SaPKo nousi kahden maalin takaa tärkeään voittoon

MESTIS / Raportti
SaPKo sai neljästi juhlia maaliaan
Kuva © Jarno Hietanen
SaPKo esitti kotihallissaan upean nousun tappiosta voittoon, mutta joutui siitä myös maksamaan kovan hinnan. Kahden kärkipelaajan loukkaantuminen ei estänyt voitontahtoista kotijoukkuetta ratkaisemaan vauhdikasta ottelua sen päätösminuuteilla.

Mestiksen tämä viikko lähti käyntiin yhdellä ottelulla, jossa kuudentena ollut Joensuun Kiekko-Pojat vieraili kahdeksantena majailleen SaPKon vieraana. Kotijoukkue nousi lopulta kahden maalin tappioasemasta kahden maalin voittoon ja kipusi JoKP:n kanssa tasapisteisiin ja samalla yhden pykälän sarjataulukossakin.

Tapahtumapitoisessa ottelussa nähtiin paljon hukattuja maalipaikkoja, kaksi ulosajoa ja kahdesti tarkistettiin maalia kuvanauhaltakin. Tänäänkään ei lähes nelisatapäisen yleisön tarvinnut jäädä kylmäksi, sillä jännitystä riitti alusta loppuun saakka.

Ylivoimaa ja hukattuja maalipaikkoja

JoKP sai otteluun paremman startin, mitä tosin edesauttoi kotijoukkueen ensisekunneilla hankkima rangaistus. Mestiksen tehokkain ylivoima ei vielä tulosta tuonut, mutta puolisen minuuttia jäähyn päättymisestä vierasjoukkue pääsi avausmaalin vastahyökkäyksestään iskemään. Uran ensimmäisen maalinsa iskenyt Ville Sivonen onnistui ohittamaan Jukureista lainalla olleen maalivahti Waltteri Ignatjewin.

Ensimmäiseen 20-minuuttiseen mahtui molemmille neljä minuuttia ylivoimaakin, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut paikkojaan hyödyntämään. Muutoinkin vauhdikkaassa avauserässä tekopaikkoja siunaantui melkoisen tasaisesti, mutta kiekkoa ei toistamiseen saatu maaliin asti toimitettua.

Tapahtumapitoisessa erässä SaPKo nousee tasoihin

Toisessa erässä tapahtumia riittikin yllin kyllin, vaikkakin tilastomerkintöjä alkoi syntymään vasta erän puolen välin jälkeen. Kotijoukkueen painostuksesta huolimatta onnistuvat joensuulaiset toistamiseen maalinteossa, kun puolustaja Toivo Pennanen sai nautiskella kauden avausmaalistaan.

SaPKolta ei kuitenkaan kauaa kestänyt kuitata, sillä Matias Mutikaisen osuma syntyi lähes heti perään. Tilannetta tarkisteltiin jonkin aikaa myös kuvanauhalta, mutta lopulta osuma kuitenkin hyväksyttiin.

Mutikainen oli näkyvässä roolissa myös toisessa päädyssä, kun hän koukkasi Aaron Millerin tämän karatessa läpiajoon. Tätäkin tilannetta tarkisteltiin mahdollisen maalin syntymisen vuoksi, mutta tällä kertaa tuomioksi tuli rangaistuslaukaus vieraille. Millerin harhautukset eivät kuitenkaan purreet kylmän viileästi torjuneeseen Ignatjewiin.

Ylivoimalla pelatessaan JoKP:n Jonne Brygger taklasi SaPKon Juuso Forsströmin pukukopin puolelle ja itsensä samalla ennenaikaisesti suihkuun. Vielä ennen erän loppua onnistui SaPKo ylivoimallaan tasoittamaan pelin Kasper Piitulaisen tarkalla laukauksella.

SaPKo nousee lopulta voittoon, JoKP:lta saa toinenkin pelaaja suihkukomennon

Kolmannessa erässä vauhti ei ainakaan yhtään hiipunut ja hyökkäysvoittoinen peli jatkui molemmilta joukkueilta. JoKP:lla näytti hyökkäyspelaaminen olevan aavistuksen verran terävämpää, mutta onnistumisia ei kuitenkaan paikoista syntynyt.

Viisi minuuttia ennen erän päätöstä siirtyi kotijoukkue ensimmäistä kertaa johtoon, kun Matias Rauvola pääsi laukomaan Mutikaisen voittamasta hyökkäyspään aloituksesta kiekon aivan takaylänurkkaan.

Joensuulaisten kova loppukiri sai pahan kolauksen, kun Jussi Tammela ajettiin ulos taklattuaan selkäpuolelta Matias Lainiota. Kotijoukkueen ylivoimapelaaminen ei oikein lähtenyt liikkeelle, ennen kuin vieraat yrittivät tasoitusta ilman maalivahtiaan. Kalle Matikainen riisti kiekon huolimattomasti pelanneilta joensuulaisilta ja vei kiekon tyhjään maalin sinetöiden SaPKolle kahden maalin voiton.

Voitollaan SaPKo tiivisti entisestää kamppailua pääsystä kuuden parhaan joukkoon. Molemmat joukkueet jatkavat pelejään perjantaina. SaPKo saa vieraakseen valmentajaansa vaihtaneen TUTO:n ja JoKP puolestaan isännöi sarjakakkosta K-Espoota.

» Lähetä palautetta toimitukselle