RoKin taistelu ei riittänyt — LeKille jo kolmas voitto

MESTIS / Raportti
RoKin kausi on katkolla sunnuntaina.
Kuva © Teemu Korhonen
Lempäälän Kisa otti jo kolmannen voittonsa Mestiksen puolivälierissä, kun se kaatoi Rovaniemen Kiekon lukemin 2−5.

Tunnetta ei pelistä puuttunut, kun Rovaniemellä pelattiin RoKin seurahistorian ensimmäistä kertaa Mestiksen pudotuspelejä. Kotijoukkue lähti otteluun allaan kaksi vierastappiota, ja joukkueen otteissa näkyi heti halu saada ottelusarja käännetyksi. Avauserässä pelattiin tasaista ja fyysistä peliä, jossa molemmilla joukkueilla oli omat maalintekopaikkansa. Vierailija LeKi oli kuitenkin ainoa, joka paikkansa hyödynsi. Neljän ja puolen minuutin kohdalla LeKin Lassi Vanhatalo iski ottelun avausmaalin vastahyökkäyksestä.

Neljä minuuttia myöhemmin vierailijat pääsivät kasvattamaan johtoaan, kun Riku Väkiparta muutti RoKin maalille muodostuneen ruuhkan päätteeksi lukemiksi jo 0−2. Ylivoimaa tarjottiin jo avauserässä molemmille, mutta erityisesti RoKin ylivoimapelaaminen oli heikkoa.

Toisen erän alkuun RoKi palasi kaukaloon entistäkin vahvemmalla taisteluilmeellä. Takaa-ajoa synkensi kuitenkin tehottomuus maalipaikoissa, ja pian soikin RoKin oma verkko. LeKin kultakypärä Matias Haaranen teki vierailijoille kolmannen maalin yllättäen RoKi-vahti Rasmus Reijolan hienolla vedollaan ylänurkkaan. Kotijoukkue ei suostunut luovuttamaan, ja pian kova paineistus tuotti jälleen ylivoiman, jonka aikana Olli-Aleksi Pietilä kasvatti kotijoukkueen intoa ja uskoa. Toinen erä oli kokonaisuutena tasainen ja jäähyjä nähtiin useita. Kumpikaan joukkue ei paikoista huolimatta maalisaldoaan kasvattanut, kun maalivahdit onnistuivat torjunnoissaan.

Yritys ei tuottanut tulosta

Päätöserässä taistelu kiristyi entisestään. RoKin kova yritys tuotti useita maalipaikkoja, mutta viimeistely ontui. Paikkojen lisäksi RoKi sai hankittua myös ylivoiman, ja 2−3-kavennus nähtiinkin ennen erän puoliväliä Christoffer Seppelinin toimesta. Tämän lähemmäksi rovaniemeläiset eivät kuitenkaan päässyt, sillä heikko viimeistely piti LeKin maalin varjeltuna.

Kovin kiri taittui lopullisesti puolitoista minuuttia ennen loppua, kun Lassi Vanhatalo laittoi kiekon tyhjään maaliin siirtäen LeKin jo 2−4-johtoon. Vanhatalo kaunisteli lukemat vielä 2−5:een ja näin ollen varmisti LeKille ottelusarjan kolmannen voiton. Sarja on LeKille katkolla jo sunnuntaina Rovaniemellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle