Mestis-kierros: Yleisö kävi villinä Turussa – IPK katkaisi kurimuksensa TUTOn kustannuksella

Santeri Suomalainen ja IPK masensi TUTOn sekä sen äänekkään kotiyleisön.
Tiistai-illan Mestis-kierroksella TUTO sai vastaansa IPK:n. Turussa mitelty kauden kolmas kohtaaminen päättyi IPK:lle lukemin 3–1, joten iisalmelaisten tappioputki katkesi Turun kiihkeässä ottelussa. Lehtereillä nähtiin 312 katsojaa pitkän tauon jälkeen.

Maaliton avauserä sai räväkän alun, kun TUTO sai katsomoihin paluun tehneestä yleisöstä virtaa. Avausminuutilla Hermanni Vidmanin luotsaama kotijoukkue oli paljon paremmalla jalalla liikkeellä kuin iisalmelaisvieraat. Niko Härkösen ryhmä kasasi rivinsä ja pääsi hyökkäämään kolmen minuutin pelailun jälkeen. Sekavassa ottelun alussa kumpikaan joukkue ei useasti päässyt paraatipaikoille.

Erän alkuminuuttien parhain paikka oli Samuel Timosella, kun turkulaisisännillä oli vaihto pahasti kesken. Jere Huhtamaa kuitenkin nollasi Timosen. Ottelun ensimmäinen rangaistus vihellettiin TUTO-puolustaja Kristian Tuohilammelle. IPK ei pystynyt hyödyntämään erikoistilannetta hyvästä alivoimasta huolimatta eikä TUTO saanut hetki rangaistuksensa jälkeen ansaitulla ylivoimallaan tulosta aikaiseksi. Mikke Levo otti hyvän blokin TUTOn alivoimalla, mikä ei pysäyttänyt turkulaisseuran parasta pistemiestä.

Vaikka avauserä oli ajoittain sekava, erässä näkyi hyvää hyökkäyspainoitteista peliä varsinkin TUTOlta. Huhtamaa torjui erässä seitsemän kertaa, ja torjunnoista osa oli paraatipelastuksia. Liigassakin KalPan paidassa nähdyn Juha Jatkolan erä iisalmelaisten veräjällä oli Huhtamaan tavoin hikinen seitsemällä torjunnalla.

Tulinen toinen erä kuumensi kotiyleisön

Toisessa erässä IPK lisäsi vauhtia ja aloitti komealla laukauksella ottelun maalinteon. Avausmaali merkittiin Ville Järvisen nimiin, ja puolustajan maali oli kauden viides. Avauserästä tuttu hyökkäysvoittoinen peli jatkui ja toinenkin erä oli edeltäjänsä tavoin sekava hyvistä hyökkäyksistä huolimatta.

TUTO sai helpottavan tasoitusosuman Tino Sirénin toimesta. Turkulaisisännät saivat virtaa osumasta luoden hyviä hyökkäyksiä. Hiljalleen lämpöä saanut erä sai lisää sähköä, kun kotijoukkueen Valtteri Virtanen jäi ikävästi jyrän alle. Tilanteesta vihellettiin kuitenkin TUTOlle rangaistus taklauksen jälkeisestä kahakasta väkivaltaisuudesta ja kotiyleisö antoi tuomareille raippaa.

Noin minuutti turkulaisten rangaistuksen jälkeen IPK-hyökkääjä Linus Wernerson mokasi joukkueensa ylivoimatilanteen nappaamalla rangaistuksen. Kuitenkaan näillä erikoistilanteilla kumpikaan joukkue ei saanut tulosta aikaiseksi. Noin kolme minuuttia viimeisimmän erikoistilanteen jälkeen TUTOn pelatessa lepsusti IPK:n avausmaaliin syöttöpisteen napannut Santeri Suomalainen siirsi iisalmelaiset jälleen johtoon erän ainoalla osumalla.

TUTO haki tasoitusta – IPK juhli voittoa

Kolmas kaksikymppinen alkoi Wernersonin veljeksistä Linuksen mennessä rangaistusaitioon. Avauserässä veljesparin toinen pelaaja Pontus (Wernerson) nappasi niin ikään rangaistuksen, joten ottelun jokainen IPK-rangaistus vihellettiin ruotsalaiskaksikolle. TUTOn ylivoima ei tälläkään kertaa esittänyt parastaan ja Jatkola yhdessä IPK-alivoiman kanssa selvisi yllättävän helpolla tilanteesta. Vieraat iskivät erän ainoan maalin Janne Katosalmen toimesta taiston loppuminuuttien aikana.

Loppuminuuteilla ilman maalivahtia pelannut TUTO haki erän aikana vimmatusti tasoitusosumaa vahvalla painostuksella, mutta kolmannessa erässä täysin vastaantulijana ollut IPK juhli Jatkolan mahtavien torjuntojen ansiosta voittoa ja iisalmelaisten neljän ottelun tapioputki meni poikki.