Hermes vei kuuman kamppailun Kupittaalla - "Tiedämme, että tuomarit ovat huonoja tässä sarjassa"

Hermes onnistui kerran Kupittaalla, ja se riitti illan kamppailussa.
Kokkolan Hermes nappasi 0−1-voiton TUTOsta kuumassa ottelussa. Ottelun hahmo oli Hermeksen 18-vuotias maalivahti Justus Annunen.

Lauantai-illan kamppailun avauserä oli tasainen, vaikka maalia kohden menneet laukaukset Hermes voitti 17-3. Hermes onnistui luomaan enemmän pitkiä hyökkäyksiä, joiden avulla myös laukauksia. Todelliset tekopaikat olivat kuitenkin vähissä, ja avauserä oli maaliton.

− Tulimme hyvin avauserään, mutta sitten tapoimme koko erän jäähyjä. Alivoimamme oli erinomainen, TUTO-luotsi Miika Elomo avasi vaiheikasta erää.

Erän puolivälin jälkeen tunteet kuumenivat, kun TUTO-vahti Julius Pohjanoksa sai pari kertaa kokkolalaishyökkääjistön mailasta näpeille. Tunteiden kuumeneminen konkretisoitui kotijoukkueen Mikke Levon ja vieraiden Robert Arrakin väkivaltaisuusjäähyihin.

− Yritän pitää joukkueeni aina rauhallisena, Hermes-käskijä Janne Tuunanen tuumasi kuumentuneista tunteista.

− Oli torikokouksia, mutta siihen tarvitaan aina kaksi osapuolta. Keskityimme olennaiseen, Elomo valaisi.

Heti väkivaltaisuusjäähyjen alettua Niko Ahoniemi sai vielä kampitusjäähyn, jota kotijoukkue sekä -yleisö protestoi. Tilanteessa ei vaikuttanut olevan kontaktia.

− On tuomaritoiminta ollut huonompaakin tänä vuonna. Suurin osa oli selkeitä jäähyjä, ja jostain olisi voinut antaa enemmänkin jäähyjä, Tuunanen arvioi.

− Tiedämme, että tuomarit ovat huonoja tässä sarjassa, mutta tänään ne oli paskaakin alempana, TUTO-pelaaja Sami Salminen torui jälkipeli-tilaisuudessa.

Erän päätyttyä turkulaisten yhdysvaltalaispuolustaja Matt Nickerson mussutti itselleen kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

TUTO laukoi, Hermes iski

Erätauolta kotijoukkue palasi vahvasti ja pyöritti erää ensimmäiset kahdeksan minuuttia. Myös laukauksia sateli peräti 19 kohti Hermes-vahti Justus Annusta. Vyöry pysähtyi Miro Mäkisen kiinnipitämisjäähyyn.

− Tosi hieno Annuselle, sillä hänellä on ollut vaikea alkukausi ja vähän ylikuntoakin. Tänään hän oli mies paikallaan, Tuunanen iloitsi nuorukaisen nollapelistä.

Jäähyn myötä virtaus pyörähti kokkolalaisille, ja myös ottelun avausmaali syntyi Saku Kivisen lavasta. TUTO menetti kiekon keskialueella, josta Hermes sai kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksen. Sampo Paulaharju passasi Kiviselle vapaaseen paikkaan eikä Pohjanoksa pystynyt enää estämään takaiskua.

− Annunen pelasi loistavan pelin tänään. Meiltä peli oli siinä mielessä huonoa, että emme tehneet yhtään maalia, Elomo pohdiskeli.

Toisen erän viime minuuteilla hallinta kääntyi vielä kotijoukkueelle, mutta maalia TUTO ei kyennyt iskemään.

Annunen varmisti nollansa

Päätöserän avauspuoliskoa hallitsi TUTO, mutta maalinteko tökki edelleen. Turkulaiset saivat useita hyviä tekopaikka, mutta laukaukset suuntautuivat maalin ohi tai Annusen syliin. Hermeksen hyökkäykset tyrehtyivät yksittäisiksi.

− Joukkuepuolustus tyydytti minua tänään. Tänä vuonna se on parantunut koko ajan, ja jätkät kyllä pelaavat toisilleen, Tuunanen myhäili.

Lopulta Hermeksen uhrautuva puolustaminen kesti 37 torjuntaa kopanneen Annusen johdolla. Kokkolalaiset katkaisivat samalla TUTOn viiden ottelun voittoputken.

− Olemme tehneet pitemmän aikaa hyvin töitä, ja olen tyytyväinen siihen, missä menemme, Elomo tiivisti TUTOn viime pelit.