RoKi otti toisen kiinnityksen pelaamalla suurella sydämellä

MESTIS / Raportti
Illan sankari oli Vilho Heikkinen 51 torjunnalla.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Rovaniemellä ei taaskaan riittänyt 60 minuuttia, vaan paremmuutta haettiin jatkoeristä. Toisessa jatkoerässä sankariksi nousi taas Lauri Heino vieden pohjoisen miehet voittoon 4−3.

Toisen onni on toisen epäonni. Kun Elmeri Kaksonen heitti kiekon maalin takaa maalille, niin jostain se pomppi ohi hölmistyneen RoKi-vahdin Vilho Heikkisen. Sama herra iski myös toistamiseen, kun hänet oli täysin unohdettu maalin kulmalle.

Heikkinen kokosi itsensä hienosti, kuten 17 torjuntaa erässä osoitti, ja kun virkaveli Santeri Lipiäinen selvisi kolmella, niin se kertoi karua kieltä, missä päädyssä kiekkoa pääsääntöisesti pelattiin. Lauri Heino kavensi maalin edestä 2−1, ja niistä numeroista lähdettiin erätauolle.

Toinen erä alkoi RoKin kannalta taas mustasti, kun Ketterän Janne Kettunen vei vieraat kahden maalin johtoon. Sitten Nicholas Canaden päähän kohdistuneesta taklauksesta seurasi niin suihkukomennus kuin viiden minuutin ylivoima vieraille.

Ketterällä olisi ollut mahdollisuus naulata ottelu ylivoiman aikana, mutta maalin tekikin RoKi. Kapteeni Antti Järvelä ampui ja numerot olivat 3−2. RoKillekin tarjottiin mahdollisuus lisämaaleihin ylivoimalla, mutta vieraiden alivoima kesti.

RoKi iski toisen ylivoimamaalin otteluun, kun asialla oli maalin edessä Miika Tiihonen. Juuri suurin ero joukkueiden välillä oli tänään maalin edessä, ja se oli selvästi kotijoukkueen eduksi.

RoKi sai hurmoksen päälle tasoituksen jälkeen, ja se johtomaali oli lähellä useampaan kertaan. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty, ja voittajaa lähdettiin hakemaan jatkoerästä.

Ensimmäisessä jatkoerässä ei saatu voittajaa ratkaistua. Molemmilla oli paikkansa, mutta sankariviitat ottivat harteilleen molempien joukkueiden maalivahdit. Illan hienoimman torjunnan esitti Ketterä-maalivahti Santeri Lipiäinen.

Heino räjäytti taas Lappi Areenan yleisön huutoon tehdessään voittomaalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle