Jokipojilla oli "vaikeuksia saada kahden metrin syöttö perille" - TUTO ei onnistunut ratkaisemaan

MESTIS / Raportti
TUTO kompuroi maalinteossa.
Kuva © Timo Savela
TUTO ja Jokipojat kamppailivat vähämaalisen ottelun Turussa. Jokipoikien surkea kiekollinen peli avasi TUTOlle voiton avaimet, mutta viimeistely ontui.

Ottelu ratkesi voittolaukauskilpailussa, joka kuvasti koko peliä. Huolimattomia yrityksiä, ja maalia ei meinattu saada aikaiseksi. Lopulta Jokipojat voitti lukemin 1−2.

Avauserän ensimmäinen kymppi tarjosi Kupittaalla sekavaa kiekkoa. Peliväline ei pysynyt hallussa montaa sekuntia kummallakaan joukkueella. Jokipoikien Taavi Tialan jäähy sekä mainoskatko lopettivat sekavan vaiheen erän puolivälissä.

− Tämä joukkue on päättänyt, että "bussijalkoja ei ole". Tämä oli TUTOa vastaan ensimmäinen peli, joka näkyi varovaisuutena molemmissa joukkueissa, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis avasi alkuminuutteja.

TUTO sai ylivoimalla pari hyvää paikkaa, joista paras oli Ässistä lainatun Aki Juuselan ohjaus maalin kulmalta. Vierasjoukkueen vahti Joonas Harald venytti kuitenkin upeasti mailansa kiekon eteen.

Myös Jokipojat pääsivät kokeilemaan ylivoimaansa, mutta vaarallisimmat maalipaikat jäivät puuttumaan. Joensuulaisten pitkä myllytys erän lopulla hapotti kotijoukkueen vain 16-miehistä kenttäpelaajistoa.

− Kun katsomme NHL:ää, sielläkin kolmea ketjua kuormitetaan. Uudet hankinnat eivät ole realismia ja menemme näillä miehillä, TUTO-käskijä Miika Elomo selvensi tilannetta.

Kiekollinen huolimattomuus sekavoitti peliä

Toinen erä oli kiekollisesti heikkoa peliä etenkin Jokipoikien sotureilta. Vierasjoukkueen avaukset löytivät tiensä turkulaisten lapaan tai päätyyn. TUTOkaan ei kiekollisesti loistanut, mutta se sai luotua maalipaikkoja.

− Kiekollinen peli ei missään nimessä ollut parasta. Meillä oli välillä vaikeuksia saada kahden metrin syöttö omille, Varis kommentoi.

Erän puolivälin jälkeen TUTOn tuore hankinta Sami Salminen iski ottelun avausmaalin. Järkäle poimi irtokiekon peitosta, ajoi maalille ja kieputti kiekon ohi Haraldin. Maali oli hyökkääjän kauden toinen.

− Tämä oli meiltä kauden paras peli. Veimme oikeastaan alusta loppuun, mutta emme olleet tehokkaita. Olen tyytyväinen peli-ilmeeseen, mutta joskus jääkiekossa häviää noinkin suvereenilla esityksellä, Elomo summasi.

Kotijoukkueen kannalta päätöserä alkoi synkästi. Ensin Lassi Kokkala otti jäähyn poikittaisesta mailasta, minkä aikana Janne Väyrynen veivasi tasoitusmaalin läpiajosta. Maali johtui Matt Nickersonin nukahduksesta sekä hitaista jaloista.

Yhdysvaltalaispuolustaja passitettiin vielä istunnolle koukkaamisesta, kun Väyrynen oli läpiajossa. Jokipoikien ylivoima oli kuitenkin surkeaa.

Ottelun ratkaisu venyi voittomaalikilpailuun, vaikka molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus iskeä maali useampaan otteeseen jatkoajalla. Lopulta Jokipoikien Lauri Huhdanpää iski voittomaalin kuudennessa parissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle