Hermes ratkaisi voiton viime minuuteilla − TUTOn kaksi avainpelaajaa loukkaantui

MESTIS / Raportti
Hermeksen maalinteko kehittyi avauspelin aikana.
Kuva © Timo Savela
Kokkolan Hermes saalisti ison vonkaleen heti avausottelussa, kun TUTO kaatui lukemin 4−3. Turkulaisten surkea maalineduspelaaminen avasi maalipaikat Hermeksen sotureille.

Tappiosta huolimatta TUTO-käskijä Miika Elomo oli eniten huolissaan loukkaantumisista. Turkulaisilta loukkaantuivat Nico Friman ja Topi Taavitsainen, jotka molemmat lukeutuvat joukkueen johtopelaajiin.

− Kun tämäntasoiset pelimiehet tippuvat avauserässä, niin on selvää, että se vaikuttaa joukkueeseen.

Kupittaalla vallitsi alkuhämmennys

Mestis-kauden avausottelun alku näytti Kupitaalla samalta TUTOn osalta kuin alkushow. Show ei lähtenyt ollenkaan käyntiin, niin kuin ei lähtenyt kotijoukkueen pelikään. Hermes myllytti ensimmäisen viisiminuuttisen.

TUTO kuitenkin avasi maalinteon, kun Matias Lehtonen kiskaisi ylivoimalla kiekon ohi Hermes-vahti Samuel Jukurin. Jukurilla ei ollut tilanteessa maskia, joten kiekko sujahti helposti verkkoon.

Hermeksellä oli avauserässä paremmat maalipaikat, mutta TUTO-koppari Julius Pohjanoksa otti useita paraatipelastuksia. Etenkin turkulaisten maalineduspelaaminen oli löysää. Tästä huolimatta Juho Virtanen kasvatti turkulaisten johdon kahteen maaliin erän lopulla.

− Vaikka olimme 2−0-tappiolla, niin otimme vaan terävämmin tilanteet sen jälkeen. Ensimmäinen erä oli tasainen, Hermeksen päävalmentaja Janne Tuunanen puhkui innosta.

Turkulaiset pehmoilivat maalin edustalla

Toisessa erässä kotijoukkueen peli heikentyi avauserään nähden lukuun ottamatta erän puolivälin hallintapätkää. Kokkolalaiset jaksoivat luistella läpi erän ja selviytyivät parista pitkästä vaihdosta.

TUTOn oman pään maalineduspelaaminen jatkui surkeana ja vierailijat rokottivat siitä kahdesti. Ensin Miro Lehtimäki liukui laidasta maalille ja lirutti kiekon Pohjanoksan jalkojen välistä.

− Meidän maalineduspelaaminen oli levotonta, sitä pitää parantaa. Meillä pitää olla viisikkotason tiiviys parempi, Elomo valaisi.

Tasoitusmaali syntyi kymmenisen sekuntia ennen erän loppua. Juho Korhonen napautti tarkan kudin TUTO-maalin vasempaan alakulmaan keskisektorista. Hermeksellä oli lukuisia paikkoja iskeä lisäosumia, mutta viime kauden Mestiksen paras maalivahti turkulaismaalilla piti TUTOn mukana pelissä.

Pisteet Kokkolaan viime hetkillä

Päätöserä alkoi jälleen Hermes-komennossa, mutta TUTO iski ensin. Kokkolalaisten pitkän pyörityksen jälkeen Jere Karlsson pääsi ampumaan siniviivan tuntumasta ja Jukuri hörppäsi Karlssonin röpelökiekon.

− Tiesimme, että TUTO tulee olemaan kova täällä, mutta pystyimme voittamaan omalla pelillä. Tästä on erittäin hyvä lähteä jatkamaan, Tuunanen summasi. 

Hermes tuli jälleen tasoihin, kun Jesse Koskenkorva täräytti kiekon alakulmaan ylivoimalla. Ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla Hermes ratkaisi pelin. Miika Tiihonen suti kiekon täysin vapaasti maalin edestä ja kolme pistettä matkasi Kokkolaan.

Joukkueet pelaavat seuraavan kerran jo lauantaina, kun TUTO kohtaa finaalirevanssissa KeuPan. Hermes saa vastaansa RoKin kotiluolassaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle