalin ja taukolukemat 1−2.

Ketterä johtaa sarjaa 2−0, ja seuraava ottelu pelataan lauantaina Imatralla. 

− Siellä on varmaan mökki täynnä, ja etelä-karjalainen lauantaisauna päällä, Lehtonen ennakoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle