RoKi venytti puolivälieräsarjan ratkaisua jännittävien vaiheiden jälkeen

RoKi otti ensimmäisen voittonsa Mestiksen pudotuspeleissä.
Kuva © Teemu Korhonen
Rovaniemellä nähtiin peräti 14 osumaa, kun RoKi onnistui venyttämään puolivälieräsarjaa kaatamalla kotihallissaan LeKin.

RoKi tuli edellisten kamppailujen tapaan kovalla vauhdilla ottelun alkuun, eikä joukkueella ollutkaan mitään hävittävää ollessaan ottelusarjassa 3-0-tappiolla. Kotijoukkue hallitsi heti alusta alkaen kiekkoa ja loi useita maalipaikkoja. Huolimattomuus viimeistelyssä johti kuitenkin siihen, että ottelun avausmaalia pääsi juhlimaan jälleen vierailija LeKi. Gabin Ville istui jäähyaitiossa, kun Niko Lahtinen siirsi LeKin johtoon. Takaiskun jälkeen RoKi yritti saada rivejään uudelleen kokoon ja jatkaa peliä alun tapaan hyvällä intensiteetillä. Paikkojen tuhlaaminen johti kuitenkin siihen, että LeKi pystyi lisäämään johtoaan ajassa 15:11, kun Lahtinen onnistui toistamiseen maalinteossa.

Maalien jälkeen kotijoukkue haki otetta itselleen. Sami Laakso taklasi Kyle Justia selkään ja sai kotiyleisönkin heräämään mukaan otteluun. Tilanteesta RoKille seurannut ylivoima johti tällä kertaa myös onnistumiseen, kun Kasper Elo ohjasi Samuli Rahikaisen vedon maaliin ja kavensi lukemat 1-2:een.

Toisesta erästä ei vauhdikkaita tapahtumia puuttunut. Hallitsevana joukkueella jäällä näyttäytyi RoKi, joka pyöritti kiekkoa pitkiä aikoja LeKin puolustuspäässä. Erän kolmannella minuutilla Niko Mikkola tasoitti ottelun. Tasoitusmaali siivitti RoKin paineistusta entisestään, mutta samalla LeKille aukesi vastahyökkäysmahdollisuuksia. Tommi Välimaa siirsi RoKin pitkän paineistuksen jälkeen vierailijat uudelleen karkumatkalle.

Pian johtomaalin jälkeen LeKille tarjottiin myös ylivoimaa. Kotijoukkue RoKi piti kuitenkin taistelua yllä kaikin voimin ja onnistui tappamaan alivoiman. Siitä voimaantuen RoKi puski kohti LeKin maalia ja sai aikaan ansaitun tasoituksen ajassa 34:37 Ville Heikkisen toimesta. Osuman syöttäjiksi merkattiin aiempien maalien tekijät Mikkola ja Elo. Aivan toisen erän lopulla Olli Iisakka siirsi RoKin vielä johtoon hienolla suorituksellaan. Tähänkin maalin syöttöpiste Kasper Elolle.

Maaleja mätettiin urakalla

Päätöserään lähdettiin siis kotijoukkueen 4-3 -johdosta. Nämä lukemat muuttuivat kuitenkin pian, kun RoKi pelasi omalla alueella lepsusti ja Niko Lahtinen pääsi tekemään kolmannen maalinsa ottelussa tasoittaen tilanteen erän ensimmäisellä minuutilla. Tasatilanne 4-4 ei myöskään kauaa joukkueita tyydyttänyt, ja pian maalinteossa olikin jälleen kotijoukkueen puolesta Mikkola. LeKi tuli erän puolivälissä kuitenkin uudelleen tasoihin Välimaan iskiessä tilanteeksi 5-5. RoKi ei halunnut vieläkään antautua, ja alle kahden minuutin kuluttua tasoituksesta Olli-Matti Järvelä siirsi kotijoukkueen jälleen maalin johtoon. Alle minuuutti edellisestä ja Gabin Ville kasvatti RoKin johtoa 7-5:een.

Tästä seurasi LeKin armoton takaa-ajo. Tilanteita riitti ottelun loppuhetkillä RoKin maalin edustalla, ja vierailijat myös onnistuivat kavennuksessa pelatessaan ilman maalivahtia kaksi minuuttia ennen loppua. Maalintekijäksi merkattiin Erkka Seppälä. Ottelun lopusta tuli vielä jännitysnäytelmä, kun LeKi haki tasoitusosumaa vimmatusti. Monien paikkojen jälkeen Ville onnistui kuitenkin niittaamaan kiekon LeKin tyhjään maaliin, kun aikaa oli jäljellä alle minuutti. Näin vauhdikkaan ottelun päätöslukemiksi saatiin lopulta 8-6, ja RoKi onnistui ottamaan ottelusarjassa ensimmäisen voittonsa. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran tiistaina Lempäälässä.