Tulikuuma Zdenek Sedlák upotti jälleen JoKP:n – Vieraat jäähyilivät itsensä vaikeuksiin

Voittajan on helppo hymyillä, tietää Zdenek Sedlak.
Tiiviisti taisteleva RoKi ajoi JoKP:n ahdinkoon ottamalla jo toisen selvän voiton puolivälieräsarjassa. Ykköstykkinä loisti jälleen Zdenek Sedlák.

Puolivälierien avauskohtaamisessa joensuulaiset lähes tyrmännyt RoKi jatkoi samoilla linjoilla kotijäällään. Ja ratkaisijakin oli sama mies. Ensimmäisen ottelun väkevillä tehoilla 2+1 ratkaissut Zdenek Sedlák latoi kotiyleisön edessä samat tehot ja loppulukematkin olivat identtiset lauantain ottelun kanssa – RoKi vei voiton maalein 5–2.

Sedlák petasi voittovireen avaamalla maalihanat avauserässä vakuuttavalla yksilösuorituksella. Nuori tsekkihyökkääjä kampesi kiekon väkisin pois huolimattomasti edenneeltä puolustaja Ville Räsäseltä ja veivasi kiekon taidolla ohi Leevi Nikkisen.

Toisessa erässä ottelun lukemat pysyivät tasaisina, vaikka rovaniemeläiset saivat yrittää ylivoimaosumaa kolmen perättäisen JoKP-rangaistuksen ajan. Päätöserässä tämäkin vaiva helpotti, ensin Sedlákin laukaus sujahti sisään osuttuaan Antti Järvelään ja palautti kotijoukkueen johdon.

Pari minuuttia myöhemmin RoKi pääsi pelaamaan pitkään ylivoimaa ja pian Sedlákin seuraava tulinen laukaus oli jälleen maalissa. Saman ylivoiman aikana Saku Kivinen runnoi maalinedustalta ratkaisevan tuntuisen 4–1-maalin.

Kuriton Kiekko-pojat tuhlasi saumansa

RoKi ei toki ollut yhden tähden varassa, vaan avausottelun tapaan joukkue esiintyi kokonaisuutena vahvasti. Kiekko-pojat pääsi toisessa koitoksessa paremmin peliin sisään ja jopa hallitsi tapahtumia pitkin tovein, mutta rovaniemeläisten paketti pysyi tiukasti kasassa.

Vaikka JoKP sai pitää kiekkoa, isäntien tiivis ja aktiivinen kiekoton pelaaminen tuotti vieraille päänvaivaa. RoKi tukki kaukalon keskustan tehokkaasti ja iski ahnaasti vastahyökkäyksillä heti tilaisuuden tullen.

Siinä missä RoKin avainpelaajat loistivat ja maalivahti Vilho Heikkinen torjui taas vahvasti, Kiekko-poikien hyökkääjätähdet pysyivät edelleen pimennossa.

Maalitykki Aaron Millerillä oli toisessa erässä parikin täysin avointa maalipaikkaa, mutta Heikkistä hän ei kyennyt ohittamaan. Runkosarjan pörssihirmu Nicolas Werbik pysyi pääosin vaarattomana läpi ottelun.

JoKP pääsi toisen erän lopussa onnekkaasti tasoihin Teemu Sirosen osumalla ja joukkue oli runsaista jäähyistään huolimatta vielä päätöserässäkin hyvin pelissä mukana, mutta oma kurittomuus oli lopulta liikaa – JoKP kirjautti ottelussa 49 rangaistusminuuttia.

Joensuulaisten takaa-ajohaaveet hautasi omakätisesti kireillä hermoilla koko illan kiekkoillut Aatu Luusuaniemi, joka taklasi itsensä varhain pesulle päätöserän puolivälissä. Selkääntaklausta seuranneen viisiminuuttisen isännät kuittasivat kahdella maalilla ja loppupeli jäi pelikellon kulutteluksi, vaikka isäntien Heikki Huttunen ja vierasjoukkueen Jiri Karafiat vielä osuivatkin.

– Tunnetaso meni vähän yli, oli hölmöjä jäähyjä, ja turhia. Mutta näytettiin, että pystytään viemään peliä, ja me käännetään tämä vielä, JoKP-luotsi Kari Martikainen lupaili CMoren haastattelussa.

RoKin penkin takana Maso Lehtonen on saanut joukkueensa mainioon vireeseen pudotuspeleihin, mutta kovin suurta tuulettelua ei ottelusarjaan altavastaajana lähteneen yllättäjän leiristä kuultu.

– Kiva saada lisää pelejä kauteen, me ollaan vaan nauttimassa. Eipä siellä varmaan mitään isoja eroa ole, tasaista vääntöä tuo on. Me ollaan vaan saatu onnistumisia, Lehtonen summasi CMorelle.