SaPKo oli tyly isäntä turkulaisille – tuoreen TUTO-luotsin Hermanni Vidmanin debyytti päättyi pettymykseen

MESTIS / Raportti
SaPKo pääsi jälleen juhlimaan voittoa.
Kuva © Jarno Hietanen
Savonlinnassa kotijoukkue vei pisteet turkulaisilta 4–1-voitolla

Hyvään vireeseen yltynyt SaPKo oli tyly isäntä turkulaisille ja venytti pisteputkensa jo seitsemään otteluun 4–1-voitolla. Hermanni Vidmanin debyytti TUTOn päävalmentajana päättyi puolestaan pettymykseen, ja joukkueen pelaamisen ongelmat vaativat vielä työstämistä.

Vierailijat saivat otteluun peräti viisi pelaajaa sairastuvalta takaisin, muun muassa Jesper Larinmaan ja Aleksandr Nikulinin. Kotijoukkueelta puolestaan oli pudonnut edellisestä ottelusta molemmat ykkösketjun laitahyökkääjät Juuso Forsström ja Matias Lainio. Siitä huolimatta ottelun paremmasta joukkueesta ei ollut epäilystä, kun kotijoukkue otti pelin haltuunsa.

Ottelun ensimmäistä maalia ei jouduttu pitkään odottamaan. Ottelun toisella minuutilla kotijoukkueen Anton Troshin nousi laidalta maalin edustalle harhauttaen matkalla helpon näköisesti Jesper Ranniston ja iski kiekon ohi TUTO-vahti Jere Huhtamaan.

Koko ensimmäinen erä oli erittäin vahvasti savonlinnalaisten hallintaa ja Waltteri Ignatjew joutuikin torjuntatöihin ensimmäisen kerran vasta kahdeksannella minuutilla, kun Joonas Larinmaa pääsi hyvältä paikalta laukomaan kohti maalia. Varsinkin ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana SaPKo pääsi pitkiin pyörityksiin TUTOn alueella.

Toinen erä oli selvästi aiempaa tasaisempi, eikä kumpikaan joukkueista päässyt montaa kertaa yrittämään maalintekoa. SaPKo oli kuitenkin tehokas paikoissaan ja iski puolen minuutin sisään kaksi maalia. Molemmat maalit syntyivät suorista hyökkäyksistä. Ensin Matias Mutikainen ylivoimalla ja heti perään Joona Lankinen siirsi kotijoukkueen kolmen maalin johtoon.

Päätöserässä peli jatkui tasaisissa merkeissä ja vierailijatkin pääsivät maalin makuun, kun Jesper Larinmaa pääsi iskemään Nikulinin syötöstä maalin ohi Ignatjewin. Maali oli kuitenkin laiha lohtu, kun SaPKon Tom Grönblom otti illan toisen tehopisteen iskiessä maalin tyhjään TUTO-maaliin.

Molemmilla joukkueilla pelit jatkuvat heti lauantaina, kun FPS saapuu Savonlinnaan ja TUTO matkustaa Keuruulle KeuPa HT:n vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle