Koovee hävisi ja hakkasi päätänsä TUTO-puolustukseen - "Ehkä siinä uskokin rakoili"

MESTIS / Raportti
TUTO iski tehokkaasti paikoistaan maalit.
Kuva © Timo Savela
Kupittaan lauantai-ilta oli sekava, sillä TUTO ja Koovee eivät yltäneet parhaimpaansa. Koovee tuskaili maaliteon kanssa, ja TUTO junnasi käsijarru päällä läpi ottelun. Lopulta pisteet jäivät Turkuun lukemin 3−0.

TUTO sai pitkästä aikaa lauantai-illan otteluun täyden kokoonpanon. Matt Nickerson palasi puolustukseen loukkaantumisen jäljiltä ja Kurtis McLean auttoi turkulaisia kolmannessa ottelussa tällä kaudella.

− Meidän pitää muistaa olla kärsivällisiä, sillä osa poissaoloista on ollut pitkiä. Poissaolo voi myös painaa jossain vaiheessa, kun pelataan paljon otteluita, TUTO-luotsi Miika Elomo huomautti.

Koovee onnistui yllättämään kotijoukkueen raivokkaalla alkuminuuttien vyöryllä. TUTOn Atte Mäkinen katkaisi kuitenkin vyöryn nopeasti, kun laituri tälläsi siniviivan jälkeen kiekon yläkulmaan. Tulikuuma Sami Salminen antoi vapauttavan syötön maalintekopaikkaan.

Maalin jälkeen TUTO sai jalat liikkeelle, ja ottelu tasoittui. Tamperelaiset pyrkivät rytmittämään peliä Mestikseen epätyypillisillä viivelähdöillä. Kooveen yritys ei ollut menestyksekäs, sillä TUTO tukki helposti syöttösuunnat.

− Eilinen peli oli fyysisin peli tällä kaudella, ja se näkyi ensimmäisessä erässä, Elomo valotti avausminuutteja.

Erän lopulla Juho Virtanen lisäsi turkulaisten johdon jo kahteen maaliin, kun Koovee hölmöili vaihtonsa kanssa. Tamperelaiset lähtivät väärään aikaan vaihtoon, ja Virtanen ujutti kiekon läpiajosta maaliin.

− Harmittaa pelin alku, sillä pelasimme erinomaiset ykkös- ja kakkoserän. Avauserässä tuli pari turhaa kiekonmenetystä, ja TUTOlla on laatua, kun he saavat maalipaikan, Koovee-käskijä Juha Pajuoja perkasi.

Kooveen kyvyt eivät riittäneet maalipaikoille

Koovee hallitsi kiekkoa toisen erän ensimmäiset 15 minuuttia, mutta vieraat olivat kyvyttömiä luomaan maalipaikkoja. TUTO puolestaan laukoi joka paikasta ja summasi peräti 15 laukausta kohti Tomi Ristelin vartioimaa Koovee-maalia.

− Meillä ei löytynyt maalin edestä miestä. Harvoin tänä päivänä päätypelin kautta saa muuta kuin paluukiekkoja. Maski- ja häirintäpelaamista pitää saada paremmaksi, Pajuoja avasi maalinteko-onglemaa.

Turkulaiset painivat huolimattoman kiekollisen pelin kanssa erän ajan, ja vaihdot venyivät pitkiksi pitkän vaihtomatkan vuoksi. Vasta erän lopulla kotijoukkue pääsi pinteestä, kun kultakypärä Matias Lehtonen iski 3−0-johtomaalin yksilösuorituksella. Lehtonen ampui oikealta B-pisteeltä terävästi etuyläkulmaan.

Sama ralli jatkui

Päätöserän kuva oli toisen erän kaltainen. Koovee hakkasi päätään TUTOn puolustukseen, ja TUTO laukoi joka paikasta. Kiekollinen peli oli molemmilla joukkueilla vajanaista, mikä näkyi kentällä sekavana pelinä.

− Meillä alkoi bensa loppua, sillä pelasimme aktiivisesti kaksi ensimmäistä erää. Ehkä siinä uskokin rakoili, Pajuoja summasi.

Koovee pääsi erän puolivälissä yrittämään kavennusta ylivoimalla, mutta aikaisempien ylivoimien tapaan tamperelaisten maalintekoyritykset jäivät olemattomiksi.

Loppuminuutit Kupittaalla olivat pelailua eikä Koovee onnistunut käynnistämään kiriä. Voitto oli loukkaantumisista kärsineen TUTOn neljäs perättäinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle